Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Κίτρινη Γάτα του Αντιλκάν Γιερζάνοβ

Οι περιπέτειες ενός πρώην κατάδικου, του Κέρμεκ, ενός παράξενου τύπου που φοράει μονίμως ένα κίτρινο χαβανέζικο πουκάμισο και καπελάκι. Ο Κέρμεκ λατρεύει την ταινία «Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο» του Ζαν-Πιερ Μελβίλ και ονειρεύεται να ανοίξει ένα σινεμά κάπου στη μέση του πουθενά. Μετά από μια συμπλοκή, ο Κέρμεκ κλέβει κάποια χρήματα από έναν τοπικό μαφιόζο και μαζί με μία πόρνη που θα γνωρίσει, την Ευα, ένα ονειροπαρμένο κορίτσι, θα κυνηγήσει το όνειρό του. Θα τα καταφέρει όμως να ξεφύγει από τον αρχιμαφιόζο και την συμμορία του; Κωμωδία του παραλόγου από το Καζακστάν που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Βενετίας. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στην πλατφόρμα Cinesquare στο πλαίσιο του 33ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.


Αντιγόνη της Σόφι Ντερασπ

Η Αντιγόνη, άριστη μαθήτρια και πρότυπο πολίτη, παραβαίνει τον νόμο, βοηθώντας τον αδερφό της να δραπετεύσει από τη φυλακή. Ο κλοιός στενεύει διαρκώς γύρω της, ενώ αυτή ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στις αρχές: την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, το σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και στον πατέρα του φίλου της, του Αίμονα. Η σθεναρή άρνηση της Αντιγόνης να συμβιβαστεί και να καταπνίξει το προσωπικό περί δικαίου αίσθημα, κερδίζει την υποστήριξη των συνομηλίκων της, οι οποίοι κινητοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πολύχρωμες διαδηλώσεις. Απορρίπτοντας μια πρόταση που θα εξασφάλιζε το μέλλον της, η Αντιγόνη επιλέγει την αγάπη και την αφοσίωση στην οικογένειά της, μια οικογένεια μεταναστών. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στην πλατφόρμα online.olympiafestival.gr στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.


Ψωμί και Μια Κουβέρτα του Δημήτρη Γκρίντζου

Είναι Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 1943 και η μικρή πόλη των Καλαβρύτων καίγεται από το στρατό κατοχής της ναζιστικής Γερμανίας, ενώ ολόκληρος ο ανδρικός πληθυσμός, συγκεντρωμένος σε έναν κοντινό λόφο αφανίζεται από τα πυρά. Αυτό το έγκλημα πολέμου θα καταγραφεί στην ιστορία, μαζί με τη σφαγή της Μεραρχίας Άκουι, ως η μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Τρεις άνδρες που παρακολούθησαν αυτά τα γεγονότα ως παιδιά, κλειδωμένοι με τα υπόλοιπα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους στο δημοτικό σχολείο των Καλαβρύτων, θυμούνται αυτήν την τραυματική εμπειρία. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.


Eduart της Αγγελικής Αντωνίου

O Έντουαρτ, ένας νέος που έχει μεγαλώσει σ' ένα σκληρό και καταπιεστικό οικογενειακό περιβάλλον, εγκαταλείπει την Αλβανία με το όνειρο να γίνει ροκ σταρ και να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Η ορμή και τα πάθη της ηλικίας του τον οδηγούν στη διάπραξη ενός φόνου στην Αθήνα. Κυνηγημένος από όλους, αλλά και από τον ίδιο του τον εαυτό, επιστρέφει στην Αλβανία, όπου φυλακίζεται κάτω από απίστευτα σκληρές συνθήκες. Ο Έντουαρτ με τη βοήθεια ενός Γερμανού γιατρού στη φυλακή, μαθαίνει να νιώθει συμπόνοια για τους άλλους και ενοχή για το έγκλημα του. Η βαθιά του μεταμέλεια τον οδηγεί από το σκοτάδι στο φως. Όπως ο ντοστογιεφσκικός ήρωας Ρασκόλνικοφ, περνά από το έγκλημα στην τιμωρία, τολμώντας να παραδεχθεί την ενοχή του. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στην πλατφόρμα Cinesquare στο πλαίσιο του 33ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου όπου συμμετέχει στο τμήμα Παράδεισος στη Δύση;


Το Λουλούδι Της Ερήμου της Σέρι Χόρμαν

Σαν σε παραμύθι, η γεννημένη στη Σομαλία Waris Dirie μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο περιζήτητα top models του κόσμου. Γεννημένη σε μια οικογένεια νομάδων που έβοσκαν κατσίκες, το συναρπαστικό μονοπάτι της Waris την έφερε από τις ερήμους της Βορειοανατολικής Αφρικής στις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και στα περιοδικά του κόσμου. Στα 13 της, η Waris δραπέτευσε από τον γάμο της και διένυσε μέρες μόνη της την έρημο πριν φτάσει στη σομαλική πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Σύντομα, οι συγγενείς της την έστειλαν στο Λονδίνο για να δουλέψει ως υπηρέτρια στη σομαλική πρεσβεία, όπου και πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια της εφηβείας της χωρίς να μορφωθεί. Όταν ήρθε αντιμέτωπη με την απειλή να γυρίσει πίσω στην εμπόλεμη Σομαλία, η Waris το σκάει και μένει άστεγη και παράνομη. Μια τολμηρή πωλήτρια, η Marilyn, την φιλοξενεί και γίνεται έμπιστη φίλη της. Ενώ δουλεύει σε ένα φαστφουντάδικο, την ανακαλύπτει ο διάσημος φωτογράφος Terry Donaldson και η φιλόδοξη ατζέντισσα Lucinda την οδηγεί στη μεταμόρφωση σε επαγγελματία μοντέλο. Αλλά πίσω από το αστραφτερό προσωπείο της καινούργιας ζωής της Waris, κρύβεται μια βαθιά πληγωμένη μοίρα. Παρά την επιτυχία της, η Waris παραμένει φορτωμένη με ένα βίαιο μυστικό από την παιδική της ηλικία. Στο ζενίθ της καριέρας της, η Waris αποκαλύπτει δημόσια ότι ήταν ένα από τα θύματα της κλειτοριδεκτομής. Η ιστορία της προκαλεί ένα κύμα συμπάθειας και αντιπαραθέσεων, και η Waris αποφασίζει να αφιερώσει τη ζωή της στη μάχη για την εξάλειψη αυτού του φρικτού εθίμου. To φιλμ προβάλλεται online και δωρεάν στο 4ο Φεστιβάλ WIFT GR για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.


Μπομπ Σφουγγαράκης: Επιχείρηση Διάσωσης του Τιμ Χιλ

Οταν ο Γκάρι, το αγαπημένο κατοικίδιο σαλιγκάρι του Μπομπ, πέφτει θύμα απαγωγής, ο Μπομπ και ο Πάτρικ ξεκινούν μια επική περιπέτεια στη Χαμένη Πόλη της Ατλαντίδας για να τον φέρουν πίσω στο σπίτι. Καθώς περιπλανιούνται στις απολαύσεις και τους κινδύνους αυτής της επικίνδυνης και ξεκαρδιστικής αποστολής διάσωσης, ο Μπομπ και οι φίλοι του αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από τη δύναμη της φιλίας. Ενα γλυκύτατο αγχολυτικό για αυτές τις δύσκολες περιόδους που περνάμε. Η ταινία προβάλλεται στο Netflix μεταγλωττισμένη και με ελληνικούς υπότιτλους.


Οι Χτύποι της Καρδιάς μου του Κριστόφ Ονορέ

Ο Κριστόφ Ονορέ μιλά επί προσωπικού, με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο και μια καταγραφή μιας στιγμής στο χρόνο, σχεδόν της ψυχής μιας δεκαετίας (αυτής του '90) η οποία υπήρξε προφανώς καθοριστική για τον ίδιο τον Ονορέ μα και για τη γενιά του. Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους.


Κάποτε στην Ανατολία του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Η ζωή σε μια μικρή πόλη στα βάθη της Ανατολίας, στην ενδοχώρα της Τουρκίας, είναι σαν ένα αέναο ταξίδι στη μέση των στεπών: Η διαρκής αίσθηση ότι κάτι καινούριο και διαφορετικό θα συμβεί ξαφνικά, και θα εμφανιστεί "πίσω από τον κάθε λόφο", στην οποιαδήποτε γωνιά της πόλης αυτής, και ταυτόχρονα αν και τόσο εσωτερικό και ίδιο με τα υπόλοιπα, θα δώσει ζωντάνια, θα καθυστερήσει ή και θα αλλάξει τους μονότονους ρυθμούς της καθημερινότητας των κατοίκων. Ενας θάνατος, η αγωνία για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Μια ομάδα ανδρών βρίσκεται επί ποδός, ώστε να ανακαλύψει το συντομότερο, ένα νεκρό πτώμα στις αχανείς στέπες της Ανατολής. Ο αστυνομικός, ο γιατρός, ο εισαγγελέας, ο δήμαρχος, και ο ύποπτος για το περιστατικό που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο κανάλι της Βουλής.


Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος των Αντονι και Τζο Ρούσο

Τι είναι αυτό που θα κάνει τον Κάπτεν Αμέρικα να έρθει σε σύγκρουση με τους Εκδικητές και θα προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στους κόλπους των άλλοτε ενωμένων σα γροθιά υπερηρώων; Η απάντηση βρίσκεται στο όνομα του Μπάκι Μπαρνς, πιο γνωστού ως Ο Στρατιώτης του Χειμώνα, ο οποίος αφού έκανε άνω κάτω το σύμπαν του Κάπτεν Αμερικά στη δεύτερη κινηματογραφική του περιπέτεια, επιστρέφει για να δοκιμάσει τα όρια της φιλίας κόντρα στη μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Ο Κάπτεν Αμέρικα θα αποφασίσει να τον προστατέψει με κάθε τρόπο στο όνομα της σχέσης που είχαν κάποτε, ο Iron Man θα επιστρατευθεί για να τον λογικεύσει και η Μαύρη Χήρα θα κάνει τα πάντα για να τον εμποδίσει... H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha.


Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.