Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Καννών ζητά ενός λεπτού σιγή για την τραγωδία στο Μάντσεστερ

στα 10

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ Καννών εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα της χθεσινοβραδινής βομβιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Το Φεστιβάλ Καννών ζητά ενός λεπτού σιγή για την τραγωδία στο Μάντσεστερ

Με επίσημο δελτίο τύπου, το Φεστιβάλ Καννών εκφράζει τη συμπαράστασή του για την τραγωδία στο Μάντσεστερ, όπου χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 22 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2017: Φρούριο η Κρουαζέτ για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

Το Φεστιβάλ Καννών θα ήθελε να εκφράσει τον τρόμο, την οργή και την απέραντη θλίψη του μετά την επίθεση στο κοινό και στην πόλη του Μάντσεστερ χθες το βράδυ.

Αυτή είναι ακόμα μια επίθεση ενάντια στον πολιτισμό, τα νιάτα και τη χαρά, στην ελευθερία μας, τη γενναιοδωρία και την ανοχή, όλα πράγματα που το Φεστιβάλ και όλοι όσοι συμβάλλουν στην πραγματοποίησή του –οι καλλιτέχνες, οι επαγγελματίες και οι θεατές– θεωρούν σημαντικά.

Το Φεστιβάλ Καννών καλεί όλους τους φεστιβαλιστές να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους Βρετανούς πολίτες, κρατώντας ενός λεπτού σιγή, σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου, στις 3μμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βρετανικές αρχές αποδίδουν την έκρηξη που σημειώθηκε αμέσως μετά τη λήξη της συναυλίας σε επίθεση αυτοκτονίας.

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.