Industry

ANTI PITCH GREECE 2024: Δηλώστε συμμετοχή!

στα 10

Ανοιξαν οι αιτήσεις για το ANTI PITCH GREECE 2024! Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί online χωρίς κόστος συμμετοχής μεταξύ 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2024.

ANTI PITCH GREECE 2024: Δηλώστε συμμετοχή!

Ανοιξαν οι αιτήσεις για το ANTI PITCH GREECE 2024, το πρόγραμμα συμβουλευτικής καθοδήγησης που έχει σκοπό να βοηθήσουν Ελληνες δημιουργούς να βρουν τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα και τη γραμμή storytelling για την ολοκλήρωση των project τους και την απήχησή τους σε διεθνή κοινά.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου εδώ.

anti pitch

Τι είναι το ANTI PITCH GREECE;

Δεν είναι το τυπικό pitching session, αλλά ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής καθοδήγησης ΜΟΝΟ για Eλληνες δημιουργούς και σχέδια ντοκιμαντέρ με σκοπό να σε βοηθήσουν να βρεις τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα και τη γραμμή storytelling για την ολοκλήρωση του project σου και την απήχησή του σε διεθνή κοινά. Αν έχεις κάποιο σχέδιο ντοκιμαντέρ (one-off ή σειρά), σε στάδιο ανάπτυξης, παραγωγής ή rough-cut, το ANTI PITCH GREECE είναι για σένα!

Κριτήρια Συμμετοχής στο ANTI PITCH GREECE 2024

Το ANTI PITCH GREECE απευθύνεται μόνο σε Έλληνες δημιουργούς ή έργα ντοκιμαντέρ.

8 έργα θα επιλεχθούν για συμμετοχή από διεθνή κριτική επιτροπή.

Τα έργα μπορούν να είναι από οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά θα πρέπει να πληρούν τουλάχιστον ΕΝΑ από τα παρακάτω κριτήρια:
Να υπάρχει Έλληνας σκηνοθέτης και/ή παραγωγός
Να είναι η Ελλάδα τοποθεσία γυρισμάτων
Να γυριστεί το ντοκιμαντέρ στην ελληνική γλώσσα

Τα έργα μπορούν να είναι σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, ενώ αν στοχεύεις στην αναζήτηση οικονομικών πόρων για την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ, μπορείς να υποβάλεις έργο που είναι σε στάδιο παραγωγής ή post-production (rough-cut). Η υποβολή της αίτησης και η διεξαγωγή του ANTI PITCH GREECE γίνεται στα αγγλικά, οπότε η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη.

Στοιχεία Υποβολής για το ANTI PITCH GREECE 2024

Για να δηλώσεις συμμετοχή στο ANTI PITCH GREECE, θα χρειαστεί να υποβληθεί:

Η online φόρμα
Ένα (1) αρχείο PDF με: financial plan and commitment letters if any, short bios of the author/director, presentation of the producer all other information that you consider useful in order to help the jury assessing the project
Ένα (1) treatment dossier
Επιπρόσθετα αρχεία, όπως αναγράφονται παρακάτω:

Για σχέδια σε στάδιο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:
Synopsis (<300 χαρακτήρες, με κενά)
Treatment (<700 χαρακτήρες, με κενά)
Φωτογραφία του project σε HD (300 dpi)
Teaser 3’ με αγγλικούς υπότιτλους (προαιρετικό)

Για σχέδια σε στάδιο ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ή POST-PRODUCTION:
Synopsis (<300 χαρακτήρες, με κενά)
Production Still σε HD (.jpg form)
Downloadable link to a rough-cut or selected scenes (συμπλήρωση μέσα στη φόρμα)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι συναντήσεις διάρκειας 50’ για κάθε project έχουν εξατομικευμένο χαρακτήρα και δε θα είναι ανοικτές προς άλλους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες (παραγωγός και/ή σκηνοθέτης) θα κάνουν μία παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης του project σχετικά με το περιεχόμενο και την παραγωγή. Με έμφαση στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο από άποψη παραγωγής, μπορείτε να θέσετε στους experts καίριες ερωτήσεις για το πώς θα μπορέσει να ολοκληρωθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

EXPERTS

Ειδικοί με διεθνή εμπειρία θα είναι εκεί για να συζητήσετε για το project, τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες του σε αυτήν τη φάση. Θα είναι δίπλα σας για να αναλύσουν τη συνοχή του storytelling, να τονίσουν τα στοιχεία που θα μπορούσαν να κάνουν το project μοναδικό και φυσικά να δώσουν συμβουλές πάνω σε θέματα χρηματοδότησης και διανομής, στρατηγικής για τα φεστιβάλ και διάφορους τρόπους πρόσβασης στα διεθνή κοινά.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Συντονιστής του ANTI PITCH GREECE είναι ο Iikka Vehkalahti, πρώην Υπεύθυνος Ντοκιμαντέρ στο YLE-Finland (1988-2015). Είναι εκτελεστικός Executive Producer του Rough Cut Service, έχοντας παράσχει συμβουλές μοντάζ σε πάνω από 60 ταινίες, πολλές από τις οποίες έχουν διακριθεί σε φεστιβάλ. Διατελεί επίσης Executive Producer για τα προγράμματα Dare To Dream Asia, Steps For The Future και Generation Africa.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Θα πραγματοποιηθούν 2 online sessions: 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, αντίστοιχα.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου εδώ.


Το ANTI PITCH GREECE είναι μία πρωτοβουλία του MEDIMED Doc Market σε συνδιοργάνωση με το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA. Το MEDIMED διοργανώνεται από το Independent Mediterranean Producer’s Association APIMED. Για τυχόν απορίες ή περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε απευθείας με τον οργανισμό μέσω email στο: medimed@apimed.org

anti pitch