Φεστιβάλ / Βραβεία

Εδωσαν τα ΕΜΜΥ ένα γερό μάθημα στα Οσκαρ;

στα 10

Τα βραβεία ΕΜΜΥ φέτος απέδειξαν ότι υπάρχει ένα κομμάτι του Χόλιγουντ που αναγνωρίζει και βραβεύει τη διαφορετικότητα. Μόνο που μάλλον ακόμα αυτό χωράει στη μικρή κι όχι στη μεγάλη οθόνη.

Εδωσαν τα ΕΜΜΥ ένα γερό μάθημα στα Οσκαρ;

Οσο ακόμα η Ακαδημία παλεύει να αλλάξει τις δομές της ώστε να δίνει βραβεία που θα αντιπροσωπεύουν την πολυφωνία και τη διαφορετκότητα της σύγχρονης κινηματογραφίας, η τηλεόραση της βάζει τα γυαλιά. Στην προχθεσινή 68η τελετή των βραβείων ΕΜΜΥ οι νικητές δεν ήταν straight λευκοί άντρες μόνο. Και οι παραλήπτες φρόντισαν με τους ευχαριστήριους λόγους τους να μιλήσουν για το πόσο αναγκαίο είναι (ειδικά στις κρίσιμες εποχές που περνά η προ-εκλογών Αμερική) να ανοίξουν τους κόλπους τους οι κοινωνικές δομές και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα.

Διαβάστε αναλυτικά: Η Ακαδημία απολογείται για τις «λευκές» της οσκαρικές υποψηφιότητες

EMMYS 2016 DIVERSITY 607

Ενας μη-λευκός ηθοποιός κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια. Οταν σηκώθηκαν για να παραλάβουν το ΕΜΜΥ τους για το σενάριο καλύτερης κωμικής σειράς, οι Αλαν Γιανγκ και Aζίζ Ανσάρι ξεμπρόστιασαν τον ρατσιστικό τρόπο που ακόμα η βιομηχανία κοιτά τους Ασιάτες και Ινδούς καρατερίστες, ενώ σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ο Τζέφρι Τάμπορ («Transparent») ευχήθηκε να είναι ο τελευταίος στρέιτ άντρας ηθοποιός που θα παίξει ένα τρανσέξουαλ ρόλο, όταν υπάρχουν τρανσέξουαλ ηθοποιοί που θα «έπρεπε να έχουν αυτή την ευκαιρία».

Διαβάστε το σχολιασμό του Flix για τα φετινά ΕΜΜΥ: Βραβεία Emmy 2016: Τα νέα αφεντικά της τηλεόρασης

Δείτε ένα βίντεο που συνοψίζει τις μικρές και μεγάλες στιγμές της τελετής απονομής των φετινών ΕΜΜΥ που έγραψαν ιστορία. Προς τη σωστή κατεύθυνση αυτή τη φορά.


Διαβάστε περισσότερα: