Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 72ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο στο σπίτι σας!

στα 10

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο, το Festival Scope προσφέρει δωρεάν μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες νέων δημιουργών από το τμήμα «Κινηματογραφιστές του Σήμερα» του Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Cineasti del presente, Moving Ahead and Fuori Concorso

Flix Team
Το 72ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο στο σπίτι σας!

Εντεκα ταινίες από τρία προγράμματα του 72ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο, το «Cineasti del presente», το «Moving Ahead» και το «Fuori Concorso» βρίσκονται ήδη στο Festival Scope για να τις δείτε δωρεάν μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Προσοχή τα εισιτήρια είναι περιορισμένα.

Το Flix είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ του Λοκάρνο στο Festival Scope.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε το εισιτήριό σας και ψηφίστε για το Cinelab Award στο επίσημο site του Festival Scope.


Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις έντεκα ταινίες που μπορείτε να δείτε δωρεάν. Πατώντας πάνω στον τίτλο της κάθε ταινίας πηγαίνετε στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την κάθε μία στο Festival Scope.

Bird Island

Bird Island των Μάγια Κόσα και Σέρτζιο ντα Κόστα (Ελβετία, 2019, 60') - Μέχρι τις 31 :Αυγούστου

Μετά από μια μακρά περίοδο απομόνωσης, ο Αντονίν ανακαλύπτει ξανά τον κόσμο σε ένα καταφύγιο πουλιών όπου σωτηρία βρίσκουν και ανθρώπινες ψυχές.

Ham on Rye

Ham on Rye του Τάιλερ Ταορμίνα (ΗΠΑ, 2019, 85') - Μέχρι 31 Αυγούστου

Μια περίεργη δύναμη στο τοπικό μπακάλικο καθορίζει τη μοίρα των εφήβων, οδηγώντας κάποιους να δραπετεύσουν από την πόλη και άλλους να μείνουν για πάντα εκεί.

Parents

Parents των Ερίκ Μπεργκρότ και Ρουτ Σβάικερτ (Ελβετία, 2019, 96') - Μέχρι 31 Αυγουστου

Δύο γονείς στη Ζυρίχη πιστεύουν ότι τα έχουν κάνει όλα σωστά. Ωστόσο τα έφηβα παιδιά τους τους αναγκάζουν να φύγουν από το σπίτι μέχρι που το όριο ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνει.

a pleasure

A Pleasure, Comrades! του Χοσέ Φιλίπε Κόστα (Πορτογαλία, 2019, 105') - Μέχρι 31 Αυγούστου

Στην Πορτογαλία πριν την Επανάσταση, το 1975, πολλοί ξένοι έρχονται να βοηθήσουν τους ντόπιους, σοκάροντάς τους συχνά με τις προοδευτικές τους ιδέες ως προς τα (σεξουαλικά) ήθη.

Un film Dramatique

Un Film Dramatique του Ερίκ Μποντλέρ (Γαλλία, 2019, 114') - Μέχρι 31 Αυγούστου

Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο Ερίκ Μποντλέρ δούλεψε με 20 μαθητές γυμνασίου στο Σεντ-Ντενί προκειμένου να βρουν μαζί τη φόρμα μιας ταινίας που θα τους είχε για ήρωες.

Wilcox

Wilcox του Ντενί Κοτέ (Καναδάς, 2019, 66') - Μέχρι τις 31 Αυγούστου

Ο Γουίλκοξ ζει εκτός νόρμας. Ερημίτης, παράνομος, αναζητά την απόλυτη ελευθερία.

Ralfs

Ralf's Colors του Λούκας Μαρξτ (Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, 2019, 74') - Μέχρι τις 31 Αυγούστου

Το τοπίο και το σινεμά σχηματίζουν ένα αμάλγαμα, και τα δύο εσωτερικοί χώροι σκέψης και αισθημάτων αλλά και εικόνων από έξω.

arguments

Arguments του Ολιβιέ Ζαμπά (Γαλλία, 2019, 108') - Από 13 μέχρι και 31 Αυγούστου

Ανθρωποι που ακούν φωνές να μιλούν για τους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες. Το φιλμ ασχολείται με την «τρέλα» μέσα από μια ακριβή συνειδητοποίηση της πραγματικότητας που αντανακλά το βουβό πόνο.

Being Jerome Bel

Being Jérôme Bel των Σιμα Κατάμι και Αλντο Λι (Γαλλία, 2019, 79') - Από 15 μέχρι και 31 Αυγούστου

Το να κάνεις μια ταινία για τον χορογράφο Τζερόμ Μπελ σημαίνει ότι έχεις καταπιαστεί με ένα παράδοξο πρότζεκτ: πώς σκηνοθετείς έναν αντι-σκηνοθέτη; Υπάρχει κίνδυνος να δεις την ταινία σου να γυρίζει εναντίον σου.

Here for Life

Here for Life των Αντρέα Λούκα Ζίμερμαν και Εϊντριαν Τζάκσον (Ηνωμένο Βασίλειο, 2019, 87') - Από 16 μέχρι και 31 Αυγούστου

Μια ασυνήθιστη ιστορία που αφηγούνται δέκα Λονδρέζοι. Η αγάπη και η απώλεια. Ποιο είναι το κόστος της ύπαρξης; Είμαστε όλοι Εδώ για τη Ζωή, εδώ για τώρα.

The Prince Voyage

The Prince's Voyage των Ζαν-Φρανσουά Λαγκιονί και Ξαβιέ Πικάρ (Γαλλία, Λουξεμβούργο, 2019, 77') - Από 17 μέχρι και 31 Αυγούστου

Μια γηραία μαιμού-πρίγκιπας περιπλανιέται σε μια άγνωστη ακτή. Πληγωμένη και χαμένη, θα βρεθεί από τον νεαρό Τομ, οποίος θα ανακαλύψει έναν νέο θαυμαστό, επικίνδυνο κόσμο.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε το εισιτήριό σας και ψηφίστε για το Cinelab Award στο επίσημο site του Festival Scope.

Locarno