Buzz

To Rolling Stone ψηφίζει τα 10 καλύτερα βίντεο κλιπ του 2016

στα 10

Ειδικό επί του θέματος, το Rolling Stone διαλέγει τα καλύτερα βίντεο κλιπ της χρονιάς. Μερικά από αυτά θα στέκονταν αυτούσια και ως μικρού μήκους ταινίες.

To Rolling Stone ψηφίζει τα 10 καλύτερα βίντεο κλιπ του 2016

Λείπει αυτό και αυτό και αυτό και αυτό και αυτό, σε μια λίστα απουσιών που δεν τελειώνει ποτέ...

Το Rolling Stone ψηφίζει και δικαιολογεί και μεταξύ μας φτιάχνει και ένα ωραιότατο mixtape για τα ήσυχα απογεύματα του χειμώνα.

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...


10. «Wriggle» των Clipping

O Ρόντνεϊ Ασερ (του «Room 237») ενώνει gif από τον ανεξάντλητο πλούτο της ποπ κουλτούρας για το Wriggle των Clipping που έτσι ακούγεται και καλύτερα.


9. «Fade» του Kanye West

Συζητήθηκε όσο λίγα βίντεο φέτος κυρίως λόγω της αλά Flashdance εμφάνισης της Τεγιάνα Τέιλορ. Ο Κάνιε δεν εμφανίζεται, αλλά σαν να είναι πανταχού παρών! Σκηνοθετεί ο Ελάι Ράσελ Λίνετζ.


8. «Lazarus» του Ντέιβιντ Μπόουι

Κυκλοφόρησε στις 7 Ιανουαρίου, μια μέρα πριν την κυκλοφορία του «Blackstar» και τρεις μέρες πριν το θάνατό του. Σκηνοθετεί ο Γιόχαν Ρενκ. Πρωταγωνιστεί όλο το μεγαλείο ενός bigger than life ανθρώπου, καλλιτέχνη, εξωγήινου...


7. «Groovy Tony» του Schoolboy Q

Γυρισμένο όλο σε P.O.V ενός παίχτη ενός video game, με όση βία απαιτεί η εποχή και όσο όνειρο χωράει στις σχισμές του ραπαρίσματος του Schoolboy Q, ένα βίντεο που υπογράφει και εκτελεί με τον καλύτερο τρόπο ο Τζακ Μπέγκερτ.


6. «Drone Bomb Me» της Anohni

Κανείς δεν ξέρει πως θα ήταν το βίντεο του «Drone Bomb Me» χωρίς την «ερμηνεία της Ναόμι Κάμπελ που σε τέλειο lip-synching φέρνει τη σπαρακτική φωνή της Anohni στα επίπεδα ενός ιδιοσυγκρασιακού μανιφέστου για τη νέα τάξη γύρω μας.


5. «Special Affair/Curse» των The Internet

Ο σκηνοθέτης με το όνομα Calmatic αποτίνει το δικό του φόρο τιμής στα 90s και στο θρυλικό «That's the Way Love Goes» της Τζάνετ Τζάκσον, δίνοντας στους Internet όλο το χώρο να γίνει αυτό εδώ ένα μικρό βελούδινο modern classic.


4. «Sleep in the Heat» των Pup

Δεν είναι μόνο ο Φιν Γουλφχαρντ από το «Stranger Things», αλλά και μια τόσο συγκινητική ιστορία πάνω σε νεοπανκ riffs που ακούγονται δυνατά. Οι Pup είναι από το Τορόντο, ο κόσμος τους είναι μεγαλύτερος από αυτό.


3. «Cranes in the Sky» της Solange

Σε σκηνοθεσία δική της και του συζύγού της, Αλαν Φέργκιουσον, το βίντεο για το «Cranes in the Sky» είναι μια σειρά από πανέμορφα σκηνικά γυρισμένα στη Νέα Ορλεάνη και το New Mexico, με τη Solange στο κέντρο του κόσμου.


2. «Lite Spots» των Kaytranada

Αυτό ήταν ένα από τα ωραιότερα βίντεο εδώ και χρόνια. Ενα ρομπότ που περπατάει, χορεύει, ταξιδεύει και αγωνιά για το νόημα της ζωής σε ένα υπέροχο ηλιόλουστο Λος Αντζελες. Σκηνοθετεί ο ταλαντούχος κύριος Μάρτιν Σ. Παρισό από το Μόντρεαλ του Καναδά.


1. «Lemonade» της Beyonce

Χωρίς συναγωνισμό, το πιο εμπνευσμένο μουσικό-βιντεο-πρότζεκτ της χρονιάς, που αν έβγαινε στο σινεμά θα έπαιζε χαλαρά ανάμεσα στις καλύτερες στιγμές του 2016, η βασιλεία της Μπιγιονσέ σε όλη της τη δόξα, το glamour και τη δύναμη.

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...