Φεστιβάλ / Βραβεία

Θα δυσκολευτείτε να το πείτε, δεν θα το ξεχάσετε όταν το δείτε: Το «Blackbird Blackbird Blackberry» κέρδισε το Φεστιβάλ του Σεράγεβο

στα 10

Η Γεωργιανή ταινία της Ελένε Ναβεριανί κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και τον Α' Γυναικείο ρόλο.

Θα δυσκολευτείτε να το πείτε, δεν θα το ξεχάσετε όταν το δείτε: Το «Blackbird Blackbird Blackberry» κέρδισε το Φεστιβάλ του Σεράγεβο

Ολοκληρώθηκε το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, έχοντας κλείσει τα φώτα την ημέρα πένθους στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, κι απένειμε τα βραβεία του.

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας κέρδισε ένα Γεωργιανό δράμα που, έχοντας ήδη κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, θ' αποτελέσει σίγουρα μια από τις καλλιτεχνικές επιτυχίες και τις πιο πολυσυζητημένες φεστιβαλικές ταινίες της χρονιάς. Το «Blackbird Blackbird Blackberry» με τον έτοιμο-για-σαρδάμ τίτλο, της Ελένε Ναβεριανί (του περσινού «Wet Sand» από το Φεστιβάλ του Λοκάρνο), παρακολουθεί την Ετερο, μια 48χρονη γυναίκα που ζει μόνη, μια και ποτέ δεν ήθελε σύζυγο, σ' ένα μικρό χωριό της Γεωργίας. Απολαμβάνει την ελευθερία της σχεδόν όσο τα νόστιμα γλυκά που φτιάχνει. Ομως η επιλογή της να ζει μόνη προκαλεί έντονο κουτσομπολιό στο χωριό. Απρόσμενα, η Ετερο θα ερωτευτεί έναν άντρα και, ξαφνικά, θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα εάν θα επιδιώξει μια σχέση ή θα συνεχίσει τη ζωή τής ανεξαρτησίας της.

blackbird blackbird blackberry

Η Εκατερίνε Χαβλαϊσβίλι που ενσαρκώνει την Ετερο, επίσης τιμήθηκε με το Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο, από την κριτική επιτροπή με Πρόεδρο τη Μία Γουασικόφσκα. Δείτε παρακάτω ένα κλιπ από την ταινία και τη συνέντευξη Τύπου των συντελεστών στο Φεστιβάλ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις ελληνικές επιτυχίες στο Σεράγεβο: