Buzz

Η γυναίκα του Μπρους Γουίλις εκλιπαρεί τους παπαράτσι να τον αφήσουν ήσυχο

στα 10

Εκεί καταντήσαμε: να μην σεβόμαστε έναν άνθρωπο με άνοια και να τον ταράζουμε (σε σημείο που να κινδυνεύει) για μια φωτογραφία.

Η γυναίκα του Μπρους Γουίλις εκλιπαρεί τους παπαράτσι να τον αφήσουν ήσυχο

Οποιος έχει φροντίσει έναν δικό του άνθρωπο με άνοια ή αλτσχάιμερ, γνωρίζει πολύ καλά την αγωνία για την εύθραυστη κατάστασή του και την ηρεμία που απαιτείται για να μην οδηγηθεί σε κρίση. Κάθε απότομη κίνηση προς το μέρος του, φωνές που ταράζουν, ειδικά όταν ο εγκέφαλος είναι σε ομίχλη, δημιουργούν μεγάλη ταραχή κι επικίνδυνες αντιδράσεις.

Φαίνεται όμως ότι αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους παπαράτσι που παίρνουν στο κατόπι τον 67χρονο Μπρους Γουίλις, ο οποίος πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, και του φωνάζουν για να κινήσουν την προσοχή του και να πάρουν μια φωτογραφία.

Η σύζυγός του λοιπόν, Εμα Χέμινγκ Γουίλις, αναγκάστηκε να απευθύνει έκκληση στους παπαράτσι να «σταματήσουν να ουρλιάζουν και να κρατούν αποστάσεις».

Θυμηθείτε κι αυτό: 10 + 1 λόγοι που σε αγαπάμε Μπρους Γουίλις

Bruce Willis Yπάρχουν οι εν λόγω φωτογραφίες των παπαράτσι αλλά δε θα τις αναπαραγάγουμε. Αντ' αυτές, χαρείτε τον να χορεύει με την κόρη του Ταλούλα

Συνόδευσε αυτή την παράκληση, βάζοντας ένα βίντεο που δείχνει έναν εμφανώς αναστατωμένο Γουίλις, όταν φωτογράφοι τον ακολουθούν, του φωνάζουν κι επιχειρούν να πλησιάσουν να του μιλήσουν σε μία από τις σπάνιες φορές που έχει βγει από το σπίτι για να συναντήσει φίλους για καφέ στην Σάντα Μόνικα.

«Για όσους φροντίζουμε έναν άνθρωπο με άνοια είναι αρκετά στρεσογόνο να διασφαλίσουμε ότι η επαφή του με κόσμο, όταν τον βγάζουμε από το σπίτι, δε θα τον ταράξει. Οτι μπορούμε να τον συνοδεύσουμε με ασφάλεια σε μια βόλτα - ακόμα και για έναν καφέ.»

«Μάλλον όμως χρειαζόμαστε αρκετή ακόμα εκπαίδευση στις κοινωνίες μας για να σεβόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Οπότε απευθύνομαι στους παπαράτσι που θέλουν το αποκλειστικό τους: σταματήστε να φωνάζετε στον άντρα μου. Επιτρέψτε του να πάει με ασφάλεια από το σημείο Α στο σημείο Β. Μείνετε μακριά του».

Διαβάστε περισσότερα: