Φεστιβάλ / Βραβεία

«Heil»: Μετά την θρησκεία στο «Οι Σταθμοί του Σταυρού», ο Ντίτριχ Μπρίγκερμαν επιστρέφει με μια κωμωδία για τους νεοναζί

στα 10

Μπορεί να μην έχει την αυστηρότητα της προηγούμενης ταινίας του, αλλά κι αυτή δεν μοιάζει λιγότερο αιχμηρή.

«Heil»: Μετά την θρησκεία στο «Οι Σταθμοί του Σταυρού», ο Ντίτριχ Μπρίγκερμαν  επιστρέφει με μια κωμωδία για τους νεοναζί

Η προηγούμενη ταινία του Ντίτριχ Μπρίγκερμαν, έκανε αίσθηση και βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Βερολίνου, κέρδισε διανομή και τις εντυπώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Τώρα ο Γερμανός σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα φιλμ που εκ πρώτης όψεως δεν θα μπορούσε να μοιάζει περισσότερο διαφορετικό από τους «Σταθμούς του Σταυρού». Ξεκινώντας από το γεγονός ότι είναι κωμωδία. Ή ίσως καλύτερα σάτιρα: Μια πικρά αστεία ιστορία για τους νεοναζί, τα media, την κατάσταση της σύγχρονης γερμανικής κοινωνίας, ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ιστορία του αφορά σε έναν διάσημο Γερμανό αφρικάνικης καταγωγής συγγραφέα, ο οποίος μετά από μια επίθεση από μια ομάδα νεοναζί, δεν χάνει απλά την μνήμη του, αλλά αρχίζει να παπαγαλίζει τις δικές τους ιδέες. Και σύντομα γίνεται ο σταρ των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς ένας άνθρωπος που υποστηρίζει ιδέες που βρίσκονται στο ακριβώς αντίθετο άκρο απ΄ ότι ο ίδιος είναι, αποτελεί ένα απόλυτο αξιοπερίεργο.

heil 607

Το φιλμ θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι λίγο πριν την έξοδό του στην Γερμανία το καλοκαίρι.

Δείτε πιο κάτω το πρώτο τρέιλερ -μόνο στα γερμανικά προς το παρόν.

heil 607

Διαβάστε ακόμη: