Industry

Οπως το είχαμε προβλέψει: η Εϊμι Πασκάλ εκτός Sony

στα 10

Ανακοινώθηκε η «αποχώρηση» της Εϊμι Πασκάλ από την ηγεσία της Sony, δύο μήνες μετά το σκάνδαλο του χακαρίσματος των λογαριασμών της εταιρίας. Μία κίνηση τακτικής από το στούντιο που ήταν αναμενόμενη, όσο και υποκριτική.

Οπως το είχαμε προβλέψει: η Εϊμι Πασκάλ εκτός Sony

«Περιορισμένου ταλέντου κακομαθημένο παιδί». Ετσι χαρακτηρίστηκε η Αντζελίνα Τζολί στην αλληλογραφία της Εϊμι Πασκάλ, Αντιπροέδρου της Sony Pictures και του παραγωγού Σκοτ Ρούντιν, η οποία ήρθε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της τεράστιας διαρροής του στούντιο. «Despicable him»: η Εϊμι Πασκάλ σε νέα mail αποκαλύπτεται ότι είχε θάψει και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο αποκαλώντας τον «ποταπό». Το χακάρισμα της Sony πριν από λίγους μήνες, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του σύγχρονου Χόλιγουντ, προκάλεσε για εμάς συζητήσεις, κουτσομπολιό, χάζι, αλλά για τη βιομηχανία σοβαρούς τριγμούς. Πώς θα μπορούσε το στούντιο να διατηρήσει (ή να αποκτήσει από την αρχή) σχέσεις εμπιστοσύνης με τους μεγαλύτερους σταρ του; Είχαμε γράψει στο Flix: «αναρωτιόμαστε αν όλο αυτό το περιστατικό θα φέρει σοβαρούς τριγμούς στις μελλοντικές συνεργασίες: πώς η Εϊμι Πασκάλ θα καταφέρει να ξαναχτίσει την ακεραιότητά της με τους ηθοποιούς, τους αντζέντηδες, τους παραγωγούς της;»

Διαβάστε ακόμη: Αργά ή γρήγορα κάποιος θα οργάνωνε και το μποϋκοτάζ του «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι»

Από ό,τι φαίνεται, η μεγάλη κυρία της Sony Pictures, δεν μπορούσε όντως να συνεχίσει να βρίσκεται σε μία τέτοια ηγετική θέση. Αφησαν ένα διακριτικό δίμηνο να περάσει και ανακοίνωσαν την αποχώρησή της, σαν να είναι δική της απόφαση: Η Sony Pictures Entertainment ανακοινώνει ότι η Αντιπρόεδρός της Εϊμι Πασκάλ αποχωρεί από την ηγετική της θέση στο στούντιο «για να ιδρύσει τη δική της εταιρία παραγωγής με τη στήριξη του στούντιο». Για κάποια που έχει χτίσει όλη την καριέρα της αφοσιωμένη σ' ένα στούντιο (από το 1988 ως παραγωγός και από το 2006 ως Αντιπρόεδρος), αυτό όχι, δεν μπορεί να είναι δική της απόφαση.

jolie pascal 607 The stare of death: Η Αντζελίνα συναντά την Εϊμι Πασκάλ μετά την κυκλοφορία του email που τη γελοιοποίησε

«Εχω περάσει ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή στη Sony Pictures και νιώθω γεμάτη διάθεση κι ενθουσιασμό να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο, βασισμένο στην εταιρία που θεωρώ το σπίτι μου» είπε στην επίσημη δήλωσή της η Πασκάλ. Πάντα ήθελα να επιστρέψω στην παραγωγή και τα τελευταία δύο χρόνια ένιωθα ότι ήρθε η στιγμή να το κάνω. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα μου, παλιούς συνεργάτες με τους οποίους συνεργαζόμουν για 20 ολόκληρα χρόνια, αλλά κι όσους νεότερους ήρθαν μαζί μας πρόσφατα. Αφήνω τη θέση μου σε πολύ ικανά χέρια. Είμαι περήφανη για όλα όσα καταφέραμε μαζί και ανυπομονώ για όσα θα συμβούν στο μέλλον...»

amy pascal 2 607

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony, η Πασκάλ έχει ένα τετραετές συμβόλαιο το οποίο της επιτρέπει να διατηρεί τα δικαιώματα διεθνούς διανομής των ταινιών. Κάνοντας το διαζύγιο πιο «φιλικό» επίσης, το νέο γραφείο της θα συνεχίσει να είναι στις εγκαταστάσεις του στούντιο.

O Πρόεδρος της Sony, Μάικλ Λίντον δήλωσε: «Πιστεύω ότι το ταλέντο, η ορμή και οι τολμηρές επιλογές της Εϊμι θα στηρίξουν δημιουργούς και θα ανοίξουν τους ορίζοντες της παραγωγής. Το στούντιο χρωστάει την φήμη του στο πάθος της Εϊμι για το σινεμά και την αγάπη της για τη βιομηχανία. Είμαι ενθουσιασμένος που το νέο κεφάλαιο στην καριέρα της θα είναι συνυφασμένο με το στούντο. Τους τελευταίους μήνες η Sony αντιμετώπισε άγριες φουρτούνες και είμαι ευγνώμων στην Εϊμι για τις αντοχές της και την αξιοπρέπεια που υπέδειξε. Ηταν μία πολύτιμη συνεργάτης για μένα και ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί με νέους ρόλους και σε νέο επίπεδο...»

amy pascal George Clooney 607

Η αναφορά στις «άγριες φουρτούνες» βέβαια ήταν αναπόφευκτη, αλλά ο διπλωματικός αμερικανικός επιχειρηματικός λόγος επαινεί, ενώ στην ουσία έχει τιμωρήσει. Η ίδια η Πασκάλ είχε απολογηθεί για τα mail της: «Το περιεχόμενο κάποιων emails μου ήταν ανάρμοστο και προσβλητικό και λυπάμαι πολύ για αυτό. Αλλά δεν αντανακλά σε τι είδους άνθρωπος και συνεργάτης είμαι. Παρόλο που πρόκειται για ιδιωτικές συζητήσεις οι οποίες εκλάπησαν, παίρνω όλη την ευθύνη και απολογούμαι σε όλους όσους προσέβαλα...»

Σύμφωνα με το Variety, η μετακίνηση της Πασκάλ είναι άμεση: εγκαταλείπει το πόστο της την 1η Μαρτίου. Δεν υπάρχουν νεότερα για το ποιος θα την αντικαταστήσει.

Διαβάστε περισσότερα: