Industry

The Help: «Ηθελα απλώς να γράψω αυτήν την ιστορία»

στα 10

Δείτε το featurette από τα γυρίσματα του «The Help», όπου η Κάθριν Στόκετ μιλά για το πώς έγραψε το βιβλίο που αγάπησε το κοινό, για τις δυσκολίες και τις ηρωίδες της.

The Help: «Ηθελα απλώς να γράψω αυτήν την ιστορία»

Οι «Υπηρέτριες» γεννήθηκαν το 2009, όταν η Κάθριν Στόκετ, μεγαλωμένη στο Μισσισσιπή και παιδική φίλη του Τέιτ Τέιλορ (μετέπειτα σκηνοθέτη της ομότιτλης ταινίας), αποφάσισε ότι ήθελε, πεισματικά, να γράψει την ιστορία για τις σχέσεις των γυναικών, έγχρωμων υπηρετριών και λευκών κυριών, στην πολιτεία της, στις αρχές του ’60. Ηταν το πρώτο βιβλίο της Στόκετ, αντιμετώπισε τις γνωστές δυσκολίες κάθε νέου συγγραφέα για να το εκδώσει, αλλά τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Το μυθιστόρημα «The Help» έγινε best seller στην Αμερική, κέρδισε εκπληκτικές κριτικές, κυκλοφόρησε σε 35 χώρες, πούλησε πέντε εκατομμύρια αντίτυπα και ο καλός φίλος της Στόκετ, Τέιτ Τέιλορ, το σκηνοθέτησε για τον κινηματογράφο, μ’ ένα γυναικείο καστ βγαλμένο από τα όνειρα κάθε νέου δημιουργού: Εμα Στόουν, Βαϊόλα Ντέιβις, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Οκτάβια Σπένσερ, Τζέσικα Τσαστέιν, Σίσι Σπέισεκ.

Η ταινία έκανε καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στην Αμερική, συζητιέται έντονα για τα Οσκαρ και κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, από τη Feelgood.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, γυρισμένο στη διάρκεια των γυρισμάτων, τι έχουν να πουν οι συντελεστές – ο Τέιλορ, η Στόκετ αλλά και οι πρωταγωνίστριες – για τη διαδικασία συγγραφής του βιβλίου, την έμπνευση και τη συνεργασία τους.