Buzz

Οι Εμα Τόμπσον & Μάικλ Κέιν έχουν κάτι να πουν για τη νέα γενιά ηθοποιών (και δεν είναι κολακευτικό)

στα 10

Οι δύο Βρετανοί ηθοποιοί μίλησαν για τη φθίνουσα πορεία της τέχνης τους σε ένα πρόσφατο γκαλά κι όσα είπαν είχαν μεγάλες δόσεις αλήθειας αλλά κι αρκετή πικρία...

Οι Εμα Τόμπσον & Μάικλ Κέιν έχουν κάτι να πουν για τη νέα γενιά ηθοποιών (και δεν είναι κολακευτικό)

Mην περιμένετε την Εμα Τόμπσον ή τον Μάικλ Κέιν να σας ακολουθήσουν στο twitter ή να αποδεχτούν τα αιτήματα φιλίας σας στο facebook. Σιχαίνονται τα social media - κι όχι μόνο. Θεωρούν ότι αυτό το νέο είδος δημοσιότητας έχει βλάψει την τέχνη του κινηματογράφου, αλλά και το πώς λειτουργεί η βιομηχανία.

Οι δύο μεγάλοι Βρετανοί πρωταγωνιστές έκαναν δηλώσεις χθες, ότι βρέθηκαν καλεσμένοι της Βρετανικής Ακαδημίας και του βασιλικού ζεύγους στο St. James’ Palace. Μίλησαν για τη διασημότητα και τη φήμη - πόσο άσχετη είναι η προσωπική ματαιοδοξία με την τέχνη του ηθοποιού. Πόσο οι followers σου στα social media σού δίνει ένα νέο εργαλείο διαπραγμέτευσης με τα στούντιο, αλλά και μία λανθασμένη εικόνα για το ταλέντο ή τη βιωσιμότητά σου. Κι όμως: αυτή την εποχή, λειτουργεί.

«Τα στούντιο προσλαμβάνουν πρωταγωνιστές με τεράστια social media following, γιατί μπορούν μετά να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους για να πουλήσουν την ταινία» είπε φλεγματικά η Εμα Τόμπσον. «Οι ηθοποιοί υπολογίζονται σε σχέση με τα facebook profiles τους κι αυτό είναι μία καταστροφή!»

Ο Μάικλ Κέιν θεωρεί λάθος το πώς η διασημότητα πλέον είναι αυτοσκοπός.

«Αυτές τις μέρες λένε απλώς "θα γίνω ηθοποιός για να γίνω πλούσιος και διάσημος". Και το μόνο που κάνουν είναι να βρουν ένα ρολάκι σε μία τηλεοπτική σειρά και να ξέρουν όλοι το όνομά τους. Μόνο που αυτό δεν είναι ηθοποιία - ούτε εκείνοι ξέρουν να παίζουν ή έγιναν ξαφνικά ηθοποιοί. Εγώ ήξερα ότι δε θα γίνω πλούσιος, ούτε διάσημος, ούτε υπολόγιζα να γίνω σταρ - ήθελα απλώς να γίνω ηθοποιός. Τώρα όμως είναι τόσο νέοι. Εφτασα 30 χρονών για να γίνω γνωστός. Η διασημότητα καταστρέφει ανθρώπους. Το έχω δει με τα μάτια μου. Γίνονται 30 και εξαφανίζονται κι αυτό τους καταστρέφει...»

Διαβάστε ακόμα: