Buzz

Στα ίχνη του μυστηρίου. Το «Cluedo» έρχεται και πάλι στις οθόνες μας

στα 10

Το αγαπημένο επιτραπέζιο της Hasbro ετοιμάζεται για ένα ακόμα πέρασμα στη μεγάλη, αλλά και στη μικρή, οθόνη από την Sony.

Στα ίχνη του μυστηρίου. Το «Cluedo» έρχεται και πάλι στις οθόνες μας

Μετά και την τεράστια επιτυχία της «Barbie» και τα δισεκατομμύρια κέρδη της Mattel από το box office, φαίνεται πως και η Hasbro θέλει ένα (μεγαλύτερο) μέρος από αυτή την πίτα. Αν και ήδη έχει μεταφέρει πολλά από τα παιχνίδια της στη μεγάλη οθόνη, όπως τα «Tranformers», «Dungeons and Dragons» και «G.I. Joe», ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε πως και το «Monopoly» θα γίνει ταινία σε παραγωγή της Μάργκο Ρόμπι, η Hasbro δεν θα σταματήσει εκεί.

Ενα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια της, το «Cluedo», θα μεταφερθεί στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη από την Sony. Αν και έγινε ταινία για πρώτη φορά το 1985 σε σκηνοθεσία του Τζόναθαν Λιν και με πρωταγωνιστές του Τιμ Κάρι, Εϊλιν Μπρέναν, Μάντελιν Καν, Κρίστοφερ Λόιντ, Μάικλα ΜακΚιν, Μάρτιν Μουλ και Λέσλι Αν Γουόρεν, αποκτώντας σχεδόν αμέσως ένα cult status, το Χόλιγουντ προσπαθούσε για αρκετά χρόνια να το επαναφέρει.

Διαβάστε ακόμα: «Απόφαση» πήρε η Μάργκο Ρόμπι να κάνει ταινία «Monopoly»

clue

Ενα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα ήταν όταν οι Ράιαν Ρέινολτνς και Τζέισον Μπέιτμαν ήταν να πρωταγωνιστήσουν σε μια ταινία βασισμένη στο παιχνίδι από τον σκηνοθέτη του «The Muppets Movie» Τζέιμς Μπόμπιν για την τότε 20th Century Fox.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καστ ή κάποιος σκηνοθέτης για όλα αυτά, αλλά όποια άλλη προηγούμενη προσπάθεια μεταφοράς του παιχνιδιού στην οθόνη έχει πλέον ακυρωθεί από την Sony η οποία σκέφτεται να αρχίσει τη δημιουργική διαδικασία από την αρχή.

Το επιτραπέζιο παιχνίδι της Hasbro «Cluedo» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1949, έχοντας πουλήσει 150 εκατομμύρια αντίτυπα τα τελευταία 75 χρόνια. Στο παιχνίδι οι παίχτες πρέπει να καταλάβουν ποιος από τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, ο Στρατηγός Μουστάρδας, η δεσποινής Φλόγα, η κυρία Παγώνη, ο καθηγητής Δαμάσκηνος, ο κύριος Πράσινος και η κυρία Λευκή, έχουν διαπράξει τη δολοφονία, μαζί με ποιο αντικείμενο και σε ποιο δωμάτιο.