Buzz

Από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης στο «Berlin Syndrome» της Κέιτ Σόρτλαντ

στα 10

Η εξαιρετική Αυστραλή σκηνοθέτιδα επιστρέφει με την ιστορία ενός ανάλαφρου, εφήμερου ρομάντζου που εξελίσσεται σταδιακά σε κάτι απείρως πιο σκοτεινό.

Από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης στο «Berlin Syndrome» της Κέιτ Σόρτλαντ

Αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, και με τρεις μόλις μεγάλου μήκους ταινίες στο ενεργητικό της, η Κέιτ Σόρτλαντ έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνοθέτιδες του σύγχρονου αυστραλέζικου σινεμά.

13 ολόκληρα χρόνια μετά το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, «Somersault», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών και την καθιέρωσε ως ένα ταλέντο που άξιζε να προσέξουμε, και πέντε μετά τα εξαιρετικά «Παιδιά του Πολέμου», η σκηνοθέτιδα επιστρέφει με μια ταινία που για ακόμα μια φορά τοποθετεί στο επίκεντρό της ένα συναρπαστικό γυναικείο πορτρέτο.

Διαβάστε ακόμη: H Σοφία Κόπολα κλείνει έναν άντρα σε ένα σχολείο θηλέων στο τρέιλερ για το ριμέικ του «The Beguiled»

Berlin Syndrome 607

Το «Berlin Syndrome», το οποίο προβλήθηκε φέτος στα φεστιβάλ του Σάντανς και του Βερολίνου, ξεκινά ως μια ανάλαφρη ρομαντική ιστορία για να ξεστρατίσει σταδιακά στα μονοπάτια του θρίλερ. Η ηρωίδα του, Κλερ, είναι μια Αυστραλή φωτογράφος η οποία ταξιδεύει μόνη της στο Βερολίνο, όπου και θα γνωρίσει τον γοητευτικό Γερμανό Αντι. Μια έλξη θα αναπτυχθεί αμέσως σαν σπίθα ανάμεσά τους, όμως ό,τι θα μπορούσε να είναι ένα εφήμερο ειδύλλιο που θα έληγε αναμενόμενα με την αναπόφευκτη επιστροφή της Κλερ στην πατρίδα της, παίρνει σκοτεινή τροπή, με τη νεαρή γυναίκα να βρίσκεται ξαφνικά αιχμάλωτη στο διαμέρισμα ενός απειλητικού άντρα του οποίου δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις.

Berlin Syndrome 607

Οι πρώτες φεστιβαλικές κριτικές μιλούν για ένα τεταμένο, βραδυφλεγές θρίλερ που διερευνά τις επιπλοκές της ερωτική εμμονής και τη σύνθετη σχέση θύτη-θύματος (η ταινία δανείζεται, άλλωστε, τον τίτλο της από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, που έχει να κάνει με τα αντιφατικά συναισθήματα που μπορεί να αναπτύξει μια γυναίκα για τον απαγωγέα της), με μια αποκαλυπτική πρωταγωνιστική ερμηνεία από τη νεαρή Τερέζα Πάλμερ («Αντιρρησίας Συνείδησης»). Κι όσο κι αν η υπόθεση ακούγεται φαινομενικά τετριμμένη, είμαστε σίγουροι ότι η Σόρτλαντ έχει στο μυαλό της κάτι περισσότερο από ένα συμβατικό ερωτικό θρίλερ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.


Περισσότερα νέα τρέιλερ

Berlin Syndrome 607