Industry

Εφαγε πόρτα ο Στίβεν Κινγκ από την Universal

στα 10

Ενώ το στούντιο της Universal είχε αναλάβει την μεταφορά της σειράς των Dark Tower μυθιστορημάτων φαντασίας του Στίβεν Κινγκ σε μία φιλόδοξη κινηματογραφική τριλογία, σήμερα ανακοίνωσε ότι ακυρώνει το πρότζεκτ.

Εφαγε πόρτα ο Στίβεν Κινγκ από την Universal

Η πρώτη ταινία της τριλογίας ήταν να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι, όταν τον Μάιο η Universal ανακοίνωσε τις πρώτες καθυστερήσεις. Οι πιο απαισιόδοξοι ερμήνευαν αυτά τα δείγματα ως την αναθεώρηση του στούντιο για το πανάκριβο αυτό πρότζεκτ μίας επικών διαστάσεων τριλογίας, και να που σήμερα βγαίνουν αληθινοί.

Είτε είναι κάποιος φαν των ταινιών φαντασίας ή του ίδιου του Κινγκ δεν έχει σημασία. Αυτή η ακύρωση σημαίνει πολλά για το γενικότερο κινηματογραφικό τοπίο και το πώς πλέον διαχειρίζονται τις επενδύσεις τους τα μεγάλα στούντιο. Τραβώντας την πρίζα σ' ένα πρότζεκτ που είχαν ήδη συμφωνήσει οι Μπράιαν Γκρέιζερ και Ακίβα Γκόλντσμαν να συνεργαστούν στην παραγωγή, με τον τελευταίο να υπογράφει και το σενάριο, ο Ρον Χάουαρντ είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία κι ο Χαβιέ Μπαρδέμ τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι οι καιροί είναι αδίστακτοι και κανείς δε ρισκάρει ούτε για τα προφανή.

Γιατί ο πρόεδρος της Universal Ανταμ Φόγκελσον πήρε αυτή την απόφαση δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό. Οι φήμες θέλουν τους παραγωγούς του στούντιο να ξαναδιαβάζουν το σενάριο του Γκόλντσμαν και να αποφασίζουν ότι μπορούν και θέλουν να επενδύσουν μόνο σε μία ταινία, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνη την δημιουργική ομάδα. Αλλοι πάλι πιστεύουν ότι ήταν θέμα καθαρά οικονομικό και προτεραιοτήτων: με τη Universal να έχει μπει γερά στην παραγωγή δύο μεγάλων blockbusters (όπως το «Battleship» του Πίτερ Μπεργκ, και το «47 Ronin» με τον Κιάνου Ριβς) τα αποθέματα μπάτζετ εξαντλήθηκαν (καθώς οι παραπάνω ταινίες υπολογίζονται στα 200 εκ. δολάρια έκαστη, αλλά έχουν επίσης κι ένα αρκετά υψηλό μάρκετινγκ προϋπολογισμό). Κάτι που επιβεβαιώνεται και με το άλλο (ανεξήγητο αρχικά) βροντερό όχι του στούντιο: στο «At The Mountains of Madness», το νέο επικό θρίλερ του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στο οποίο είχε συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει ο ...Τομ Κρουζ!

Τα τελευταία νέα για την Dark Tower τριλογία πάντως έχουν να κάνουν με την Warner Bros, καθώς μία φήμη που κυκλοφορεί στην αγορά είναι ότι μπορεί το στούντιο που κρύβεται πίσω και από το «Hobbit» του Πίτερ Τζάκσον, να περιμαζέψει και το πρότζεκτ του Ρον Χάουαρντ.

Περιμένουμε τις εξελίξεις...