Buzz

Advent Calendar: 10 Δεκεμβρίου 2013

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη μουσική σκηνή από το σινεμά.

Advent Calendar: 10 Δεκεμβρίου 2013

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια μουσική σκηνή από το σινεμά, στο… πνεύμα των ημερών. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «μουσικές» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές γεμάτες μελωδίες, τραγούδια που γνωρίσαμε σε ταινίες και κρατήσαμε κοντά μας, νότες και στίχους που μιλούν πιο καθαρά από το καλύτερο σενάριο! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια μουσική σκηνή από το σινεμά, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε play στο «Velvet Goldmine» του Τοντ Χέινς Το 1998, τρία χρόνια μετά το «Safe», ο Τοντ Χέινς παρουσιάζει την ακριβώς… αντίθετη ταινία, ένα φιλμ για το πώς η ζωή εκτοξεύεται στη σφαίρα της φαντασίας, ξεφεύγει από τα όρια της συμβατικής κοινωνίας, πλουτίζει και απλώνεται με τη βοήθεια χημικών, πάθους και μιας αίσθησης του κατεπείγοντος, χωρίς σκέψη για το μέλλον. Στην ιστορία του μουσικού ινδάλματος του glam rock των ‘70s, του Μπράιαν Σλέιντ που παραπέμπει συνειδητά σ’ ένα μείγμα Ντέιβιντ Μπάουι και Μαρκ Μπόλαν, ο Τοντ Χέινς στήνει ένα οπερατικό μεγαλειώδες δράμα, ένα glam rock μιούζικαλ με αναφορές στον Ζαν Ζενέ και στον Οσκαρ Γουάιλντ που... ευθύνονται για όλα, μια ηδονοβλεπτική ματιά στους μύθους του Μπάουι, του Ιγκι Ποπ, του Λου Ριντ, στην εποχή που οι σταρ της μουσικής δε φοβούνταν να βυθιστούν στους εφιάλτες τους και να δοκιμάσουν τα πάντα. Ταυτόχρονα, το «Velvet Goldmine» είναι μια απογειωτική, αξέχαστα συγκινητική εμπειρία, για το γοητευτικό ψέμα της σκηνής και τη δειλή αλήθεια της αγάπης. Στη σκηνή που ακολουθεί, ο νεόφυτος star struck δημοσιογράφος Αρθουρ Στιούαρτ και ο ροκ σταρ Κερτ Γουάιλντ ζουν τον έρωτά τους στη νεοϋορκέζικη ταράτσα, όσο η περσόνα του Μπράιαν Σλέιντ σαν ένα γεμάτο γκλίτερ ροκοκό ξωτικό, αφηγείται μια μοιραία πτώση.

info Velvet Goldmine / 1998 / σκηνοθεσία, σενάριο: Τοντ Χέινς / Φωτογραφία: Μαρίζ Αλμπέρτι / Μοντάζ: Τζέιμς Λάιονς / Μουσική: Κάρτερ Μπεργουελ, Κρεγκ Γουέντρεν / Παραγωγή: Κριστίν Βασόν / Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζοναθαν Ρις Μέγιερς, Κρίστιαν Μπέιλ, Τόνι Κολέτ, Εντι Ιζαρντ / Διάρκεια: 124’ / Τραγούδι: «Tumbling Down» του Στιβ Χάρλεϊ, από τους Venus in Furs, με τη φωνή του Τζόναθαν Ρις Μέγιερς


Δείτε ακόμα: