Industry

Crowdfunding: «Αρκουδότρυπα» από την κολεκτίβα Πάμε Λίγο

στα 10

Η κολεκτίβα Πάμε Λίγο ζητάει τη βοήθειά σας για να γίνει πραγματικότητα μια κουήρ αγάπη που διαδραματίζεται βαθιά στα βουνά της Πίνδου.

Crowdfunding: «Αρκουδότρυπα» από την κολεκτίβα Πάμε Λίγο

Η 19χρονη Αργυρώ μαθαίνει πως η παιδική της φίλη Αννέτα έμεινε έγκυος και σκοπεύει να μετακομίσει με τον φίλο της στη πόλη, εγκαταλείποντας το χωριό στο οποίο μεγάλωσαν. Εκπληρώνοντας μια υπόσχεση από παλιά, οι δύο φίλες αποφασίζουν να πάνε στη θρυλική σπηλιά της Αρκουδότρυπας όπου και θα αντικρίσουν τους βαθύτερους φόβους τους. .

Αυτή είναι η ιστορία της «Αρκουδότρυπας», της ταινίας που ετοιμάζει η κολεκτίβα Πάμε Λίγο και που περιγράφει ως «Ενα ταξίδι στο ορεινό τοπίο της Ελάτης Τρικάλων, μια τρυφερή ταινία για την ενηλικίωση, την φιλία και τον έρωτα, που μιλἀ για της κουήρ σχέσεις στην επαρχία, ιδίως μεταξύ γυναικών, που σπάνια βλέπουμε να απεικονίζονται στο λευκό πανί. Διαπραγματεύεται τόσο την σύγκρουση όσο και την αρμονία μεταξύ του παραδοσιακού και του μοντέρνου, συνδυάζοντας το φολκλόρ του τόπου με τα προσωπικά βιώματα των δημιουργών.»

αρκουδότρυπα

αρκουδότρυπα

Η κολεκτίβα Πάμε Λίγο ξεκίνησε, ως εγχείρημα, από την Χρυσιάννα Παπαδάκη, τον Στέργιο Ντινόπουλο, την Αρσινόη Πηλού, και τον Θανάση Μιχαλόπουλο που προσπαθεί να υποστηρίξει τον ανεξάρτητο κινηματογράφο για νέους δημιουργούς χρησιμοποιὠντας οριζόντιες διαδικασίες δημιουργίας, συλλογικό profit sharing, και αλληλέγγυες μορφές διανομής για να καταστήσει βιώσιμη την δημιουργια για νέο κόσμο στην Ελλάδα. Οπως υποστηρίζουν οι ίδιοι «Πάνω από όλα θέλουμε να πούμε σημαντικές και ευαίσθητες ιστορίες και να δώσουμε φωνή σε δημιουργούς που δρουν στα περιθώρια της κινηματογραφικής αγοράς.»

Εχοντας λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Micro-Budget του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η κολεκτίβα αναζητά υποστήριξη μέσω crowdfunding για να μπορέσει να ολοκληρώσει την ταινία, με συνολικό τίτλο «Η Τριλογία της Αρκουδότρυπας» που θα αποτελείται από τρεις ταινίες μεσαίου μήκους.

Μπορείτε να βοηθήσετε στην πραγματοποίηση της «Αρκουδότρυπας» εδώ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

αρκουδότρυπα