Φεστιβάλ / Βραβεία

Aυλαία για το Φεστιβάλ του Τορόντο με U2!

στα 10

Χθες, 8 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε επίσημα το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, με το ντοκιμαντέρ για τους U2 «From the Sky Down».

Aυλαία για το Φεστιβάλ του Τορόντο με U2!
Οι U2 ηχογραφούν το «Achtung Baby»

Με το φεστιβάλ Βενετίας να βρίσκεται στις τελευταίες του ημέρες (εν αναμονή των βραβείων το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου), ξεκίνησε χθες το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, μεταφέροντας τους σταρ και την παγκόσμια βιομηχανία του κινηματογράφου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Κάνοντας για πρώτη φορά με ένα μουσικό ντοκιμαντέρ, το φεστιβάλ του Τορόντο κήρυξε την επίσημη έναρξη του με το «From the Sky Down» του Ντέιβις Γκουγκενχάιμ (είναι ο δημιουργός του «An Inconvenient Truth» με τον Αλ Γκορ), το οποίο επιστρέφει 20 χρόνια πριν, όταν οι U2 ηχογραφούσαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της καριέρας τους, το «Αchtung Baby» στη Γερμανία.

Ο Μπόνο, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη βραδιά. Μαζί του ο The Edge δήλωσε πως υπήρξε πολύ ανήσυχος για την κινηματογράφηση μιας ηχογράφησης ενός άλμπουμ που είχε βρει το συγκρότημα στην πιο κρίσιμη στιγμή της καριέρας του. «Είμαστε πολύ προστατευτικοί με τις ιδιωτικές μας στιγμες και ειδικά την δημιουργική διαδικασία στο στούντιο».

Δεκάδες φανατικοί θαυμαστές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Roy Thomson Hall για να δουν τον Μπόνο και τον The Edge, ενώ ο Γκούγκενχάιμ συνοδεύτηκε από τη σύζυγο του, Ελίζαμπεθ Σου.

Το «From the Sky Down» θα περιέχεται στην επετειακή έκδοση του «Achtung Baby» που θα κυκλοφορήσει με αφορμή τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του μπορείτε να διαβάσετε εδώ.