Buzz

Μετρήστε τα Οσκαρ: Πρώτο τρέιλερ για το «Big Eyes» του Τιμ Μπάρτον

στα 10

Με σκοτάδι στην ψυχή, αλλά φως και χρώμα στην εικόνα, το πρώτο τρέιλερ του «Big Eyes» έρχεται για να μας προετοιμάσει για μια, επιτέλους, αριστουργηματική ταινία με οσκαρικές φιλοδοξίες.

Μετρήστε τα Οσκαρ: Πρώτο τρέιλερ για το «Big Eyes» του Τιμ Μπάρτον

«Ζωγράφισα το καθένα απ’ αυτά τα μεγάλα μάτια. Εγώ. Και κανείς δε θα το μάθει ποτέ… εκτός από σένα,» λέει η Εϊμι Ανταμς στο μικρό κανίς της που αντιδρά κι αυτό, όπως όλος ο κόσμος, συγκαταβατικά. Η νέα ταινία του Τιμ Μπάρτον έχει τρέιλερ και μάς έχει ενθουσιάσει: πολύχρωμη, ποπ εικόνα, σκοτεινιασμένοι ήρωες, οικογενειακός ανταγωνισμός, γυναικεία χειραφέτηση, πνευματική ιδιοκτησία, σε μια ταινία που, χωρίς να χάνει την προσωπικότητα του δημιουργού της, μοιάζει αρκετά mainstream για να φιγουράρει στα φετινά κινηματογραφικά βραβεία. Οι σταθεροί συνεργάτες του Μπάρτον, ο Μπρουνό Ντελμπονέλ στη φωτογραφία, η Κολίν Ατγουντ στα κοστούμια, ο Ρικ Χάινρικς στα σκηνικά, εγγυώνται το αισθητικό όραμα του σκηνοθέτη στην οθόνη, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Λάρι Καρασέφσκι και Σκοτ Αλεξάντερ με παράσημα στις κινηματογραφικές βιογραφίες, από τον «Ed Wood» μέχρι το «The People Vs. Larry Flynt». Και μέσα σ’ αυτό το σύμπαν, η Εϊμι Ανταμς στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέναντι σ’ έναν σαρδόνιο Κριστόφ Βαλτς, μοιάζει να έχει ετοιμάσει μια γυναικεία ερμηνεία έτοιμη να διεκδικήσει Οσκαρ.

big eyes 607

Το «Big Eyes» αναφέρεται στους πίνακες της Μάργκαρετ Κιν που την έκαναν διάσημη στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60: γυναίκες και παιδιά με μεγάλα λυπημένα μάτια (κάτι που μετέπειτα επηρέασε και τα χαρακτηριστικά εικαστικά του Μπάρτον, στο σινεμά και έξω απ’ αυτό). Η ιστορία θέλει τους πίνακες αυτούς να είναι αποτέλεσμα της κακομεταχείρισης της ζωγράφου από τον άντρα της Γουόλτερ, επίσης καλλιτέχνη, ο οποίος την κλείδωνε στη σοφίτα για να της επιβάλει να ζωγραφίσει και να πουλάει τα έργα της ως δικά του. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο και η διαμάχη των δικαιωμάτων κράτησε χρόνια και λύθηκε απλά: η Μάργκαρετ ζωγράφισε έναν πίνακα μπροστά σε δικαστές και ενόρκους, ενώ ο Γουόλτερ αρνήθηκε. Από το 1986 ήταν ελεύθερη να ζωγραφίζει με τα’ όνομά της.

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ του «Big Eyes» που έρχεται στις αίθουσες, ως άλλος… Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης, στις 25 Δεκεμβρίου. Αν η ταινία έχει και μια παραπάνω δόση goth απ’ όσο φαίνεται στο τρέιλερ, θα είμαστε ευτυχείς!

Διαβάστε ακόμη:

big eyes poster 607