Buzz

«Βάλτε γυναίκες στις ταινίες, όχι παιχνίδια». Ο Ράνταλ Παρκ έχει να πει κάτι σωστό για την επιτυχία της «Barbie»

στα 10

Ο κωμικός εξέφρασε ανησυχίες για τις μετέπειτα απόπειρες του Χόλιγουντ να μετατρέψει παιχνίδια σε ταινίες, τονίζοντας πως η επιτυχία της «Barbie» πρέπει να σημαίνει επιτυχία για γυναίκες μπρος και πίσω από την κάμερα.

«Βάλτε γυναίκες στις ταινίες, όχι παιχνίδια». Ο Ράνταλ Παρκ έχει να πει κάτι σωστό για την επιτυχία της «Barbie»

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Rolling Stone για την προώθηση του σκηνοθετικού του ντεμπούτου «Shortcomings», ο ηθοποιός και κωμικός Ράνταλ Παρκ εξέφρασε την κριτική του για την ανταπόκριση του Χόλιγουντ στην τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής επιτυχίας «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Barbie» και δείτε σε ποιες αίθουσες παίζεται σε όλη την Ελλάδα.

Η κωμωδία, με πρωταγωνίστρια τη Μάργκο Ρόμπι, έχει επιτύχει φοβερά έσοδα ύψους πάνω από ένα 1 δισ δολαρίων στο παγκόσμιο ταμείο, πρώτη φορά που σκηνοθετική απόπειρα γυναίκας έχει επιτύχει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, ο Παρκ υπογράμμισε ότι η βιομηχανία δεν πρέπει να ερμηνεύσει αυτήν την επιτυχία ως ένδειξη να παράγονται περισσότερες ταινίες που επικεντρώνονται γύρω από παιχνίδια, αλλά πως το κοινό επιθυμεί περισσότερη γυναικεία παρουσία στις ταινίες, μπρος και πίσω από τις κάμερες.

«Κατά την άποψή μου, η βιομηχανία εξάγει λάθος συμπεράσματα», είπε ο Παρκ στην συνέντευξή του. «Πάρε για παράδειγμα την "Barbie" - μια τεράστια επιτυχία. Το εσφαλμένο συμπέρασμα είναι: Ας βγάλουμε περισσότερες ταινίες που επικεντρώνονται σε παιχνίδια! Oχι. Θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στο να παράγουμε περισσότερες ταινίες τόσο σκηνοθετημένες όσο και επικεντρωμένες στις γυναίκες!»

Ο ανταποκριτής του Rolling Stone, που διεξήγαγε την συνέντευξη, πρόσθεσε ότι το πραγματικό μάθημα θα έπρεπε να είναι ότι η Mattel εμπιστεύθηκε μια ταλαντούχα, ανεξάρτητη γυναίκα σκηνοθέτη, τη Γκρέτα Γκέργουιγκ, με τον έλεγχο μιας μεγάλης ταινίας και είχε τη Μάργκοτ Ρόμπι όχι μόνο ως πρωταγωνίστρια, αλλά και ως παραγωγό, και το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη επιτυχία, κριτικά και εισπρακτικά. Ο Παρκ συμφώνησε με ενθουσιασμό, λέγοντας πως αυτό είναι το σωστό. «Είναι όλα ευθύνη της Γκρέτα Γκέργουιγκ!»

Ακολουθώντας την επιτυχία της «Barbie», η οποία σημείωσε εντυπωσιακά 163 εκατομμύρια δολάρια στο άνοιγμά της, η Mattel Films είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει αυτήν την επιτυχία για να προωθήσει τις κινηματογραφικές της προσπάθειες. Η εταιρεία έχει αυτή τη στιγμή 14 ταινίες σε ανάπτυξη, όλες βασισμένες σε παιχνίδια της Mattel και σχετικές ιδιοκτησίες. Αυτά τα έργα περιλαμβάνουν μεταφορές των «Hot Wheels», «Polly Pocket», «American Girl», «Rock ‘Em Sock ‘Em Robots», «Magic 8 Ball», «UNO» και «Matchbox». Επιπλέον, άλλη μια ταινία «Μπάρμπι» φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτη, δεδομένης της επιτυχίας της αρχικής ταινίας. Ωστόσο, καθώς η αρχική ομάδα υπέγραψε για μόνο μια ταινία, σε συνδυασμό με τις απεργίες στο Χόλυγουντ αυτή την στιγμή καθιστούν τις διαπραγματεύσεις δύσκολες.

Η Mattel στοχεύει να επαναλάβει την επιτυχία φέρνοντας άλλη μια αγαπημένη κούκλα στην οθόνη με την επερχόμενη ταινία «Polly Pocket», υπό τη σκηνοθεσία και το σενάριο της Λένα Ντάναμ. Η Λίλι Κόλινς έχει ήδη επιβεβαιωθεί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και πολλοί ήδη συγκρίνουν την συνεργασία τους ως παρόμοια με αυτή της Γκέργουιγκ με τη Ρόμπι.

Ωστόσο, αναμένεται ακόμα να δούμε αν θα μπορέσει να φτάσει το υψηλό στάνταρ που έθεσε η τελευταία συνεργασία, καθώς όχι μόνο έκανε μια καλή διαφήμιση για την κούκλα και την Mattel, αλλά και μια ευχάριστη, αστεία και συνάμα συναισθηματική και βαθιά ταινία, και χάρις αυτά τα στοιχεία σημείωσε πρωτίστως την επιτυχία της.