Buzz

Να γιατί η Σάρα Πόλσον είναι η σπουδαιότερη ηθοποιός που μας σύστησε η τηλεόραση τα τελευταία χρόνια

στα 10

Η Σάρα Πόλσον που οι περισσότεροι γνωρίζετε από το «American Horror Story» είναι η τελευταία προσθήκη στο πολυπληθές καστ του «Ocean’s Eight», όμως αυτή είναι η μικρότερη κατάκτηση που έχει καταφέρει η υπέροχη αλλά μάλλον αθόρυβη Αμερικανίδα ηθοποιός.

Να γιατί η Σάρα Πόλσον είναι η σπουδαιότερη ηθοποιός που μας σύστησε η τηλεόραση τα τελευταία χρόνια

Μάλλον ήρθε η στιγμή να το πούμε ξεκάθαρα: Η Σάρα Πόλσον είναι η σπουδαιότερη ηθοποιός που μας σύστησε η αμερικανική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Και το Χόλιγουντ καλά θα κάνει να της δώσει επιτέλους τους κινηματογραφικούς ρόλους που της αξίζουν.

Για να είμαστε βέβαια ειλικρινείς, το πιθανότερο είναι ότι ο ρόλος που (μάλλον) θα επωμιστεί για τις ανάγκες του spin-off του «Ocean’s Eleven» δεν θα είναι ένας από αυτούς, που θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές της. Ομως το γεγονός ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να συμμετάσχει στο πολυσυζητημένο καστ της θηλυκής συμμορίας του «Ocean’s Eight» (στο ρόλο για τον οποίο μέχρι πρότινος ήταν υποψήφια η Ελίζαμπεθ Μπανκς), δίπλα σε οσκαρικές συναδέλφους της όπως η Κέιτ Μπλάνσετ, η Αν Χάθαγουεϊ και η Σάντρα Μπούλοκ, είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και μια απόδειξη ότι το Χόλιγουντ έχει προσέξει πλέον για τα καλά μια ηθοποιό που έχει μέχρι τώρα κάνει θαύματα στη μικρή οθόνη και σε ανεξάρτητες κυρίως κινηματογραφικές παραγωγές.

Διαβάστε ακόμη: Και οι 8 είναι υπέροχες: Συμπληρώνονται οι κυρίες του «Ocean's Eight»

American Horror Story 607

American Horror Story 607

American Horror Story 607

American Horror Story 607 Η Σάρα Πόλσον ανά τις σεζόν του «American Horror Story»

Το 2016 μοιάζει, άλλωστε, να είναι η χρονιά της Πόλσον, καθώς χτύπησε διπλή υποψηφιότητα στα βραβεία Emmy για τις ερμηνείες της στο «American Horror Story: Hotel» και στο «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story», τηλεοπτικές δημιουργίες και τα δύο του Ράιαν Μέρφι, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει έναν ρόλο (εκείνο της Τζεραλντίν Πέιτζ) στο «Feud» (επίσης του Μέρφι), το οποίο θα μας ξεναγήσει στην αληθινή ιστορία της διαβόητης διαμάχης ανάμεσα στις Μπέτι Ντέιβις και Τζόαν Κρόφορντ στα γυρίσματα του «Τι Απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;»

Η αλήθεια είναι ότι ο Μέρφι υπήρξε ο πρώτος που ανέδειξε στο ευρύ κοινό τις ικανότητες της Πόλσον, μέσα από το «American Horror Story», όπως είναι επίσης αλήθεια ότι η Πόλσον ήταν εκείνη που έσωσε αρκετές φορές την ενδιαφέρουσα αλλά εξαιρετικά άνιση σειρά από την καταστροφή: από έναν μικροσκοπικό ρόλο στην πρώτη σεζόν, η ηθοποιός σήκωσε στους ώμους της σχεδόν ολόκληρο το βάρος του δεύτερου (και καλύτερου) κύκλου, για να αποτελέσει από τότε αναπόσπαστο μέρος του εκκεντρικού σύμπαντος της σειράς, υποδυόμενη με την ίδια άνεση την πολυμήχανη, λεσβία δημοσιογράφο, την ευαίσθητη τυφλή μάγισσα, τις διαμετρικά αντίθετες σιαμαίες αδελφές και το βασανισμένο τζάνκι, και κατορθώνοντας ταυτόχρονα να αντισταθεί στην υπερβολή που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σόου.

Μπορεί η συμπρωταγωνίστριές της, Τζέσικα Λανγκ και Lady Gaga, να μονοπωλούσαν συνήθως τα βραβεία και τη δημοσιότητα, αλλά ας μη γελιόμαστε, η Πόλσον ήταν πάντα η ψυχή της σειράς.

Sarah Paulson 607

Οσο για το σινεμά, η Πόλσον έχει παραδώσει μια σειρά από εξαιρετικές ερμηνείες σε μικρούς αλλά σημαντικούς ρόλους στο «Martha Marcy May Marlene», στο «12 Χρόνια Σκλάβος» (όπου ήταν πραγματικά ανατριχιαστική στο ρόλο της συζύγου του Μάικλ Φασμπέντερ) και στο «Carol» του Τοντ Χέινς, όπου υποδύθηκε τον χαρακτήρα μιας παλιάς φλόγας της Κέιτ Μπλάνσετ.

Αν λοιπόν η φημολογούμενη συμμετοχή της στο επερχόμενο «Ocean’s Eight» είναι ένας τρόπος για να ανακαλύψουν ακόμα περισσότεροι θεατές αυτό το σπάνιο ταλέντο που ακούει στο όνομα Σάρα Πόλσον κι ένας ενδιάμεσος σταθμός προς ακόμα περισσότερους (και κατά προτίμηση πρωταγωνιστικούς) κινηματογραφικούς ρόλους, τότε ας είναι αυτή η αρχή.

Διαβάστε ακόμη

Sarah Paulson 607