Industry

Αυτοκίνητα 2: διπλά γκάζια στο box-office

στα 10

To σίκουελ της Pixar δεν έχει ακόμη τερματίσει, αλλά ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις του ανοίγματος του σηματοδοτούν άλλο ένα ρεκόρ για το ιδιοφυές στούντιο της Disney.

Αυτοκίνητα 2: διπλά γκάζια στο box-office
Λίγο ακόμη και τα καταφέραμε!

Με το που ξεκίνησαν τις μηχανές τους τα «Αυτοκίνητα 2» έκαναν ρεκόρ: οι μετρήσεις της πρώτης μέρας εξόδου τους στις αμερικανικές αίθουσες δίνουν εισπράξεις της τάξεως των 25 εκ. δολ. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου θα έχουν φτάσει τα 68 εκ. δολ. ξεπερνώντας το τριήμερο της πρώτης ταινίας που είχε αγγίξει τα 60 εκ. δολ.

Μπορεί οι επιδόσεις της ταινίας που ξαναβρίσκει τον Τζον Λάσετερ στη θέση του σκηνοθέτη, πέντε χρόνια μετά το πρώτο «Cars», να αποδεικνύουν την παντοδυναμία της Pixar, οι κριτικές, ωστόσο, για τα «Αυτοκίνητα 2» απέχουν πολύ από τον θρίαμβο του «Toy Story 3» τοποθετώντας ήδη την ταινία στην πιο χαμηλή βαθμίδα της κριτικής αποδοχής στην ιστορία της εταιρίας.

Η Pixar, όμως, δεν δείχνει να πτοείται, ετοιμάζοντας ήδη την επόμενη επέλαση της στον κόσμο της ενήλικης φαντασίας με την «Γενναία», που έχει προγραμματιστεί για έξοδο στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2012.