Buzz

Αλλος ένας κωμικός μπαίνει στο καστ για το αμερικανικό remake του «Force Majeure»

στα 10

Ο Γουίλ Φέρελ θα συμπρωταγωνιστήσει μαζί με την Τζούλια Λιούις Ντρέιφους στο αμερικανικό remake της βραβευμένης σουηδικής ταινίας, σε σκηνοθεσία των Τζιμ Ρας και Νατ Φάξον.

Flix Team
Αλλος ένας κωμικός μπαίνει στο καστ για το αμερικανικό remake του «Force Majeure»

Δεν είναι άγνωστο, το Χόλιγουντ αρέσκεται στο να διασκευάζει βραβευμένες ευρωπαϊκές ταινίες. Στο ραντάρ του αυτή την φορά έπεσε η «Ανωτέρα Βία», του Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Οστλουντ, η οποία κατάφερε να κερδίσει το βραβείο στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών το 2014, αλλά δεν κατάφερε να μπει στην τελική πεντάδα για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Το συγκεκριμένο remake, το οποίο θα έχει τον τίτλο «Downhill», έχει ανακοινωθεί ήδη από το 2015, με την Τζούλια Λιούις Ντρέιφους να έχει πάρει τον ρόλο της μητέρας, ενώ οι Τζιμ Ρας και Νατ Φάξον, δύο γνωστοί κωμικοί ηθοποιοί και σεναριογράφοι οι οποίοι έχουν κερδίσει και Οσκαρ για το σενάριο του «The Descendants» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, έχουν αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Διαβάστε την κριτική του Flix για την «Ανωτέρα Βία» εδώ

will ferrell 607

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως ακόμα ένας κωμικός, ο Γουίλ Φέρελ, θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία, στον ρόλο του πατέρα. Η αρχική ταινία ήταν συμβολική, σαρκαστική, παγερή, αλλά με υπόκωφη συναισθηματική ενέργεια μεγατόνων, μια μελέτη πάνω στην κατάρρευση του ανδρικού εγωισμού και της αρρενωπότητας, και από ότι φαίνεται το remake, με τους σκηνοθέτες και το καστ, ίσως ακολουθήσει μια πιο βατή προσέγγιση. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες.

Η σουηδική ταινία ακολουθούσε ένα ζευγάρι 40άρηδων Σουηδών με τα δυο μικρά τους παιδιά που καταφεύγουν σε ένα σαλέ στις γαλλικές Αλπεις για μία πενθήμερη απόδραση από τις δουλειές του μπαμπά, καθημερινό σκι και ποιοτικές οικογενειακές στιγμές. Μόνο που τη δεύτερη μόλις μέρα τους εκεί, ενώ απολαμβάνουν το γεύμα τους στο μπαλκόνι του εστιατορίου, μία χιονοστιβάδα, που αρχικά μοιάζει ελεγχόμενη, παραλίγο να τους στοιχίσει τη ζωή. Το πιο καταστροφικό που επιφέρει όμως δεν είναι πόσο τους τρόμαξε, όσο το πόσο επικίνδυνα ταρακούνησε τα θεμέλια τους - προσωπικά και συλλογικά. Πώς λειτούργησε το ένστικτο επιβίωσης κόντρα στο ρόλο του άντρα και πατέρα, πόσο μόνη και μη ασφαλής ένιωσε η σύντροφος και μητέρα, πόσο ρούφηξαν τα παιδιά την επικινδυνότητα στο μέλλον της σχέσης των γονιών τους. Αυτή η χιονοστιβάδα δεν τους σκέπασε, τους ξεσκέπασε.


Διαβάστε ακόμα: