Buzz

«E la Chiamano Estate»: Ο Ζαν Μαρκ Μπαρ στο ιταλικό «Shame»;

στα 10

Κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ της Ρώμης εν μέσω αποδοκιμασιών κι έφυγε από εκεί με τον χαρακτηρισμό «το ιταλικό “Shame”». Αρκεί όμως το άφθονο σεξ για μια καλή ταινία;

«E la Chiamano Estate»: Ο Ζαν Μαρκ Μπαρ στο ιταλικό «Shame»;

Σκηνοθετημένο από τον Πάολο Φράντσι και με την χήρα του Παβαρότι Νικολέτα Μαντοβάνι ως παραγωγό, το «E la Chiamano Estate», ξεσήκωσε αντιδράσεις από την πρώτη κι όλας προβολή του στο φεστιβάλ της Ρώμης που κορυφώθηκαν με τις έντονες αποδοκιμασίες όταν η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στην Ιζαμπέλ Φεράρι.

Ο χαρακτηρισμός με τον οποίο έφυγε από το φεστιβάλ και η υπόσχεση ενός έντονου ερωτισμού ίσως του αποφέρουν κάτι σημαντικότερο, την δημιουργία ενός μίνι σκανδάλου και την προσέλευση του κοινού στις αίθουσες της Ιταλίας, στις οποίες βγαίνει σε λίγες μέρες.

Η ιστορία του φιλμ αφορά στην προβληματική σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού, αλλά δεν μένει στην ψυχολογική περιγραφή της, αφού το φιλμ βρίθει ερωτικών σκηνών, σεξουαλικών οργίων και γυμνού. Στο κέντρο αυτού του ερωτικού πανηγυριού, βρίσκεται ο Ζαν Μαρκ Μπαρ που υποδύεται τον Ντίνο έναν άντρα με έντονη σεξουαλική ζωή, που όμως βρίσκει αδύνατον να κάνει σεξ με τη γυναίκα του, όσο κι αν το θέλει. Προκειμένου να ικανοποιήσει τη ερωτική του πείνα, επισκέπτεται κλαμπ για ζευγάρια, κοιμάται με πόρνες και κάθε γυναίκα που συναντά ασχέτως ηλικίας κι ομορφιάς. Πίσω στο σπίτι του, οι σκηνές με τη γυναίκα του είναι βουτηγμένες σε ένα άσπιλο λευκό φως, οι δυο τους δηλώνουν την αιώνια αγάπη τους, αλλά δεν μπορούν να κάνουν σεξ.

Οι κριτικές υπήρξαν στην καλύτερη περίπτωση κακές, στην χειρότερη εξευτελιστικές, όμως αυτό δεν δείχνει να πτοεί την παραγωγό του που ελπίζει ότι η ταινία θα συναντήσει την αποδοχή εκεί που μετρά περισσότερο: στις αίθουσες.

Επειδή πιθανότατα δεν θα έχουμε την τύχη (;) να συναντήσουμε το φιλμ σε μια κοντινή μας αίθουσα σύντομα, ας αρκεστούμε προς το παρόν στο τρέιλερ.