Φεστιβάλ / Βραβεία

Στηρίξτε τo Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

στα 10

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου ζητάει τη στήριξη όσων θα ήθελαν να το δουν να συνεχίζει να υπάρχει και να εξελίσσεται ως το μόνο φεστιβάλ του είδους του στην Ελλάδα.

Στηρίξτε τo Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

Οσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και μια προβολή του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, στα τέσσερα χρόνια ύπαρξής του από το 2010 όταν και ξεκίνησε, γνωρίζουν καλά πως αποτελεί μια από τις πιο ανήσυχες, πρωτότυπες και δημιουργικές προτάσεις στον τομέα της σύγχρονης κινηματογραφοφιλίας, με σαφή προσανατολισμό και διαρκή φιλοδοξία του να αναδείξει τις καλύτερες δημιουργίες οπτικής ανθρωπολογίας παγκοσμίως, αλλά και να συστήσει μία ευρεία ποικιλία εθνογραφικών ταινιών στο ελληνικό κοινό.

Οι διοργανωτές του, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη δράση τους αλλά και την ανάπτυξη του Φεστιβάλ σε μια από τις πιο ζωντανές πλατφόρμες ενός ανεξερεύνητου κινηματογραφικού τομέα στην Ελλάδα, διοργανώνουν μια καμπάνια χρηματοδότησης στο indiegogo, ζητώντας τη βοήθεια και την υποστήριξη σας προκειμένου να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της καμπάνιας στο indiegogo για να γνωρίσετε καλύτερα τις δράσεις του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, αλλά και πως μπορείτε να γίνεται επίσημος υποστηρικτής του.

2

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καμπάνια του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, εδώ και τέσσερα χρόνια, φέρνει παραγνωρισμένες εθνογραφικές ταινίες σε ένα μικρό αλλά αφοσιωμένο κοινό. Με περηφάνια έχουμε δει το Φεστιβάλ να μεγαλώνει από μικρή ενότητα στο φεστιβάλ Πλατφόρμα Βίντεο το 2008 σε αυθύπαρκτη διοργάνωση, που συνεργάζεται με μεγάλους φορείς όπως το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Documentary Educational Resources, μεταξύ άλλων, και ανακαλύπτει, συστήνει και προτείνει συναρπαστικά παραδείγματα εθνογραφικής δουλειάς, από το παρόν και το παρελθόν.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχουμε χτίσει μία ιδιαίτερα ζωηρή και ανοιχτόμυαλη φοιτητική ενότητα, η οποία προβάλλει τις πιο εντυπωσιακές δουλειές από πανεπιστήμια όλου του κόσμου και νέους επιστήμονες και ερευνητές της ανθρωπολογίας.

Η ομάδα έχει μεγαλώσει μαζί με το Φεστιβάλ, ενώνοντας επαγγελματίες από διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς και εμπειρίες, οι οποίοι δουλεύουν με στόχο να κάνουν το Φεστιβάλ μια πολυποίκιλη και πλούσια εμπειρία. Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από νέους ανθρωπολόγους που είναι πεπεισμένοι για την σημαντική αξία της εθνογραφικής ταινίας ως εξαιρετικού μέσου μάθησης για άλλες κουλτούρες και κατανόησής τους. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε εξαιρετικά έργα στο κοινό της Αθήνας, φιλοδοξώντας ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε έναν χώρο για διάλογο σχετικά με τις θεματικές τους, τις προοπτικές και προτάσεις τους.

Είναι η μόνη πλατφόρμα για τέτοιου είδους δουλειές στην Ελλάδα, καθώς συγκεντρώνουμε τις καλύτερες ανθρωπολογικές ταινίες και τις παρουσιάζουμε και στους γνώστες, συναδέλφους ακαδημαϊκούς και κινηματογραφιστές, που ειδάλλως δεν θα είχαν την ευκαιρία να τις δουν, και επίσης στο mainstream κοινό που αποζητά μια κινηματογραφική εμπειρία διαφορετική από τις άλλες.

Έχουμε την τιμή να λαμβάνουμε πολυάριθμες και ποικίλες συμμετοχές κάθε χρόνο, οι οποίες σχηματίζουν μια εικόνα για το πού στέκεται σήμερα η ανθρωπολογία και πώς προχωρά μπροστά. Επίσης έχουμε καταφέρει να δώσουμε την ευκαιρία στο κοινό να συναντήσει και να συνομιλήσει με κάποιους σκηνοθέτες, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και πρόσφεραν μια άλλη ματιά στην έρευνα και διαδικασία παραγωγής.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ;

Στο παρελθόν, το Φεστιβάλ επιβίωνε βασιζόμενο στην αυτο-χρηματοδότηση και την εθελοντική εργασία της ομάδας, η οποία δούλευε με ενθουσιασμό και αγάπη για τη δουλειά, και την ευκαιρία να προσφέρουμε κάτι πρωτότυπο και δημιουργικό στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Όμως τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει καταφέρει ένα δυνατό χτύπημα, όπως έχει κάνει σε όλες τις πτυχές της τέχνης και δημιουργικότητας της χώρας, αποτρέποντας τα σχέδιά μας να μεγαλώσουμε σαν διοργάνωση.

Έτσι, αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνεισφορές από γενναιόδωρους δωρητές για να μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας ευθύνες, έτσι ώστε η πολύτιμη αυτή πλατφόρμα να συνεχίσει να ανθίζει ακόμη περισσότερο.

ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ;

Ο στόχος της καμπάνιας είναι να φτάσουμε τις 6.000 ευρώ, ποσό που θα βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας να μετακινηθούμε σε μια μεγαλύτερη αίθουσα, να καλύψουμε τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας για τους κινηματογραφιστές, ερευνητές και ακαδημαϊκοί που μπορούν να παρουσιάσουν τις ταινίες τους, και να διοργανώσουμε παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια, ενώ ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την είσοδο σε προβολές και εκδηλώσεις εντελώς δωρεάν.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ;

Για όποιον θελήσει να μας βοηθήσει, έχουμε άφθονα δώρα: από αναφορές στα social media και τον κατάλογο, και αφίσες ως ειδικά σχεδιασμένα αντικείμενα και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σειρά βιβλίων για την ανθρωπολογία και τον κινηματογράφο - παρακαλούμε βρείτε την αναλυτική λίστα στην σελίδα της καμπάνιας. Για ορισμένους λίγους δωρητές, υπάρχει ο τίτλος του επίσημου υποστηρικτή ή του επίσημου χορηγού, ο οποίος συνοδεύεται από διακεκριμένες αναφορές σε κατάλογο, ιστοσελίδα και αφίσα, καθώς και την παρουσία λογοτύπου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στo επίσημο site του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του Φεστιβάλ στο Vimeo.

Διαβάστε ακόμη: