Industry

H Warp films γιορτάζει δέκα χρόνια με δέκα απρόσμενα πόστερ

στα 10

Μια από τις πιο δυναμικές ανεξάρτητες βρετανικές εταιρίες παραγωγής, αναθέτει στον σκιτσογράφο και καρτουνίστα Πιτ ΜακΚί, να εικονογραφήσει διαφορετικά, δέκα από τα φιλμ που την έκαναν αυτό που είναι.

H Warp films γιορτάζει δέκα χρόνια με δέκα απρόσμενα πόστερ

Η Warp films εμφανίστηκε στον χάρτη το 2002 με την μικρού μήκους του Κρις Μόρις «My Wrongs #8245-8249 & 117» κερδίζοντας λίγους μήνες αργότερα το πρώτο της βραβείο BAFTA. Η πρώτη μεγάλου μήκους, «τα Παπούτσια του Νεκρού» του Σέιν Μέντουους, έδειξε τις προθέσεις της: τολμηρές ταινίες, νέα ταλέντα, διαφορετικά φιλμ.

Στα δέκα χρόνια που ακολούθησαν από τότε, στην φιλμογραφία της προστέθηκαν κι άλλες αξιοζήλευτες ταινίες όπως το «This is England» επίσης του Σέιν Μέντοους, το «Four Lions» του Κρις Μόρις, το «Bunny and Bull» του Πολ Κινγκ, το «Submarine» του Ρίτσαρντ Αγιοάντι, το «Kill List» του Μπεν Γοάυιτλι, το «Snow Town» του Τζάστιν Κούρτζελ ή το «Berberian Sound Studio» του Πίτερ Στρίκλαντ.

Για να γιορτάσει την δημιουργικότητά της, η Warp επέλεξε έναν εξίσου δημιουργικό τρόπο, ζητώντας από τον ζωγράφο και καρτουνίστα Πιτ ΜακΚί, να διαλέξει τις δέκα αγαπημένες του ταινίες από τον κατάλογο της και να σχεδιάσει για αυτές επετειακές αφίσες με το δικό του ξεχωριστό στιλ.

«Οταν η Warp μου ζήτησε να σχεδιάσω πόστερ για τα αγαπημένα μου φιλμ, είπα αμέσως ναι δίχως να σκεφτώ πως θα απεικονίσω σε ένα πόστερ ένα φιλμ που περιλαμβάνει 11 φόνους, ή ένα άλλο στο οποίο ένα χαριτωμένο σκυλάκι βρίσκει άδοξο θάνατο στην πρώτη του σκηνή. Δεν ήταν ακριβώς τα συνηθισμένα θέματά μου, αλλά υπήρξε μια ενδιαφέρουσα πρόκληση» λέει ο ΜακΚί.

Τα αποτελέσματα που μπορείτε να δείτε πιο κάτω (μαζί με ένα μοντάζ από τα φιλμ της Warp) είναι αναμφίβολα εξαιρετικά αλλά πιθανότατα να μην σας προϊδεάζουν πάντα για το περιεχόμενο των ταινιών. Σε κάθε περίπτωση, είναι διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων από το site της εταιρίας, οπότε χαζέψτε τα πιο κάτω και διαλέξτε πιο θα θέλατε να διακοσμήσει τον τοίχο σας...

warp

warp

warp

warp

warp

warp

warp

warp

warp

warp