Buzz

Είναι το «Pacific Rim» αμερικανική προπαγάνδα; Οι στρατιωτικοί της Κίνας είναι σίγουροι

στα 10

Τέρατα μάχονται γιγαντιαία ρομπότ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μια pop corn movie σκηνοθετημένη από έναν μεξικανό σκηνοθέτη, δεν είναι γρανάζι στην αμερικάνικη ιμπεριαλιστική μηχανή. Τουλάχιστον σύμφωνα με τους Κινέζους.

Είναι το «Pacific Rim» αμερικανική προπαγάνδα; Οι στρατιωτικοί της Κίνας είναι σίγουροι

Ο Ζανγκ Τζιελί, υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού της Κίνας είναι βέβαιος για τα παραπάνω και για να το αποδείξει, έγραψε πρόσφατα ένα άρθρο στην εφημερίδα People's Liberation Army Daily (που από τον τίτλο της μόνο ακούγεται συναρπαστική) εξηγώντας γιατί η ταινία που σαρώνει σε εισπράξεις στην πατρίδα του δεν είναι όσο αθώα όσο οι συμπατριώτες του νομίζουν.

«Η αποφασιστική μάχη στο φιλμ, ενάντια στα τέρατα, λαμβάνει χώρα στην Νότια Θάλασσα της Κίνας, δίπλα στο Χονγκ Κονγκ κι αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο» γράφει ο Ζανγκ Τζιελί «Η κίνηση ήθελε να δείξει την ειλημμένη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να διατηρήσουν την σταθερότητα στην περιοχή και να σώσουν την ανθρωπότητα. Οι στρατιώτες μας θα έπρεπε να ακονίσουν τα μάτια τους και να βάλουν firewall στην σκέψη τους ώστε να αποφύγουν την ιδεολογική διάβρωση από την οποία κινδυνεύουν όταν βλέπουν αμερικάνικες ταινίες σαν αυτή».

Δεν είμαστε σίγουροι τι πρέπει να κάνουν οι Κινέζοι στρατιώτες, εσείς πάντως δεν χρειάζεται να βάλετε κανένα firewall για να δείτε παρακάτω, μερικά από τα concept designs για τα τέρατα του φιλμ που σχεδίασε ο Γκάι Ντέιβις για την ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά στο βιβλίο «Pacific Rim: Man, Machines, and Monsters».

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Δείτε ακόμη:

«Pacific Rim»: αποκλειστικές συνεντεύξεις με τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και τους ηθοποιούς του