Industry

H Crew United μιλάει ελληνικά

στα 10

Η Crew United, η διαδικτυακή πλατφόρμα διασύνδεσης επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου σε όλη την Ευρώπη, επεκτείνεται στην Ευρώπη και είναι τώρα διαθέσιμη σε Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ρουμανία και Λιθουανία.

H Crew United μιλάει ελληνικά

Η Crew United, η διαδικτυακή πλατφόρμα διασύνδεσης επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου σε όλη την Ευρώπη, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία.

Οπως αναφέρουν οι ιδρυτές της:

Η επέκταση - τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και γλωσσικής πρόσβασης στην πλατφόρμα - αποτελεί ένα ορόσημο στην αποστολή της εταιρείας να συμβάλλει στην εδραίωση συνεργασιών εντός της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Οι πέντε νέες γλωσσικές εκδόσεις της πλατφόρμας (ιταλικά, ισπανικά, ελληνικά, ρουμανικά και λιθουανικά) προστίθενται από σήμερα στις ήδη καθιερωμένες στα γερμανικά, γαλλικά, πολωνικά και αγγλικά. Η ευρωπαϊκή ανάπτυξη της Crew United υποστηρίζεται και πάλι από το πρόγραμμα Creative Europe - MEDIA.

Εδώ και 27 χρόνια, η Crew United βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής κοινότητας επαγγελματιών του οπτικοακουστικού τομέα χάρη στην πλατφόρμα, η οποία τους επιτρέπει να:

παρουσιάζουν τον εαυτό τους και το έργο τους
αποκτούν πρόσβαση σε μια εκτεταμένη βάση δεδομένων για να έρθουν σε επαφή με ελεύθερους επαγγελματίες, ηθοποιούς, εταιρείες παραγωγής/διανομής, post-production labs κ.λπ.
διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο
βρίσκουν προσφορές εργασίας στην Ευρώπη
διερευνούν ευκαιρίες χρηματοδότησης
ενημερώνονται για τις τάσεις του κλάδου
αποκτούν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους τοπικούς κανονισμούς εργασίας

«Είμαστε υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε την Crew United στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς τον στόχο μας να ενισχύσουμε κάθε φάση της παραγωγής οπτικοακουστικών παραγωγών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και να δημιουργήσουμε ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών”, τονίζει ο Oliver Zenglein, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Crew United. “Θέλουμε μια πιο ποικιλόμορφη κινηματογραφική βιομηχανία με διαφάνεια και χωρίς αποκλεισμούς. Ας συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων για τη βιομηχανία - περιβαλλοντικά βιώσιμες παραγωγές, κοινωνική ευαισθητοποίηση, συνθήκες εργασίας, έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων και επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης - μέσω συστηματικής διαμεσολάβησης σε διεθνές επίπεδο».

Το άνοιγμα κάθε χώρας υποστηρίζεται από μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων (γηγενών ομιλητών) με βαθιά γνώση της τοπικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Οι ομάδες αυτές συνεργάζονται με οργανισμούς, ενώσεις, φορείς, σχολές κινηματογράφου και film commissions στις αντίστοιχες χώρες για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών και προκλήσεων κάθε αγοράς.

crew

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής τα τελευταία πέντε χρόνια. Η αύξηση των κυβερνητικών επενδύσεων (κίνητρα, πηγές χρηματοδότησης) σε συνδυασμό με τις συντονισμένες προσπάθειες φορέων και οργανισμών για τη διευκόλυνση των οπτικοακουστικών παραγωγών, οι εκπληκτικές ελληνικές τοποθεσίες και τα εξαιρετικά τοπικά συνεργεία, όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου εισροή διεθνών παραγωγών για γυρίσματα στην Ελλάδα.

Η Βένια Βέργου, υπεύθυνη για την ανάπτυξη της Crew United στην Ελλάδα με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας ως film commissioner, παραγωγός, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, επισημαίνει ότι, “Η συγκυρία είναι ιδανική για την ανάπτυξη της Crew United Greece, ώστε οι επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου στη χώρα μας να ενισχύσουν την προβολή και διασύνδεσή τους σε διεθνές επίπεδο και να συμμετάσχουν στον κοινό μας στόχο για μια πιο υγιή αγορά με διαφάνεια και διάλογο».

«Συνδέουμε τους ανθρώπους για να δημιουργήσουν μαζί σπουδαίες ταινίες, αλλά και με τέτοιο τρόπο ώστε μαζί να είναι πιο οργανωμένοι, πιο δυνατοί, πιο ενημερωμένοι και συνειδητοποιημένοι για τα δικαιώματά τους», προσθέτει η Ιρένα Γκρούκα-Ροζμπίκα, συντονίστρια της ευρωπαϊκής ανάπτυξης της Crew United. «Δημιουργώντας την Crew United Europe, ανταποκρινόμαστε στις αυξανόμενες ανάγκες της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, αλλά πάνω απ' όλα έχουμε ως κινητήριο δύναμη την ευθύνη μας να την οδηγήσουμε προς μια υγιή κατεύθυνση».

Η άφιξη της Crew United στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία είναι εξαιρετικά σημαντική για την οπτικοακουστική βιομηχανία σε τοπικό επίπεδο. Για πρώτη φορά, διασταυρωμένες και επαληθευμένες πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία και τα προσόντα κάθε επαγγελματία θα είναι προσβάσιμες σε ένα μόνο μέρος. Η επέκταση της πλατφόρμας αποσκοπεί στην προώθηση ενός πιο αποτελεσματικού, καλά οργανωμένου και διαφανούς κινηματογραφικού περιβάλλοντος, προς όφελος τόσο των μεμονωμένων επαγγελματιών όσο και όλου του κλάδου.


Σχετικά με την Crew United Η Crew United είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας, η οποία συνδέει κινηματογραφιστές σε όλη την Ευρώπη. Για περισσότερα από 27 χρόνια, η Crew United παρέχει χώρο για τους επαγγελματίες πίσω και μπροστά από την κάμερα προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης και να συνεργαστούν με συναδέλφους τους εντός του κλάδου. Με δέσμευση στη δικαιοσύνη, την ισότητα, τη βιωσιμότητα, τη διαφάνεια, τη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα, η Crew United στοχεύει στην ενδυνάμωση των κινηματογραφιστών και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Προσφορά συνδρομής Η Crew United βασίζεται σε ένα μοντέλο Freemium, με δωρεάν συνδρομή (Βασικά Μέλη), αλλά και τύπους συνδρομής επί πληρωμή με εκτεταμένες δυνατότητες και προνόμια (Μέλη Premium, Premium βίντεο+ και Agency Complete). Προσφέρουμε τώρα δωρεάν συνδρομή Premium για ένα χρόνο και συμβουλές σχετικά με τον τρόπο χρήσης της πλατφόρμας για επαγγελματική και επιχειρηματική ανάπτυξη σε όλους τους επαγγελματίες από/στις νέες χώρες (εκτός από αυτούς που εδρεύουν στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Crew United και στο e-mail greece@crew-united.com.

crew