Buzz

Ο Εντγκαρ Ράιτ πιστεύει πως το Χόλιγουντ πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα από τα franchises

στα 10

Ο Ράιτ μίλησε για την τωρινή κατάσταση της κινηματογραφικής βιομηχανίας και για την υπερβολική αφθονία των ταινιών franchise η οποία έχει οδηγήσει το κοινό μακριά από τις ταινίες.

Ο Εντγκαρ Ράιτ πιστεύει πως το Χόλιγουντ πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα από τα franchises

Οι ταινίες franchises έχουν πλέον κατακτήσει το Χόλιγουντ με πολλούς σκηνοθέτες να μιλάνε πως είναι μια μάστιγα που πρέπει να περιοριστεί. Και όπως λέει και ο Εντγκαρ Ράιτ οι πάρα πολλές ταινίες franchise μας οδήγησαν σε ένα σημείο όπου το κοινό έχει χάσει πλέον τον ενθουσιασμό του.

Ο Ράιτ, ο οποίος προωθεί αυτόν καιρό την σειρά «Scott Pilgrim Takes Off» του Netflix, στην οποία είναι παραγωγός, μίλησε για την για την τρέχουσα κατάσταση της κινηματογραφικής βιομηχανίας, για την υπερβολική αφθονία των ταινιών franchise και πώς αυτό το πλεόνασμα από reboots και σίκουελς έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου το κοινό έχει χορτάσει από όλα αυτά. Η μόνη λύση είναι η βιομηχανία να πάρει μια ανάσα από αυτά και να επικεντρωθεί σε ένα πρωτότυπο περιεχόμενο για λίγο καιρό.

«Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται σαν υποκρισία αν μιλάω για διάφορα ριμέικ κτλ. Αλλά και πάλι, πρέπει να βρεις μια διαφορετική οπτική γωνία για πράγματα για να μην γίνονται συνέχεια τα ίδια εδώ και 40 χρόνια. Αλλά αυτό είναι το θέμα: Μακάρι κάποια franchise να είχαν την αίσθηση να πάρουν μια ανάσα και να αφήσουν τον κόσμο να ενθουσιαστεί ξανά με αυτά. Νιώθω ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μου άρεσαν και δεν θέλω να τα ξαναδώ ή δεν θέλω να τα ξαναδώ για πολύ καιρό», εξήγησε ο Ράιτ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Εντγκαρ Ράιτ αποκαλύπτει πως έχει ήδη έτοιμο το σενάριο του «Baby Driver 2»

edgar wright main

Και συνέχισε λέγοντας «χρειαζόμαστε απεγνωσμένα περισσότερες νέες ταινίες. Ξέρω ότι το πρωτότυπο είναι μια τρομακτική λέξη, αλλά είναι σαν να βρίσκεις νέα πράγματα που θα μπορούσαν γίνουν μια νέα σειρά. Δεν χρειάζεται απλώς να είναι τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά. Δεν είμαι τόσο αφελής για να πω ότι όλα πρέπει να είναι πρωτότυπα από εδώ και στο εξής. Προφανώς, αυτό θα ήταν υπέροχο και υπάρχουν πολλές υπέροχες ανεξάρτητες και διεθνής ταινίες. Δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα, ο διεθνής κινηματογράφος ανθίζει. Απλώς πιστεύω ότι θα ήλπιζες ότι τα στούντιο θα επένδυαν σε πρωτότυπες ταινίες όσο επενδύουν πάνω σε τρέχουσα franchises, αλλά επίσης είναι εντάξει να κάνεις ένα διάλειμμα και να αφήσεις κάτι να χαθεί, έτσι ώστε να έχεις μεγαλύτερη απόδοση ή απλώς να σκεφτείς πράγματα που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ένα καινούργιο franchise.»

Για τον Ράιτ ένα franchise που κάνει σωστά τη δουλειά του είναι εκείνο του Τζέιμς Μποντ. «Νομίζω ότι είναι αρκετά έξυπνοι στην πραγματικότητα επειδή είναι πρόθυμοι να κάνουν μια παύση για να δημιουργήσουν προσμονή. Είναι η εξαίρεση. Είναι αρκετά έξυπνοι για να βάλουν φρένο και να δημιουργήσουν προσμονή, ώστε το κοινό να ενθουσιαστεί για την επόμενη ταινία.»

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη της συνέντευξη που έδωσε ο Εντγκαρ Ράιτ στο Happy. Sad. Confused podcast παρακάτω.