Industry

Η ιστορία του κινηματογράφου ξεδιπλώνεται στον κατάλογο του Cinobo

στα 10

Πόσες ταινίες κλασικών δημιουργών έχεις δει; Οχι αρκετές; Πιάσε μία-μία τις φιλμογραφίες των σπουδαίων, στην πλατφόρμα του Cinobo.

Flix Team
Η ιστορία του κινηματογράφου ξεδιπλώνεται στον κατάλογο του Cinobo
Ο Κριστόφ Κισλόφσκι σε γύρισμα, φωτογραφία Piotr Jaxa

Είναι το αγαπημένο παιχνίδι των σινεφίλ. Διαλέγεις ένα σκηνοθέτη και πιάνεις τη φιλμογραφία του, από την αρχή προς το τέλος, από το τέλος προς την αρχή, μαθαίνοντας, συνδέοντας, αναγνωρίζοντας, φτιάχνοντας το δικό σου «βιβλίο» με παρατηρήσεις, memorabilia, στιγμές που μόλις τις δεις θα τις θυμάσαι για πάντα.

Η πλατφόρμα του Cinobo κάνει το παιχνίδι εύκολο - και τόσο απολαυστικό για το κρύο του χειμώνα - συγκεντρώνοντας αντιπροσωπευτικές ταινίες από κάποιους από τους αξεπέραστους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά. Διάλεξε από τα παρακάτω. Ακόμα καλύτερα, βάλε μπροστά και δες τα όλα!


Εάν είστε συνδρομητής του Cinobo και συνδεδεμένος, κλικάρετε στο όνομα του σκηνοθέτη για να οδηγηθείτε στη σελίδα του στην πλατφόρμα - εάν δεν είστε, αυτή είναι η σωστή στιγμή για να γίνετε!

Κριστόφ Κισλόφσκι

κισλόφσκι μπλε ταινία

Ο Πολωνός της ευαισθησίας, του υπαρξισμού, της πανέμορφη μελαγχολίας, της ανθρώπινης μοίρας και της ευάλωτης καρδιάς, εκπροσωπείται με δέκα αριστουργηματικές ταινίες, από ολόκληρη την «Τριλογία των Χρωμάτων», ως τις λιγότερο παιγμένες, ανεπανάληπτες μικρού μήκους του.

Αμπάς Κιαροστάμι

κιαροστάμι

Από το «Μέσα στους Ελαιώνες» και τη βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα «Γεύση του Κερασιού», τις ταινίες που μας τον σύστησαν, μέχρι τα τελευταία έργα του, το «Γνήσιο Αντίγραφο» και το «Like Someone You Love», αυτή είναι η συγκινητική επίσκεψη στη φιλμογραφία του Αμπάς Κιαροστάμι, του ανθρώπου που έκανε το ιρανικό σινεμά ρεύμα, σχολή, δώρο. Μινιμαλισμός, φιλοσοφική διάθεση και ανθρωποκεντρικές ιστορίες μάς δίνουν... γεύση απλού, ευφυούς, σπάνιου σινεμά.

Ανιές Βαρντά

ανιές βαρντά

Στη διαδρομή από το «La Pointe Courte» του 1955, ως το «Πρόσωπα και Ιστορίες» του 2017, μέσω «Κλεό από τις 5 στις 7» και «Vagabond», αποκαλύπτεται το ιδιοσυγκρασιακό κέφι και το ανθρωποκεντρικό βλέμμα της πρώτης (και μοναδικής;) κυρίας της νουβέλ βαγκ, εκείνης που απεχθανόταν κι αυτό και κάθε τίτλο!

Ζακ Ντεμί

ντεμί

Τυχαίο ότι ήταν σύντροφος ζωής της Ανιές Βαρντά ο άνθρωπος που εικονοποίησε το χρώμα, την ομορφιά, τη χαρά και τη μελαγχολία; «Λόλα», «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου», οι «Δεσποινίδες του Ροσφόρ», εθιστικά, μεγαλειώδη.

Τσαρλς Τσάπλιν

τσάπλιν

Δεν ήταν ο ανεπανάληπτος κωμικο-τραγικός Τσάρλι Τσάπλιν, ο αδέξιος, ρομαντικός Σαρλό, ήταν ο Τσαρλς Τσάπλιν, ένας από τους πρωτοπόρους του σινεμά, δημιουργικός, τολμηρός, παντοδύναμος. «Ο Μεγάλος Δικτάτορας», «Μοντέρνοι Καιροί», «Το Χαμίνι», «Τα Φώτα της Πόλης», έντεκα τίτλοι απολαυστικοί, κωμικοί, πολιτικοί, κλασικοί.

Φρανσουά Τριφό

τριφό

Οχι μόνο τα «400 Χτυπήματα», όχι μόνο το «Ζιλ και Τζιμ», το «Τελευταίο Μετρό», η «Γυναίκα της Διπλανής Πόρτας», ο Ζαν-Πιερ Λεό, ο Ντεπαρντιέ, η Μορό, η Ντενέβ, η νουβέλ βαγκ. Αλλά ολόκληρο το γοητευτικό σύμπαν του πέρα ως πέρα Γάλλου που αγαπούσε το αμερικανικό σινεμά, το κάθε είδους σινεμά, τις γυναίκες και τη ζωή. Κι αν θέλετε να τον προσεγγίσετε διαφορετικά, επιλέξτε τη συλλογή Doinel by Truffaut, για να γνωρίσετε τον Αντουάν Ντουανέλ, το alter ego του σκηνοθέτη, τον οποίο «παρακολούθησε» από τα παιδικά του χρόνια, στα «400 Χτυπήματα», το 1959, ως το «Η Αγάπη το Βάζει στα Πόδια», τον οριστικό αποχαιρετισμό του, ακριβώς 20 χρόνια αργότερα, πάντα με τη μορφή του Ζαν-Πιερ Λεό.

Ρομπέρ Μπρεσόν

μπρεσόν

Πνευματικός, μινιμαλιστής, ένας σκηνοθέτης... σοφός κι ασκητικός, ο τόσο απλός και τόσο αινιγματικός μετρ που ενέπνευσε γενιές και σχολές δημιουργών - αλλά και... θεατών - εκπροσωπείται από τρεις ταινίες, «Ο Πορτοφολάς», «Η Δίκη της Ζαν ντ' Αρκ» και «Το Χρήμα». Μία την ημέρα, όλα τα προβλήματα τα κάνει πέρα!


Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το «μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες», συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο. Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 14 ημέρες και έκτοτε με 7.99€ / μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλον τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης.

Επισκεφτείτε το Cinobo στα:
www.cinobo.com | Facebook | Instagram | YouTube