Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Pirates of Somalia 607

Οι Πειρατές της Σομαλίας (The Pirates of Somalia) του Μπράιαν Μπάκλεϊ

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ταινίας, η Μάριαν της Σομαλής Σαμπρίνα Χασάν διαμαρτύρεται ότι στις Αμερικανικές ταινίες, όπως το «Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη», οι Σομαλοί ήρωες δεν ερμηνεύονται από γηγενείς ηθοποιούς. Η δήλωσή της μοιάζει τότε ασύνδετη με τους υπόλοιπους προβληματισμούς του φιλμ, όμως αποκτά αμέσως νόημα μόλις εμφανίζονται ο τίτλοι τέλους της ταινίας. Γιατί όχι απλώς όλοι οι Σομαλοί ήρωες του φιλμ ερμηνεύονται από ηθοποιούς που προέρχονται από την χώρα αλλά και δίπλα από τα ονόματά τους καταγράφεται το έτος από το οποίο θεωρούνται πρόσφυγες, μία τελευταία υπενθύμιση των εσωτερικών αναταραχών που μαστίζουν τη χώρα.

Η αληθινή ιστορία ενός δημοσιογράφου που διακινδύνευσε τη ζωή του προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τους θρυλικούς πειρατές της Σομαλίας μετατρέπεται σε μία συνήθη αφήγηση αυτοανακάλυψης που χάνει τον προσανατολισμό της παρά τα συμπαθή τρικ της δομής της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the beach 607

Η Παραλία (The Beach) του Ντάνι Μπόιλ

Στο φθηνό ξενοδοχείο της Μπανγκόκ, όπου έχει μόλις καταφθάσει, ο νεαρός Αμερικανός Ρίτσαρντ γνωρίζει έναν παρανοϊκό Σκοτσέζο, τον Ντάφι. Λίγο πριν κόψει τις φλέβες του, ο Ντάφι του κληροδοτεί το χάρτη ενός παραδείσου επί της γης: πρόκειται για ένα απάτητο νησί, το οποίο περιβάλλεται από μια λίμνη. Ο Ρίτσαρντ αποφασίζει να αναζητήσει τον μαγευτικό αυτό τόπο, συντροφιά με ένα ζευγάρι νεαρών Γάλλων, του Ετιέν και της Φρανσουάζ. Μετά από πολλές, επικίνδυνες περιπέτειες, οι τρεις ταξιδιώτες φθάνουν τελικά στον προορισμό τους, όπου βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη μια μικρή κοινότητα φυσιολατρών. Επικεφαλής της, η Σαλ, η οποία δείχνει να αποδέχεται αμέσως τους τρεις νεοφερμένους. Ωστόσο, κανένας παράδεισος δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

the mule 607

Το Βαποράκι (The Mule) του Κλιντ Ιστγουντ

O Eρλ Στόουν είναι ένας 76χρονος ανθοκόμος, τόσο ερωτευμένος με τα λουλούδια και τα ταξίδια της δουλειάς του, που συνεχώς παραμελεί την οικογένειά του. Σε μία τελετή βράβευσής του, ξεχνιέται ανάμεσα στα πειράγματα και τα κεράσματα της αντροπαρέας των συναδέλφων του που ξεχνά ακόμα και το γάμο της κόρης του - κάτι που δε θα του συγχωρέσει ποτέ, ούτε εκείνη, ούτε η πρώην γυναίκα του, ούτε η εγγονή του. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η οικονομική κρίση χτυπά και τη δική του πόρτα: χάνει το σπίτι του, χάνει τα θερμοκήπιά του, χάνει τα πάντα. Ξαφνικά, όλη του η ζωή χωρά σε χαρτόκουτες στην καρότσα του φορτηγού του. Ο Κλιντ Ιστγουντ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία ακόμα αληθινή ιστορία, χρησιμοποιώντας την ως ευρύτερο πολιτικό σχόλιο για τη χαμένη, πάλαι ποτέ ένδοξη Αμερική. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

runaway bride 607

H Νύφη το' Σκασε του Γκάρι Μάρσαλ

Ο δημοσιογράφος Αϊκ Γκράχαμ αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για την Μάγκι, μια νεαρή κοπέλα που ως νύφη έχει την...κακή συνήθεια να «στήνει» τους υποψήφιους συζύγους της στα σκαλιά της εκκλησίας. Θα χάσει όμως έτσι τη δουλειά του, αφού το άρθρο θα θεωρηθεί ότι στρέφεται κατά των γυναικών! Καθώς τώρα η Μάγκι προετοιμάζεται για έναν ακόμα γάμο, ο Αϊκ κάνει τις δικές του προετοιμασίες για ένα άρθρο κόλαφο, που θα αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του. Τα πράγματα όμως θα έχουν μια απρόσμενη τροπή.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΑΝΤ1

zombieland

Zombieland: Διπλή Βολή (Zombieland: Double Tap) του Ρούμπεν Φλάισερ

Ο Κολόμπους, ο Ταλαχάσι, η Γουιτσιτά και ο Λιτλ Ροκ μετακομίζουν στην καρδιά της Αμερικής για να αντιμετωπίσουν νέα είδη ζόμπι καθώς και μερικούς ανθρώπους που επιβίωσαν. Η μεγαλύτερη πρόκληση όλων, αποδεικνύονται οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη αυτής της αυτοσχέδιας οικογένειας.

Αχρείαστο σίκουελ του «Zombieland» με τους ίδιους διασκεδαστικούς ήρωες και τις ίδιες εξωφρενικές καταστάσεις. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο (ύπαρξης). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.10 στο Mega

le proces

Η Δίκη (Le Proces) του Ορσον Γουέλς

Ο Τζόζεφ Κ. κοιμάται γαλήνιος στο κρεβάτι του, όταν εισβάλλουν στην κάμαρά του δύο άντρες, πιθανώς αστυνομικοί, που τον πληροφορούν πως είναι υπόδικος για κάποια κατηγορία που δεν έχουν το ελεύθερο να του αποκαλύψουν. Στη διάρκεια των ανακρίσεων, -που θα διεξάγονται εκτός ωραρίου εργασίας του,- θα πρέπει να θεωρεί πως έχει συλληφθεί, αν και θα συνεχίσει να πηγαίνει στο γραφείο του και να ζει την καθημερινότητά του όπως και πριν, με τη σκιά της αδιευκρίνιστης κατηγορίας να κρέμεται συνεχώς από πάνω του, σαν μια αόριστη, σχεδόν μεταφυσική, απειλή. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φράντς Κάφκα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

barbie

Barbie της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Μια κοπέλα/κούκλα που εκπροσωπεί το στερεότυπο της Μπάρμπι και μια πληθώρα άλλων Μπάρμπι, κατοικούν στη Barbieland, μια μητριαρχική κοινωνία, όπου οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι,το οποίο συνεπάγεται ότι διαθέτουν αυτοπεποίθηση, είναι αυτάρκεις και επιτυχημένες. Από την άλλη, τα άτομα που εκπροσωπούν το στερεότυπο του Κεν, περνούν τις μέρες τους συμμετέχοντας σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην παραλία, την στιγμή που οι Μπάρμπι κατέχουν όλες τις σημαντικές θέσεις εργασίας, όπως γιατροί, δικηγόροι και πολιτικοί. Ο Κεν της Παραλίας αισθάνεται χαρούμενος μόνο όταν είναι μαζί με την Μπάρμπι και αναζητά μια πιο στενή σχέση μαζί της, αλλά η Μπάρμπι τον αποθαρρύνει με τον τρόπο της, διότι προτιμά την ανεξαρτησία της και τις γυναικείες φιλίες. Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, η Μπάρμπι αρχίζει ξαφνικά να αισθάνεται έντονη ανησυχία για τον θάνατο. Την επόμενη ημέρα, διαπιστώνει ότι δεν μπορεί πλέον να ολοκληρώσει τις συνηθισμένες, καθημερινές της δραστηριότητες και ανακαλύπτει, ότι τα πόδια της έχουν πλατύνει και έχει αποκτήσει κυτταρίτιδα. Η "Παράξενη Μπάρμπι", η οποία είναι μία σοφή, αλλά παραμορφωμένη και περιθωριοποιημένη κούκλα, της λέει ότι για να θεραπευτεί από αυτήν την δύσκολη κατάσταση, πρέπει να ταξιδέψει στον πραγματικό κόσμο και να βρει το παιδί, που παίζει μαζί της. Στην πορεία της προς τα εκεί, η Μπάρμπι αντιλαμβάνεται, ότι ο Κεν είχε επιβιβαστεί ως λαθρεπιβάτης στο κάμπριό της, αλλά του επιτρέπει, έστω και απρόθυμα, να έρθει μαζί της.

Εξυπνη, απολαυστική, κανιβαλιστικά αστεία, ουσιώδης σάτιρα του κόσμου μας μέσα από τα ροζ γυαλιά της Barbieland. Η Γκρέτα Γκέργουιγκ όμως δεν μπορεί να γλιτώσει από την παγίδα του «μηνύματος». Και η Φεμινίστρια Barbie δεν μπορεί να αποποιηθεί την blockbuster φορεσιά της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV