Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Μαντόνα θα τιμήσει την Αθηνά Τσαγγάρη;

στα 10

Φούριες θα’χει η Μαντόνα στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας, μια κι εκτός από την παρουσίαση και την προώθηση της νέας της ταινίας, «W.E.», θα παρουσιάσει και το Βραβείο Gucci για τις Γυναίκες στον Κινηματογράφο – και η μία υποψήφια μοιάζει να είναι η Αθηνά Τσαγγάρη!

Η Μαντόνα θα τιμήσει την Αθηνά Τσαγγάρη;

Η Μαντόνα θα παραστεί στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας για την πρεμιέρα του «W.E.». Παράλληλα, όμως, έχει αναλάβει και την παρουσίαση του Βραβείου Gucci για τις Γυναίκες στον Κινηματογράφο, το οποίο θ’απονεμηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Το Βραβείο, μια πρωτοβουλία του Οίκου Gucci και της καλλιτεχνικής του διευθύντριας, Φρίντα Τζιανίνι, που θα δοθεί σε ειδική τελετή συνοδευόμενη από δείπνο για λίγους κι εκλεκτούς, δίνεται σε μια γυναίκα καλλιτέχνη του κινηματογράφου, για την ξεχωριστή της προσφορά στο χώρο. Η τιμώμενη επιλέγεται από ειδική επιτροπή (φέτος αποτελείται από τους Ρόμπιν Ράιτ, τη Βαλέρια Γκολίνο, τον Τζέιμς Φράνκο, τη δημοσιογράφο Τζούλια Ντ’Ανιόλο Βαλάν και την Τζιανίνι), με την εποπτεία του Διευθυντή του Φεστιβάλ Βενετίας Μάρκο Μίλερ. Το βραβείο συνοδεύεται από 25.000 δολλάρια που προσφέρονται, εξ’ονόματος της νικήτριας, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στο Maurice Kanbar Institute of Film and Television του NYU Tisch School of the Arts.

Οπως διαβάζουμε στο fashionetc.com, οι γυναίκες που φημολογείται ότι διεκδικούν το φετινό βραβείο είναι η Τζέσικα Τσαστέιν, η πρωταγωνίστρια του Τέρενς Μάλικ στο «Δέντρο της Ζωής», που βλέπει την καριέρα της ν’απογειώνεται, η διευθύντρια φωτογραφίας Καρολίν Σαμπετιέ, η παραγωγός Νανσούν Σι, η σεναριογράφος Φεντερίκα Ποντρεμόλι και η Αθηνά Τσαγγάρη, σκηνοθέτης του «Attenberg» και παραγωγός της δικής της ταινίας, αλλά και του «Κυνόδοντα» και των «Αλπεων» του Γιώργου Λάνθιμου! Επιπλέον, η Τσαγγάρη θα βρίσκεται στη Βενετία και για την παρουσίαση των ταινιών που είναι υποψήφιες για τα Βραβεία Lux, μια και το «Attenberg» είναι μέσα στην τελική τριάδα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Αθηνά Τσαγγάρη. True Blue!