Buzz

Ντενί Βιλνέβ, άσε κάτω το «Dune»!

στα 10

Ο Καναδός σκηνοθέτης που, τελευταία, βυθίζεται στην επιστημονική φαντασία, έχει ένα όνειρο...

Ντενί Βιλνέβ, άσε κάτω το «Dune»!

Ο Ντενί Βιλνέβ απασχολεί τη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό με περισσότερες από μία αφορμές. Η νέα του ταινία, το «Arrival» με την Εϊμι Ανταμς και τον Τζέρεμι Ρένερ (διαβάστε περισσότερα και δείτε το τρέιλερ), προκάλεσε αίσθηση στο Φεστιβάλ Βενετίας όπου έκανε την πρεμιέρα του, πυροδοτώντας αντικρουόμενες αντιδράσεις, καθώς η κριτική μιλούσε για ένα αριστούργημα αλλά και για μια αινιγματική ανοησία.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2016 - Οι Εϊμι Ανταμς και Τζέρεμι Ρένερ πιστεύουν στους εξωγήινους;

Arrival 607 «Arrival»

Ταυτόχρονα, ο Βιλνέβ δουλεύει εντατικά για το σίκουελ του «Blade Runner», που θα ξαναφέρει στην οθόνη τον Χάρισον Φορντ ως Ρικ Ντέκαρντ, όπου, όμως, θα πρωταγωνιστεί ο Ράιαν Γκόσλινγκ, περιστοιχισμένος από τους Τζάρεντ Λέτο και Ρόμπιν Ράιτ. Το «Blade Runner 2» ετοιμάζεται για έξοδο στις αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου 2017, δηλαδή σ' ένα χρόνο και κάτι από τώρα.

Δείτε ακόμη: Το Λος Αντζελες του 2019+ είναι υπέροχα τοξικό! Πρώτες εικόνες από το «Blade Runner 2»

blade runner 607 «Blade Runner 2»

Οπως, όμως, δήλωσε στο Variety, μιλώντας για το «Arrival», ο Ντενί Βιλνέβ έχει στην καρδιά του ένα πρότζεκτ που θα ήθελε να κάνει ταινία - ένα πρότζεκτ τρομακτικό για κάθε δημιουργό: «Αναζητώ διαρκώς υλικό επιστημονικής φαντασίας κι είναι δύσκολο να βρει κανείς πρωτότυπα και δυνατά πράγματα που δεν έχουν μόνο να κάνουν με εξελιγμένα όπλα. Ενα μακρόχρονο όνειρό μου είναι να διασκευάσω το "Dune" του Φρανκ Χέρμπερτ, αλλά η διεκδίκηση των δικαιωμάτων παίρνει πάρα πολύ χρόνο και δε νομίζω ότι θα τα καταφέρω...» Το «Dune» είναι, ούτως ή άλλως, ένα βιβλίο υπερβολικά δύσκολο για να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και, ακόμη κι αυτός ο Ντέιβιντ Λιντς οριακά τα κατάφερε στη δική του ταινία του 1984, απολαυστική μεν, μια ρομαντική απόπειρα δε. Οπότε θα συμβουλεύαμε τον Ντενί Βιλνέβ ν' αρκεστεί στο σίκουελ του «Blade Runner» και μετά να περιπλανηθεί σε νέα, πιο στρωτά, λιγότερο φορτωμένα αναμνήσεις μονοπάτια.

Διαβάστε περισσότερα: