Buzz

Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει πως το σινεμά χρειάζεται τα χολιγουντιανά franchises

στα 10

Ο Νόλαν υπερασπίστηκε τα μεγάλα franchises του Χόλιγουντ λέγοντας πως χρειάζονται κι αυτά για την ισορροπία ενός μεγαλύτερου κινηματογραφικού οικοσυστήματος.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει πως το σινεμά χρειάζεται τα χολιγουντιανά franchises

Κατά καιρούς πολλοί είναι εκείνοι οι σκηνοθέτες, και γενικώς άτομα που δουλεύουν (ή έχουν δουλέψει) στην κινηματογραφική βιομηχανία, οι οποίοι έχουν βγει για να κατακρίνουν το Χόλιγουντ και πιο συγκεκριμένα τις μεγάλες blockbuster ταινίες franchise – διαβάστε εδώ τι είπε ο Εμίρ Κουστουρίτσα για το Χόλιγουντ στην συνέντευξή Τύπου στην Αθήνα πριν λίγες ημέρες.

Αλλά ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει τελείως διαφορετική άποψη. Μιλώντας στο Associated Press, ο Νόλαν υπερασπίστηκε τον ρόλο των franchise στο Χόλιγουντ, λέγοντας ότι αποτελούν κρίσιμο μέρος του οικοσυστήματος της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Υπάρχει πάντα μια ισορροπία στο Χόλιγουντ μεταξύ των καθιερωμένων τίτλων που μπορούν να εξασφαλίσουν μια επιστροφή του κοινού και να τους δώσουν περισσότερο από το αυτό που ζητάνε. Αυτό ήταν πάντα ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας του Χόλιγουντ το οποίο πληρώνει για να γυρίζονται και να διανέμονται πολλά άλλα είδη ταινιών», ανέφερε ο Νόλαν.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν θα σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία Τζέιμς Μποντ

Christopher Nolan Tenet shooting MAIN

Και συνέχισε λέγοντας «απλά πάντα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην επιθυμία του κοινού για κάτι νέο. Αυτή είναι μια από τις μεγάλες συγκινήσεις του να πηγαίνεις σινεμά και να βλέπεις ένα τρέιλερ για μια ταινία που δεν έχεις ακούσει ποτέ ή ένα είδος ταινίας που δεν έχεις ξαναδεί. Ενα υγιές οικοσύστημα στο Χόλιγουντ έχει να κάνει πάντα με την ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών πραγμάτων. Ετσι ήταν πάντα.»

Θα συμφωνήσουμε με τον Νόλαν. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μέσα στην βιομηχανία, από την οποία επωφελούνται όλοι και τα προβλήματα έρχονται μόνο όταν την διαταράζεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το θέμα βέβαια είναι να σεβαστείς όλο αυτό το οικοσύστημα, έτσι ώστε να σεβαστεί κι αυτό, κάτι που κάποιοι φαίνεται πως δεν γνωρίζουν το πως (ή δεν θέλουν) να το κάνουν.