Buzz

Δείτε πρώτοι τις «Υπηρέτριες» του Τέιτ Τέιλορ

στα 10

Βασίζονται σε ένα βιβλίο που ίσως έχετε διαβάσει, υπήρξαν ένα από τα sleeper hits της χρονιάς στην Αμερική και ράβονται ήδη για τις Οσκαρικές τους υποψηφιότητες.

Flix Team
Δείτε πρώτοι τις «Υπηρέτριες» του Τέιτ Τέιλορ
Φτιάξτε μαλί, έχουμε avant premiere!

Οχι ακριβώς ανέλπιστη επιτυχία (αφού το βιβλίο της Κάθριν Στόκετ υπήρξε ένα αληθινά αγαπημένο, ειδικά για το γυναικείο κοινό ημιαυτοβιογραφικό best seller), η ταινία «Υπηρέτριες» μοιάζει να βάζει πλέον ρότα και για τα βραβεία, με στόχο φυσικά τα Οσκαρ. Σκηνοθετημένο από τον Τέιτ Τέιλορ, ηθοποιό και παιδικό φίλο της συγγραφέως, το φιλμ πραγματεύεται με εμπνευσμένα προκλητική ματιά, τα απρόσμενα γεγονότα που πυροδοτεί σε μια μικρή πόλη του αμερικανικού Νότου η μυστική συμμαχία τριών διαφορετικών μα εξίσου θαρραλέων γυναικών, προκειμένου να σπάσουν έναν ξεπερασμένο κώδικα ηθικής και να θέσουν νέους κοινωνικούς κανόνες.

Το «The Help» είναι το πρώτο βιβλίο της Στόκετ, και μόλις η δεύτερη ταινία για τον Τέιλορ, έναν ηθοποιό -που μάλλον δεν θυμάστε από το «Στην Καρδιά του Χειμώνα». Κι αν το βιβλίο της περιγράφει μια φιλία που άλλαξε τις ζωές μιας μικρής ομάδας γυναικών διαφορετικού χρώματος και κοινωνικής τάξης, αλλά και την καθημερινότητα μιας ολόκληρης κωμόπολης του Αμερικανικού Νότου, η ταινία περιγράφει μια ακόμη: Την φιλία ανάμεσα στην ίδια την Στόκετ και τον Τέιτ Τέιλορ, με τον οποίο μεγάλωσαν παρέα στο Τζάκσον του Μισισιπή, στη δεκαετία του ’70 και η οποία οδήγησε στην πραγματοποίηση του μεγάλου της ονείρου.

Πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση του πρώτου της μυθιστορήματος, το οποίο είναι βασισμένο κατά ένα μεγάλο μέρος του σε προσωπικά της βιώματα, και έχοντας γευτεί την απόρριψη από περισσότερους από 60 λογοτεχνικούς πράκτορες, η Στόκετ ήταν έτοιμη να τα παρατήσει, όταν ο Τέιλορ προσφέρθηκε να «Από τις πρώτες, κιόλας, σελίδες του, ένιωσα πως κρατούσα στα χέρια μου κάτι το εξαιρετικά σπουδαίο. Υπάρχει τόση αλήθεια και τόσο πάθος μέσα του, που έσπευσα να πω στην Κάθριν πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να την αφήσω να τα παρατήσει», θυμάται ο Τέιλορ. «Μέσα στην ιστορία της αναγνώρισα την παιδική μας ηλικία. Γιατί, μπορεί να μεγαλώσαμε στη δεκαετία που ακολουθεί την εποχή όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα του βιβλίου, ωστόσο τόσο η μητέρα μου, όσο κι εκείνη της Κάθριν, χρειάστηκαν βοήθεια στο να μας αναθρέψουν, καθώς ήταν μόνες τους στη ζωή. Έτσι, και οι δυο μας μεγαλώσαμε, ουσιαστικά, με δύο μητέρες…».

Η αυξανόμενη φήμη του βιβλίου, η συμμετοχή στην παραγωγή του Κρις Κολόμπους και ένα σενάριο γεμάτο αξιοπρόσεκτους γυναικείους ρόλους, έκανε σύντομα τις «Υπηρέτριες», ένα από τα πιο hot projects στο Χόλιγουντ, προσελκύοντας εξαιρετικές ηθοποιούς όπως η Βαιόλα Ντέιβις, η Εμμα Στόουν, η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ και η Οκτάβια Χάρις. Χάρη στην παρουσία τους και σε μια εκστρατεία καλών λόγων από το γυναικείο κυρίως κοινό που έσπευσε να το δει, το φιλμ του Τέιλορ μεταμορφώθηκε σε μια από τις εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς στην Αμερική.  

Λίγο πριν την έξοδο του φιλμ και στην Ελλάδα, το Flix, δίνει τη δυνατότητα σε 10 από εσάς να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για την avant premiere του την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Αελλώ Cinemax (Πατησίων 140). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα μέιλ στο win@flix.gr με τη λέξη «Υπηρέτριες» στο θέμα και απαραίτητα, στοιχεία επικοινωνίας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Διαβάστε τα πάντα για το πως ένα best - seller έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα φιλμ της χρονιάς