Industry

Το Χόλιγουντ διασκευάζει το «Force Majeure» με ποια πρωταγωνίστρια;

στα 10

Μπορεί να μην κατάφερε να περάσει στην οσκαρική πεντάδα της ξενόγλωσσης ταινίας, όμως η «Ανωτέρα Βία» του Ρούμπεν Οστλουντ μοιάζει να εντυπωσίασε τους Αμερικανούς, που ετοιμάζουν remake...

Το Χόλιγουντ διασκευάζει το «Force Majeure» με ποια πρωταγωνίστρια;

Η Fox Searchlight αγόρασε τα δικαιώματα του «Force Majeure» («Ανωτέρα Βία»), το σουηδικό δράμα του Ρούμπεν Οστλουντ που κέρδισε βραβείο φέτος στις Κάννες, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην τελική πεντάδα για το Οσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου.

Ενα ζευγάρι 40άρηδων Σουηδών με τα δυο μικρά τους παιδιά καταφεύγουν σε ένα σαλέ στις γαλλικές Αλπεις για μία πενθήμερη απόδραση από τις δουλειές του μπαμπά, καθημερινό σκι και ποιοτικές οικογενειακές στιγμές. Μόνο που τη δεύτερη μόλις μέρα τους εκεί, ενώ απολαμβάνουν το γεύμα τους στο μπαλκόνι του εστιατορίου, μία χιονοστιβάδα, που αρχικά μοιάζει ελεγχόμενη, παραλίγο να τους στοιχήσει τη ζωή. Το πιο καταστροφικό που επιφέρει όμως δεν είναι πόσο τους τρόμαξε, όσο το πόσο επικίνδυνα ταρακούνησε τα θεμέλια τους - προσωπικά και συλλογικά. Πώς λειτούργησε το ένστικτο επιβίωσης κόντρα στο ρόλο του άντρα και πατέρα, πόσο μόνη και μη ασφαλής ένιωσε η σύντροφος και μητέρα, πόσο ρούφηξαν τα παιδιά την επικινδυνότητα στο μέλλον της σχέσης των γονιών τους. Αυτή η χιονοστιβάδα δεν τους σκέπασε, τους ξεσκέπασε.

Διαβάστε την κριτική του Flix για την «Ανωτέρα Βία» εδώ

force majeure 607

Το περίεργο όμως είναι η επιλογή της πρωταγωνίστριας. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το ρόλο της μητέρας έκλεισε η Τζούλια Λιούις Ντρέιφους («Veep»), κάτι που μοιάζει εντελώς αταίριαστο στο ψυχρό, υπόγειο κλίμα της αυθεντικής ταινίας. Μάλλον το αμερικανικό remake θα γυριστεί με πιο έντονο το στοιχείο της κωμωδίας, πιο βατό στο κοινό, πιο επεξηγηματικό. Κρίμα.

enough said 607

Η Ντρέιφους είναι εξαιρετική, τόσο στις τηλεοπτικές της επιτυχίες όσο και κινηματογραφικά - στο «Enough Said» («Εκεί Που Δεν Το Περιμένεις») ήταν ιδανική δίπλα στον Τζέιμς Γκαντολφίνι. Ομως το ταπεραμέντο της και το στιλ της είναι πιο βερμπαλιστικό, κωμικό, αμήχανο.

Τα νέα τη θέλουν να αναλαμβάνει και τα χρέη παραγωγού, όμως κανένα όνομα σκηνοθέτη δεν έχει πέσει ακόμα στο τραπέζι. Για να δούμε...

Διαβάστε ακόμα: