Φεστιβάλ / Βραβεία

Black Box Mini Festival μουσικών ταινιών

στα 10

Τέσσερα μουσικά ντοκιμαντέρ σε τρεις ημέρες προβολών στο Cinemarian, στην Αθήνα.

Flix Team
Black Box Mini Festival μουσικών ταινιών
Autoluminescent

Το Black Box, είναι ένα νέο μίνι φεστιβάλ, που εστιάζει σε ταινίες για την μουσική (κυρίως ντοκιμαντέρ και όχι μόνο), από το πεδίο του πανκ, το μεταπάνκ και της σύγχρονης αβαν γκαρντ. Η πρώτη έκδοση του Black Box, ξεκινά την Παρασκευή 16, Σάββατο 17, Κυριακή 18 Μαρτίου, στον χώρο Τέχνης Cinemarian, Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, στο Κουκάκι.

Περιλαμβάνει, το βιογραφικό ντοκιμαντέρ «Autoluminescent» (Αυτόφωτος), για έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές της Αυστραλιανής ποστ πανκ σκηνής, τον κιθαρίστα, συνθέτη και ερμηνευτή Ρόουλαν Σ. Χάουαρντ (Crime and the City Solution), ταινία με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων του Νικ Κέιβ και του Βιμ Βέντερς, το «Journey of Dreams» (Ταξίδι μέσα από τα όνειρα), ένα χρονικό της εμβληματικής καλτ μπάντας των Morphine, το «That’s when the world is mine» (Έτσι γίνεται, όταν ο κόσμος είναι δικός μου), ένα πορτρέτο του μεγάλου αβάν γκαρντ κιθαρίστα Κάσπαρ Μπρέτσμαν (γιου του σημαντικού φρι τζαζ μουσικού Πέτερ Μπρέτσμαν, με πολλές εμφανίσεις και στην Ελλάδα, στις δεκαετίες 70, 80) και τέλος, το ντοκιμαντέρ για τους Clash, «Westway to the world» (Από το Westway, στον κόσμο).

Westway to the world 607 Westway to the world

Οι ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (με ελληνικούς υποτίτλους). Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Carousel Films και το Cinemarian, με τη συνεργασία των δημιουργών - παραγωγών των ταινιών. Το εισιτήριο κοστίζει 2,5 Ευρώ ανά προβολή. Ωρες έναρξης 20.00 και 22.00.

Δείτε ακόμη;