Buzz

Οι αδελφοί Νταρντέν ετοιμάζονται να διχάσουν τις Κάννες με το «Young Ahmed»

στα 10

Η νέα τους ταινία, που θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα στο προσεχές Φεστιβάλ Καννών, παρακολουθεί τη διαδρομή ενός νεαρού μουσουλμάνου που σχεδιάζει τη δολοφονία της δασκάλας του.

Οι αδελφοί Νταρντέν ετοιμάζονται να διχάσουν τις Κάννες με το «Young Ahmed»

Εχοντας ήδη δύο Χρυσούς Φοίνικες στο ενεργητικό τους (για τη «Rosetta» και το «Παιδί»), οι αδελφοί Νταρντέν αποτελούν μια από τις πιο σταθερές παρουσίες στο Φεστιβάλ Καννών, με σχεδόν κάθε τους ταινία να βρίσκει μια θέση στο διαγωνιστικό τμήμα. Η προηγούμενη ταινία τους, «Το Αγνωστο Κορίτσι»), αποδείχθηκε ομολογουμένως κατώτερη των προσδοκιών, όμως φέτος το δίδυμο των Βέλγων δημιουργών φιλοδοξεί να ανακάμψει με το «Young Ahmed», που θα διεκδικήσει επίσης τον Χρυσό Φοίνικα στο προσεχές Φεστιβάλ.

Ακόμα κι αν δεν κερδίσει κάποιο από τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ, το σίγουρο είναι ότι το νέο τους φιλμ πρόκειται να συζητηθεί, καθώς ασχολείται με τη ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών μουσουλμάνων και έχει ήδη χαρακτηριστεί αμφιλεγόμενο, πριν καλά καλά κάνει την πρεμιέρα του.

Διαβάστε ακόμη: H (σκηνοθέτης) Αριάν Λαμπέντ στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών

Young Ahmed 607

Η ταινία εκτυλίσσεται στο σύγχρονο Βέλγιο και έχει ως ήρωα έναν 13χρονο μουσουλμάνο, ο οποίος βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα διδάγματα του ιμάμη του σχετικά με τα ιδανικά της αγνότητας, σε μια εξτρεμιστική ανάγνωση του Κορανίου, και τη ζωή του ως συνηθισμένου εφήβου, την ώρα που παλεύει με την ιδέα να δολοφονήσει τη δασκάλα του.

Πολλοί έχουν ήδη βιαστεί να προδικάσουν την επιλογή των Νταρντέν να προσεγγίσουν ένα τόσο ακανθώδες θέμα, όμως δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε τους δύο σκηνοθέτες να το αντιμετωπίζουν επιπόλαια και χωρίς τη ψυχραιμία και την ανθρωπιά που χαρακτηρίζει το έργο τους.

Το πρώτο τρέιλερ κυκλοφόρησε και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη