Φεστιβάλ / Βραβεία

Εμείς... σας αγαπάμε! Κερδίστε προσκλήσεις για το μυθικό «Je T' Aime Moi Non Plus»

στα 10

Μια ταινία για μια αγάπη στα όρια της τρέλας, ή αν προτιμάτε μια τρέλα σκέτη, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Σερζ Γκενζμπούργκ υπήρξε ένα αισθησιακό παραλήρημα που έγινε cult αυτοστιγμεί και παραμένει αξιοθαύμαστο! Δείτε το απόψε, με αγάπη από το Flix και το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Flix Team
Εμείς... σας αγαπάμε! Κερδίστε προσκλήσεις για το μυθικό «Je  T' Aime Moi Non Plus»
Απ όλα τα μπαρ, σ΄όλες τις πόλεις του κόσμου...

H Τζείν Μπίρκιν και ο Τζο Νταλεσάντρο, o Ζεραρ Ντεπαρτνιέ και το άλογό του. Εκείνο το αληθινά οργασμικό τραγούδι. To πρωκτικό σεξ! Το «Je Taime Moi Non Plus» ή «Εγώ δε σ' Αγαπώ» όπως είναι ο τίτλος του στα ελληνικά, υπήρξε μια ταινία σκάνδαλο από την σύλληψή της.

Οχι απλά για τον σχεδόν σαρκοβόρο ερωτισμό της, αλλά κυρίως για την απόλυτη αδιαφορία της σε οποιοδήποτε ταμπού. Οχι μόνο ηθικό, μα κυρίως κινηματογραφικό.

O Γκενσμπούργκ σκηνοθετεί σαν να συνθέτει ένα τραγούδι και θέλοντας να πετύχει την ελευθερία και την αίσθηση μιας ερωτικής μπαλάντας (ΟΚ, έστω γεμάτης βογκητά), γράφει στα παλιά του τα παπούτσια οτιδήποτε δεν ταιριάζει με το δικό του όραμα.

Η ιστορία της Τζόνι που δουλεύει σερβιτόρα σε ένα μπαρ για φορτηγατζήδες κι ερωτεύεται έναν από αυτούς, ο οποίος όμως προτιμά τους άντρες κι έχει ήδη έναν ζηλιάρη εραστή, ξετυλίγεται σε έναν τόπο και με έναν τρόπο που δείχνει να υπάρχει μόνο στις ταινίες.

Εκεί όπου τα πάντα μπορούν να φτάσουν ως τα άκρα του έρωτα, του πόνου, της ηδονής, της λογικής. Ακριβώς στο σημείο που συναντιούνται όλα τα στοιχεία αυτής της ακραίας, υπερβολικής, συχνά σχεδόν αστείας, μα σταθερά αξιοθαύμαστης ταινίας που έγινε πέτρα σκανδάλων, μα είναι σίγουρο ότι ξεκίνησε σαν έργο πάθους. Από κάθε άποψη.

Κι αν το ερώτημα αριστούργημα ή σκουπίδι εξακολουθεί να το συνοδεύει, μπορείτε να αποφασίσετε απόψε, καθώς πέντε από εσάς μπορείτε να κερδίσετε από μια διπλή πρόσκληση για την προβολή του «Εγώ δε σ' Αγαπώ» στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, απόψε Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 22.35 στον κινηματογράφο Ιντέαλ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Εγώ δε σ' Αγαπώ» και το ονοματεπώνυμο σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail σήμερα το μεσημέρι.

Βιαστείτε!

Διαβάστε περισσότερα για το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και βρείτε το πρόγραμμα προβολών εδώ.