Industry

Το «The Flash» απογοητεύει στο box office (και ο πρωταγωνιστής του ίσως είναι ο υπεύθυνος)

στα 10

Οι ακραίες συμπεριφορές του Eζρα Μίλερ απομακρύνουν πολλούς από τη νέα ταινία της DC.

Το «The Flash» απογοητεύει στο box office (και ο πρωταγωνιστής του ίσως είναι ο υπεύθυνος)

[Σημείωση: Ο ηθοποιός Εζρα Μίλλερ αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary άτομο, χρησιμοποιώντας τις πληθυντικές αντωνυμίες «they/them» για τον εαυτό του. Επειδή δεν υπάρχει ομόφωνη μετάφραση στα Ελληνικά, για αποφυγή σύγχυσης θα χρησιμοποιηθούν οι βιολογικές του αρσενικές αντωνυμίες.]

Η νέα - και μάλλον τελευταία, τουλάχιστον με τον τρόπο που τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα - ταινία του DCEU κυκλοφορεί τώρα στις αίθουσες. Η ταινία «The Flash», πρώτη κινηματογραφική ταινία με τον ομώνυμο υπερήρωα πρωταγωνιστή, αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στην παραγωγή της. Από την αναδιοργάνωση όλου του DCEU μέχρι την πανδημία του COVID-19 και την πολύ ασταθή συμπεριφορά του πρωταγωνιστή εκτός του σετ, είναι θαύμα που όντως κατάφερε να κυκλοφορήσει. Η άφιξη της στις αίθουσες όμως δεν δείχνει να εξαργυρώνει το θόρυβο που έχει δημιουργήσει.

Η ταινία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς κινδυνεύει να αποτελέσει εμπορική αποτυχία. Ο πολυσυζητημένος (για όλους τους λάθος λόγους) ηθοποιός Έζρα Μίλερ έχει ήδη κατηγορηθεί ως η αιτία της αποτυχίας. Στην ταινία ο Μίλερ επαναλαμβάνει τον ρόλο του Μπάρι Αλεν / Φλας, με τους Μπεν Άφλεκ και Μάικλ Κίτον να κάνουν την πολυσηζητημένη επιστροφή τους στους ρόλους τους ως τις δικές τους, ξεχωριστές εκδοχές του Μπάτμαν.

Η ταινία έλαβε πολύ θετικές αρχικές κριτικές πριν από την πρεμιέρα της, με ορισμένους να τη χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη ταινία της DC. Οι εμπορικές προβλέψεις υποστήριζαν ότι θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 70 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν. Ηρθαν και η πρώτες, λιγότερο θετικές κριτικές μετά την πρεμιέρα, και η ταινία τελικά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες στο ταμείο, εισπράττοντας αρχικά μόλις 24,5 εκατομμύρια δολάρια. Ενδέχεται, δε, να μην καταφέρει να ξεπεράσει ακόμη και την πρόσφατη ταινία της DC, «Black Adam», η οποία χαρακτηρίστηκε αποτυχία όταν εισέπραξε 62,2 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Ο κυριότερος λόγος; Για πολλούς η δύσκολη συμπεριφορά του Μίλερ τον τελευταίο καιρό ίσως είναι η ταινία που οι θεατές αποφεύγουν την ταινία.

Ο Μίλερ προκάλεσε μεγάλη ταραχή τα τελευταία τρία χρόνια λόγω μιας σειράς ακραίων συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων, διαρρήξεων και ασφαλιστικών μέτρων. Εχει βιντεοσκοπηθεί να πνίγει μια γυναίκα, συνελήφθη σε περιστατικά βίας στη Χαβάη και κατηγορήθηκε για κλοπή και ένοπλη διάρρηξη σε ιδιωτική κατοικία. Υπήρξαν επίσης κατηγορίες για παρενόχληση και απειλητική συμπεριφορά προς ένα ζευγάρι και το παιδί τους, που τους οδήγησε σε ασφαλιστικά μέτρα, καθώς και κατηγορίες μέχρι και για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών που διαμένουν στο αγρόκτημά του.

the flash

Το (σκανδαλοθηρικό) δίκτυο ενημέρωσης TMZ τον κατηγόρησε τον για τα χαμηλά έσοδα της ταινίας, γράφοντας: «Κάποιοι θα μπορούσαν να αποδώσουν [τη χαμηλή επίδοση στο ταμείο] στον ίδιο τον Εζρα [...] που έχει μπλεχτεί σε διαμάχες εδώ και περίπου 2 χρόνια. Μπορεί να οφείλεται και στην έλλειψη μιας παραδοσιακής προώθησης από το στούντιο - σχεδόν δεν υπήρξαν συνεντεύξεις πριν από την προβολή».

Το Hollywood Reporter εκφράζει παρόμοια άποψη, γράφοντας: «Οι ειδικοί του box office διίστανται ως προς το αν τα προβλήματα του Εζρα Μίλλερ εκτός της οθόνης επηρεάζουν την επίδοση της ταινίας. Ο Μίλερ συνελήφθη πολλές φορές το 2022 και ήταν αντικείμενο πολλών διαμάχων, ενώ εξέδωσε και μια δήλωση τον Αύγουστο του περασμένου έτους ζητώντας συγνώμη για τη συμπεριφορά του […] Ο Μίλερ περπάτησε στο κόκκινο χαλί στην πρεμιέρα της ταινίας, αλλά γενικά απουσιάζει από τη δημοσιότητα για το Flash».

Ο ηθοποιός δήλωσε τον περασμένο Αύγουστο: «Αφού πρόσφατα πέρασα από μια περίοδο έντονης κρίσης, καταλαβαίνω τώρα ότι αντιμετωπίζω σύνθετα προβλήματα ψυχικής υγείας και έχω ξεκινήσει μια συνεχόμενη διαδικασία ψυχοθεραπείας. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσους ανησύχησα και έβλαψα με την προηγούμενη συμπεριφορά μου. Είμαι αποφασισμένος να κάνω τα απαραίτητα βήματα για να επιστρέψω σε μια υγιή, ασφαλή και παραγωγική φάση της ζωής μου».

Πολλοί θαυμαστές όμως φαίνεται να μην τον έχουν συγχωρήσει, και σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν το «Flash». Μια αρκετά δημοφιλής δήλωση στο Twitter γράφει: «Ειλικρινά δεν πρόκειται να δω το "Flash" ούτε καν για hate-watch. [Η Warner Bros] διαχειρίστηκε με πολύ κακό τρόπο τα προβλήματα που προέκυψαν από τη συνεχιζόμενη εγκληματική δραστηριότητα του Εζρα Μίλλερ. Και υπάρχουν και τα κακά λόγια που ακούστηκαν για την ταινία. Δεν αξίζουν καθόλου τα χρήματά μου. Και ενθαρρύνω και άλλους να την μποϊκοτάρουν».