Buzz

Οι αξέχαστες ερμηνείες που άφησαν την Ντέμπι Ρέινολντς στην ιστορία

στα 10

Επιστρέφουμε στις στιγμές εκείνες που θα αποδεικνύουν πάντοτε το άστρο της Ντέμπι Ρέινολντς έτσι όπως γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του σινεμά.

Οι αξέχαστες ερμηνείες που άφησαν την Ντέμπι Ρέινολντς στην ιστορία

«Τα δύο πιο δύσκολα πράγματα που έκανα ποτέ στη ζωή μου ήταν το να γεννήσω και το "Singin' in the Rain".»

Για τουλάχιστον δύο δεκαετίες, δεν υπήρχε στο Χόλιγουντ μεγαλύτερη σταρ από την Ντέμπι Ρέινολντς. Ή μάλλον κάποια που να έμοιαζε πως ήταν η μεγαλύτερη σταρ. Ξεκινώντας την καριέρα της από τα 19 της χρόνια με το «Singin' in the Rain» και φτάνοντας μέχρι και το τιμητικό Οσκαρ για την καριέρα της που πήρε το 2015, η Ρέινολντς έπαιξε, χόρεψε, τραγούδησε, επένδυσε και διαφύλαξε μια φήμη φτιαγμένη κυριολεκτικά από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του μύθου της βιομηχανίας.

Debbie Reynolds 607

Και έφυγε, σε ηλικία 84 ετών, λίγες ώρες μετά την κόρη της, Κάρι Φίσερ, δίνοντας ένα ταιριαστό φινάλε σε μια ζωή πιο χρωματιστή και από το technicolor, πιο μεγάλη και από το σινεμασκόπ, πιο λαμπερή και από την οποιαδήποτε έννοια του royalty που ακολουθούσε τις ζωές μαμάς και κόρης μέχρι και το τελευταίο τους λεπτό.

Θυμηθείτε παρακάτω μερικές από τις στιγμές που έκαναν την Ντέμπι Ρέινολντς ένα κομμάτι του σινεμά όπως δεν θα το ξαναδούμε ποτέ:

Διαβάστε ακόμη: Χρειαζόμαστε όλη τη Δύναμη. Aντίο για πάντα Κάρι Φίσερ


Three Little Words του Ρίτσαρντ Θορπ (1950) / H Ντέμπι Ρέινολντς, μόλις στα 18 της, υποδύεται τη θρυλική Χέλεν Κέιν του «I Wanna Be Loved by You». Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές το τραγουδάει με τη φωνή της Χέλεν Κέιν όμως και γίνεται υποψήφια για τη Χρυσή Σφαίρα πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού.


Singin' in the Rain (1952) των Τζιν Κέλι και Στάνλεϊ Ντόνεν / Το αριστούργημα του Τζιν Κέλι βρίσκει την 19χρονη Ντέμπι Ρέινολντς στον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας της σε μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές του Χόλιγουντ, των μιούζικαλ, της ιστορίας του σινεμά.


The Tender Trap (1955) του Τσαρς Γουόλτερς / Πιο χαριτωμένη από ποτέ, υποδύεται μια ηθοποιό που θα ερωτευτεί τον Φρεντ Αστέρ σε μια μάλλον ξεχασμένη (αλλά μάλλον άδικα) κομεντί ακριβώς στα μισά της δεκαετίας του '50.


Bundle of Joy (1956) του Νόρμαν Τόρογκ / Εδώ η Ντέμπι Ρέινολντς επαναλαμβάνει το ρόλο που πρώτη είχε παίξει η Τζίντζερ Ρότζερς στην αυθεντική ταινία («Bachelor Mother») του 1939. Μαζί της, ένας από τους τρεις συζύγους της, ο τραγουδιστής και ηθοποιός Εντι Φίσερ. Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.


How the West Was Won (1962) των Τζον Φορντ, Χένρι Χάθαγουεϊ, Τζορτζ Μάρσαλ / H Ντέμπι Ρέινολντς πρωταγωνιστεί στο κομμάτι που σκηνοθέτησε ο Χένρι Χάθαγουεϊ, τραγουδάει τρία τραγούδια και είναι αρκετά για να σε κάνουν να μην την ξεχάσεις ποτέ.


The Unsinkable Molly Brown (1964) του Τσαρλς Γουόλτερς / Η μόνη υποψηφιότητα για Οσκαρ της Ντέμπι Ρέινολντς στο ρόλο που είχε παίξει στο Μπρόντγουεϊ και που ξαναέπαιξε μετά την επιτυχία της ταινίας με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.


Goodbye Charlie (1964) του Βινσέντε Μινέλι / H Ντέμπι Ρέινολντς σε ένα ρεσιτάλ έξυπνου και χαριτωμένου κωμικού timing μαζί με τον αγαπημένο της Τόνι Κέρτις και μια ιστορία βγαλμένη από την πιο χολιγουντιανή φαντασία.


The Singing Nun (1966) του Χένρι Κόστερ / Από τις πιο διάσημες ταινίες της Ντέμπι Ρέινολντς, εδώ στο ρόλο της υπαρκτής μοναχής Ζανίν Ντέκερς που μπήκε στα charts με το «Dominique» και όχι με τη βοήθεια του Θεού.


What’s the Matter With Helen? (1971) του Κέρτις Χάρινγκτον / Ενας από τους τελευταίους μεγάλους ρόλους της Ντέμπι Ρέινολντς, σε ένα οργιαστικό camp ανοσιούργημα που τη βρίσκει ανάμεσα στην Σέλεϊ Γουίντερς και την Αγκνες Μούρχεντ να φαντασιώνονται φόνικα, μητρικά και λοιπά ψυχαναλυτικά...


Charlotte's Web (1973) των Τσαρλς Α. Νίκολς, Ιουάο Τακαμότο / Σε μια από τις πιο σπουδαίες της στιγμές, η Ντέμπι Ρέινολντς δανείζει τη χαρακτηριστική φωνή της στη Σάρλοτ την Αράχνη στο animation του 1973 σε παραγωγή Hanna Barbera. Η φήμη θέλει τη Ρέινολντς να ζητάει να συμμετάσχει στην ταινία ακόμη και χωρίς αμοιβή.


Mother (1996) του Αλμπερτ Μπρουκς / «Ενιωθα ότι στην ηλικία μου, δεν υπάρχει χρόνος για comebacks», έλεγε η Ντέμπι Ρέινολντς για ένα από τους πιο συγκινητικούς της ρόλους - αυτόν της μητέρας - στο πλευρό του Αλμπερτ Μπρουκς.


Will & Grace (1999-2006) / H - εδώ ως το απόλυτο gay icon - Ντέμπι Ρέινολντς σάρωσε ως μαμά της Γκρέις, ως σπαστική μαμά της Γκρέις, ως ένα alter ego της ίδιας της Ντέμπι Ρέινολντς στο ρόλο της μαμάς της Γκρέις σε απολαυστικές εμφανίσεις σε διάφορα επεισόδια μέχρι και το τέλος της σειράς.

Διαβάστε ακόμη:

Debbie Reynolds 607