Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Η Τζέσικα Τσαστέιν στην κριτική επιτροπή

στα 10

O Τιερί Φρεμό αποκαλύπτει ακόμα ένα λαμπερό όνομα της Κριτικής Επιτροπής του εορταστικού 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Κάννες 2017: Η Τζέσικα Τσαστέιν στην κριτική επιτροπή

Μετά την αποκάλυψη του φετινού προγράμματος και των ταινιών που θα διαγωνιστούν για το Χρυσό Φοίνικα, όπου ανάμεσα τους βρίσκεται ξανά (δύο χρόνια μετά το Ειδικό Βραβείο της Eπιτροπής για το «The Lobster») ο Γιώργος Λάνθιμος με την νέα του ταινία, «The Killing of a Sacred Deer», ο Τιερί Φρεμό έκανε ακόμα μία αποκάλυψη.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, δήλωσε ότι η Κριτική Επιτροπή (Πρόεδρος της οποίας φέτος θα είναι ο Πέδρο Αλμοδόβαρ), θα έχει πολλά λαμπερά ονόματα «που είναι συνδεδεμένα με την ιστορία του φεστιβάλ», όπως η... Τζέσικα Τσαστέιν.

«Για να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια, έχουμε καλέσει ανθρώπους που είναι κομμάτι της Ιστορίας του, ή που έγιναν διάσημοι με τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ και θέλουν να βρεθούν κοντά μας σε αυτή τη μεγάλη του επέτειο...» είπε ο Φρεμό, αλλά δεν αποκάλυψε και τα υπόλοιπα 7 μέλη.

jessica chastain cannes tree of life 607 Mία ταραγμένη Τζέσικα Τσαστέιν στην πρεμιέρα του «Δέντρου της Ζωής», Κάννες 2011

Και η αλήθεια είναι ότι το θυμόμαστε, ήμασταν εκεί: η Τζέσικα Τσαστέιν πρωτοπαρουσιάστηκε στον κινηματογραφικό κόσμο, στις Κάννες. Κρατώντας από την μία το χέρι του Μπραντ Πιτ κι από την άλλη του Σον Πεν, η Τζέσικα Τσαστέιν περπάτησε, ως μια άγνωστη κινηματογραφική σταχτοπούτα, το Μάιο του 2011 το κόκκινο χαλί των Καννών στην πρεμιέρα του «Δέντρου της Ζωής». Κανείς δεν την ήξερε και κανείς δεν της απηύθηνε ούτε μία ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου της ταινίας.

Jessica Chastain Cannes 2014 607 Στο photo call της «Εξαφάνισης της Eleanor Rigby», με άλλο αέρα πια, Κάννες 2014

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά ήταν υποψήφια για Οσκαρ Β' Γυναικείου με τις «Υπηρέτριες» του Τέιτ Τέιλορ και περπατούσε τα κόκκινα χαλιά στο Sundance, στο Βερολίνο, στις Κάννες, και στην Βενετία, με... έξι νέες ταινίες.

Τα υπόλοιπα αποτελούν κινηματογραφική Ιστορία.

Ανυπομονούμε λοιπόν να δούμε με ποιους άλλους θα πλαισιωθεί το φετινό Φεστιβάλ Καννών, που αναμένεται πιο λαμπερό από ποτέ.

To 70o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη