Industry

Το «Avengers: Infinity War» έκανε το καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία

στα 10

Το ρεκόρ εισπράξεων, αμερικανικό και παγκόσμιο, έσπασε στο πρώτο του Σαββατοκύριακο το «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας»!

Το «Avengers: Infinity War» έκανε το καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία

Συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί και, φυσικά, τα κατάφεραν! Το «Avengers: Infinity War» της Marvel / Disney είναι, πια, η ταινία με το εμπορικότερο άνοιγμα στην ιστορία του σινεμά: η ταινία βγήκε το πρώτο Σαββατοκύριακό της στις αίθουσες, κάνοντας εισπράξεις 250 εκ. δολαρίων στην Αμερική και 630 εκ. δολαρίων παγκοσμίως.

Διαβάστε εδώ γιατί το FLIX έβαλε 4 αστεράκια στο «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας»

Με αυτή του την επιτυχία, το «Avengers: Infinity War» έσπασε το ρεκόρ που ως τώρα κρατούσε το «Star Wars: The Force Awakens», που είχε πρωτοβγεί τον Δεκέμβριο του 2015. Ταυτόχρονα, η νέα περιπέτεια των «Εκδικητών» έσπασε τα ρεκόρ μεγαλύτερων εισπράξεων Σαββάτου, Κυριακής, ανοιξιάτικης πρεμιέρας, ταινίας κατάλληλης από 13 στην Αμερική και ταχύτερης επίτευξης 150, 200 και 250 εκ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: Αφαντος ο Hawkeye από το τρέιλερ και την αφίσα του «Avengers: Infinity War»

Avengers infinity war 607

Στην παγκόσμια αρένα, οι «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» κατέκτησαν το 72% (380 εκ. δολάρια) των συνολικών κινηματογραφικών εισπράξεων του τετραημέρου. Η μόνη ταινία που έχει ξεπεράσει αυτό το νούμερο, είναι το «Fate of the Furious» τον περυσινό Απρίλιο, με τη διαφορά ότι το «FF8» άνοιξε ταυτόχρονα και στην τεράστια αγορά της Κίνας: οι «Εκδικητές» έχουν εκεί την πρεμιέρα τους στις 11 Μαΐου, άρα ετοιμάζονται για νέους εισπρακτικούς θριάμβους.

Διαβάστε ακόμη: Ο Thor έχει μερικά πράγματα να πει για τους υπόλοιπους Avengers

Η ταινία ανέβηκε στο #1 του box office σε όλες τις χώρες όπου βγήκε, με μεγαλύτερα νούμερα, μετά τις Η.Π.Α, τη Μεγ. Βρετανία (με 42,2 εκ. δολ.) και τη Νότια Κορέα (με 39,2 εκ. δολ.). Θα περιμένουμε λίγες ώρες ακόμα για να μάθουμε αν οι «Εκδικητές» κατάφεραν να βελτιώσουν, με το 4ήμερο που πέρασε και την πεσμένη εικόνα του ελληνικού box office.

Δείτε ακόμη: Πώς τα πήγαν οι «Εκδικητές» στο ελληνικό box-office

Avengers