Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο κινηματογράφος Δαναός πλημμυρίζει από κινούμενα σχέδια

στα 10

Από την Κυριακή 11 Μαρτίου, και για τέσσερις συνεχόμενες Κυριακές, η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ - Ελληνική Ενωση Κινουμένων Σχεδίων διοργανώνει μεσημεριανές προβολές κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, με τον γενικό τίτλο “Animation Matinees @ Danaos”.

Flix Team
Ο κινηματογράφος Δαναός πλημμυρίζει από κινούμενα σχέδια

Εσείς ακόμα να ανακαλύψετε τον κόσμο των ελληνικών κινουμένων σχεδίων; Τότε ίσως ήρθε η ώρα, καθώς μία σειρά προβολών αναλαμβάνει να μας συστήσει την πιο πρόσφατη παραγωγή εγχώριου animation - και όχι μόνο!

Από την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, και για τέσσερις συνεχόμενες Κυριακές, η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ - Ελληνική Ενωση Κινουμένων Σχεδίων διοργανώνει μεσημεριανές προβολές κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ (Λ. Κηφισιάς 109, Αθήνα, μετρό: Πανόρμου), με τον γενικό τίτλο “Animation Matinees @ Danaos”, στο πλαίσιο της Δράσης #GreekAnimationRocks.

Ολες οι προβολές αρχίζουν στις 16:00 και έχουν κληθεί τα σημαντικά ελληνικά φεστιβάλ και οι ελληνικές σχολές κινουμένων σχεδίων να παρουσιάσουν τις ταινίες και τους δημιουργούς που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών λειτουργίας τους. Ετσι, την Κυριακή 11 Μαρτίου παρουσιάζονται ανθολογίες μικρού μήκους ταινιών από τα φεστιβάλ Animasyros της Σύρου και Chaniartoon των Χανίων, κυρίως από τη διεθνή παραγωγή. Οι προβολές, πάντως, ξεκινούν με τη στερεοσκοπική (3D) προβολή της ταινίας «Αίνιγμα» των Αντώνη Ντούσια και Αρη Φατούρου, η οποία τιμήθηκε πέρσι με το Βραβείο Ιρις Καλύτερης Ταινίας Κινούμενων Σχεδίων από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γιώργος Νικόπουλος κάνει animation με τους δικούς του όρους

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, τη σκυτάλη παίρνει το Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας Animfest, παρουσιάζοντας το έργο του χαρισματικού ισραηλινού δημιουργού και καθηγητή κινουμένων σχεδίων, Ρόνι Ορεν, αλλά και το έργο των φοιτητών του.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, παρουσιάζονται φοιτητικές ταινίες από τέσσερις σχολές που διδάσκουν κινούμενα σχέδια στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Αnimation & Interactive Media του ΑΚΤΟ, το Τμήμα Τεχνών Ηχου & Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Γραφιστικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΤΕΙ Αθήνας).

Οι προβολές ολοκληρώνονται την Κυριακή των Βαΐων, 1 Απριλίου 2018, με ένα παιδικό πρόγραμμα επιλογής του Thessaloniki Animation Festival. Κάθε προβολή έχει διάρκεια δύο ωρών και γενική είσοδο 5 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι είναι ανοικτή η πρόσκληση για συμμετοχή Ελλήνων παραγωγών και δημιουργών κινουμένων σχεδίων στο ελληνικό περίπτερο που στήνει για δεύτερη φορά η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του κόσμου, το οποίο διεξάγεται στο Αννσύ της Γαλλίας από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου 2018, χάρη στην υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοικτή έως τις 24 Μαΐου του 2018 και μπορεί κανείς να ζητήσει πληροφορίες με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση asifagreece@gmail.com.

Διαβάστε ακόμη