Buzz

Χαμός στα παρασκήνια των γυρισμάτων της ταινίας του Χαν Σόλο

στα 10

Οι Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ φεύγουν, ο Ρον Χάουαρντ έρχεται - στην καρέκλα του σκηνοθέτη, κι όλα αυτά ενώ τα γυρίσματα του spin off του «Πολέμου των Αστρων» βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Χαμός στα παρασκήνια των γυρισμάτων της ταινίας του Χαν Σόλο

Στον κόσμο του Χόλιγουντ και των στούντιο, η αποχώρηση (ή απόλυση) ενός σκηνοθέτη από μια ταινία λόγω των περίφημων «καλλιτεχνικών διαφορών» δεν είναι καθόλου σπάνια. Οταν κάτι τέτοιο συμβαίνει ωστόσο σε ένα ηχηρό μπλοκμπάστερ, μέρος της σάγκα του «Πολέμου των Αστρων», και μάλιστα ενώ τα γυρίσματα βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, τότε τα πράγματα είναι μάλλον πιο ανησυχητικά.

Αυτή είναι ακριβώς η περίπτωση που τώρα ρίχνει τη σκιά της πάνω από το spin off του Star Wars, το οποίο είναι αφιερωμένο στα νεανικά χρόνια του Χαν Σόλο, καθώς η Lucasfilm και οι παραγωγοί Κάθλιν Κένεντι και Λόρενς Κάσνταν αποφάσισαν ότι δεν μπορούν πλέον να συνεργαστούν με τους σκηνοθέτες Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ («Cloudy with a Chance of Meatballs», «The LEGO Movie», «21 Jump Street»), λόγω «καλλιτεχνικών διαφορών».

Διαβάστε ακόμη: 40 χρόνια «Star Wars». Πώς είχαν υποδεχτεί τότε οι κριτικοί το έπος του Τζορτζ Λούκας;

Han Solo 607 Οι Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ σε παλιότερες ευτυχισμένες στιγμές, με τους πρωταγωνιστές της ταινίας

Δεδομένου ότι τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στο Λονδίνο από τον Ιανουάριο, και ουσιαστικά επρόκειτο –σύμφωνα με πληροφορίες– να ολοκληρωθούν σε λίγες εβδομάδες, με συμπληρωματικά γυρίσματα να έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του καλοκαιριού, είναι τουλάχιστον ύποπτο ότι αυτές οι διαφορές δεν προέκυψαν νωρίτερα. Οι φήμες θέλουν τους δύο σκηνοθέτες να προσπαθούν να εμφυσήσουν περισσότερο χιούμορ στο σενάριο και να ενθαρρύνουν τους αυτοσχεδιασμούς, κάτι που δεν ενθουσίασε ακριβώς τον (και σεναριογράφο) Κάσνταν – αλήθεια, όμως, δεν είχε δει την προηγούμενη φιλμογραφία του σκηνοθετικού διδύμου;

Προφανώς δεν θα μάθουμε ποτέ ολόκληρη την αλήθεια για το τι ακριβώς εκτυλίχθηκε στα παρασκήνια, θα ήταν ωστόσο ασφαλές να υποθέσει κανείς ότι πρόκειται για κάτι πιο σύνθετο από απλές «καλλιτεχνικές διαφορές».

Η τυπική ανακοίνωση που εξέδωσε το στούντιο πριν από δυο μέρες υποσχόταν ότι το όνομα του νέου σκηνοθέτη θα ανακοινωνόταν σύντομα. Οπως κι έγινε, καθώς σήμερα κιόλας ανακοινώθηκε ότι τα καθήκοντα του σκηνοθέτη θα αναλάβει ο Ρον Χάουαρντ. Ενα όνομα που αποτελεί μάλλον απογοητευτική επιλογή, σε σύγκριση με την προσφάτως επικρατούσα τάση των στούντιο να αναθέτουν τα νέα επεισόδια των franchise τους σε νεότερους, ανερχόμενους σκηνοθέτες, αλλά σίγουρα ασφαλή λύση, καθώς το πιθανότερο είναι ότι το μόνο που θέλει η Lucasfilm αυτή τη στιγμή είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας που απλά θα φέρει εις πέρας την ταινία χωρίς πολλά πολλά και θα καταφέρει να κατευνάσει τα πνεύματα και τις πιθανές εντάσεις ανάμεσα στο καστ και στους συντελεστές.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν και πάλι στις 10 Ιουλίου, ενώ η ταινία εξακολουθεί να παραμένει προγραμματισμένη για να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάιο του 2018.

Είθε η Δύναμη να είναι μαζί τους!

Διαβάστε ακόμη