Φεστιβάλ / Βραβεία

Διπλή διάκριση για το «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη στα σπουδαστικά BAFTA

στα 10

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της Δάφνης Ματζιαράκη συνεχίζει - δικαίως - να συγκινεί και να διακρίνεται σε όλον τον κόσμο.

Διπλή διάκριση για το «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη στα σπουδαστικά BAFTA

Μετά το σπουδαστικό Οσκαρ στην κατηγορία του και την υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Τεκμηρίωσης Μικρού Μήκους, το «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη κέρδισε το βραβείο ντοκιμαντέρ και το ειδικό βραβείο της Επιτροπής στην τελετή των σπουδαστικών βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Λος Αντζελες που έγινε στο Ace Hotel στο Λος Αντζελες την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017.

Οι νικητές προέκυψαν μέσα από 400 συμμετοχές σπουδαστών σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες (κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία και βραβείο της επιτροπής), στην πρώτη διεθνή έκδοση των βραβείων και συμμετοχές από την Αργεντινή μέχρι το Λίβανο και από την Κίνα και την Αυστρία μέχρι τη Νότιο Αφρική. H κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Ρον Κλέμεντς και Τζον Μάσκερ (σκηνοθέτες του «Moana»), την ηθοποιό Σοχρέχ Αγκντασλού και τον ηθοποιό Ιοαν Γκρούφουντ, τον παραγωγό Ντέιβιντ Γκελμπ και την μοντέζ Τζόαν Σόμπελ.

Δείτε εδώ το «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη

4.1 Miles

To «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη αφηγείται την ιστορία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενός καπετάνιου των Λιμενικών Αρχών της Λέσβου στην προσπάθειά του να σώσει τους πρόσφυγες που διασχίζουν την απόσταση ανάμεσα στα παράλια της Τουρκίας και της Ελλάδας με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

«Κάνοντας αυτήν την ταινία, με εξέπληξαν οι λεπτές γραμμές που μας χωρίζουν, οι στιγμές που οι διαδρομές μας συναντιούνται και κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον για πρώτη, ίσως και για τελευταία φορά. Η ταινία καταγράφει την κρίσιμη στιγμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, εκεί όπου ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, φόβους ή προετοιμασία, κάποιοι άνθρωποι θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να σώσουν ένα ξένο», είχε δηλώσει η ίδια η Δάφνη Ματζιαράκη στους New York Times.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη Δάφνη Ματζιαράκη και τη μεγάλη της επιτυχία να κερδίσει ένα από τα σπουδαστικά Οσκαρ του 2016 και να είναι υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

4.1 Miles 607