Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 12 Ιουλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 12 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


quicksand

Κινούμενη Αμμος (Quicksand) της Μάργκο Σχάαπ

Η Σούζε έχει μια ζεστή, ήσυχη καθημερινότητα σ’ ένα νησί στη βόρεια Ολλανδία, μαζί με τον άντρα της και τη γλυκύτατη εξάχρονη κόρη τους. Όταν η πολύχρωμη, εκκεντρική μητέρα της, η Ελένα, τους επισκέπτεται αιφνιδιαστικά για να ενημερώσει την κόρη της πως είναι άρρωστη, η Σούζε υιοθετεί σταδιακά μια σοβαρή καταναγκαστική συμπεριφορά. Όταν ξαφνικά αντιλαμβάνεται την αποπνικτική φύση της σχέσης τους, η Σούζε κάνει μια απρόσμενη πλην απελευθερωτική επιλογή...

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

kong skull island 607

Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου (Kong: Skull Island) του Τζόρνταν Βογκτ-Ρόμπερτς

Το έτος 1973, έπειτα από τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ και την έναρξη του προγράμματος Landsat, της προσπάθειας δηλαδή της NASA να χαρτογραφήσει την υδρόγειο από το διάστημα, μια ετερογενής ομάδα εξερευνητών συγκεντρώνεται για να εξερευνήσει τα βάθη ενός αχαρτογράφητου νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό –όμορφο και την ίδια στιγμή επικίνδυνο- χωρίς να γνωρίζουν ότι διασχίζουν το βασίλειο του μυθικού Κονγκ. Καλώς ήρθατε στη Νήσο του Κρανίου.

Η καινούρια περιπέτεια του Κονγκ περιλαμβάνει πλούσιο θέαμα, απρόσμενα πολεμική ατμόσφαιρα, ευφάνταστες σκηνές δράσεις με περισσότερα τέρατα από όσα υπαινίσσεται ο τίτλος της ταινίας αλλά και χάρτινους ανθρώπινους χαρακτήρες που αδυνατούν να αξιοποιήσουν το star power. Ένας είναι ο βασιλιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

nimona

Nimona των Νικ Μπρούνο, Τρόι Κουέιν

Βασισμένη στο ομώνυμο graphic novel του Ιντι Στίβενσον, η ταινία ακολουθεί τον Μπάλιστερ, έναν ιππότη σε ένα μεσαιωνικό αλλά ταυτόχρονα φιουτουριστικό απομονωμένο Bασίλειο. Ο Μπάλιστερ (με τη φωνή του Ριζ Αχμέντ) είναι ο πρώτος ιππότης που δεν είναι αριστοκρατικής καταγωγής στα 1000 χρόνια της ύπαρξης του Βασιλείου. Oταν σκοτώνεται η βασίλισσα κατά την χρίση του, με τρόπο που τον εμφανίζει ως υπεύθυνο, ο Μπάλιστερ γίνεται φυγάς και προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του, με την -αθέμιτη του- βοήθεια της Νιμόνα (Κλόι Γκρέις Μορέτζ), ενός ατίθασου κοριτσιού που μυστηριωδώς μεταμορφώνεται σε ό,τι θέλει.

Σε έναν κόσμο που διχάζεται ολοένα και περισσότερο, μια ΛΟΑΤΚΙ+ ταινία κινουμένων σχεδίων βρίσκεται εκεί έξω για να ενθαρρύνει την αποδοχή του διαφορετικού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

down with love

Κάτω Ο Έρωτας (Down With Love) του Πέιτον Ριντ

Μία διάσημη συγγραφέας και φανατική φεμινίστρια στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 60 πιστεύει ότι έχει όλες τις απαντήσεις για τις σχέσεις των δύο φύλων, τις οποίες εκφράζει από τη στήλη της σε ένα πρωτοκλασάτο περιοδικό. Σύντομα ωστόσο, θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπη με τις ερωτήσεις ενός εξίσου δυναμικού δημοσιογράφου, από τους πιο γοητευτικούς πλέι-μπόι στο χώρο, φέρνοντας και τους δύο στα όρια μιας κατάστασης ανάμεσα στον πόλεμο ή... τον έρωτα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Nuovo Cinema Paradiso

Σινεμά ο Παράδεισος (Cinema Paradiso) του Τζουζέπε Τορνατόρε

Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Υστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία… Διαβάστε περισσότερα

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

the hunger games 607

Αγώνες Πείνας (Hunger Games) του Γκάρι Ρος

Σ’ ένα μέλλον που μοιάζει επικίνδυνα κοντινό, η πρώην Βόρεια Αμερική έχει διχαστεί από εμφύλιο πόλεμο κι έχει υποταχθεί σ’ ένα απολυταρχικό καθεστώς της φρίκης. Λέγεται Πάνεμ, κυβερνάται από τη λαμπερή πρωτεύουσα Κάπιτολ κι αποτελείται από δώδεκα Περιοχές που λειτουργούν ως τροφοδότες και υπηρετούν τον σαδιστή Πρόεδρο Σνόου. Σε ανάμνηση του εμφυλίου και σε ένδειξη υποταγής των πολιτών, κάθε χρόνο διοργανώνονται οι Αγώνες Πείνας, όπου ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από την κάθε Περιοχή, από δώδεκα μέχρι δεκαοκτώ χρόνων, κληρώνονται για να συμμετάσχουν σ’ ένα μοιραίο παιχνίδι επιβίωσης, όπου υπάρχει μόνο ένας νικητής. Οι Αγώνες είναι το μεγάλο ετήσιο πανηγύρι της Πάνεμ, με ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση σαν ένα εξωφρενικά επιτυχημένο ριάλιτι. Για να διασώσει τη μικρή της αδελφή που κληρώνεται, η Κάτνις Εβερντιν, μια δυναμική, όμορφη κοπέλα με αντιδραστικό πνεύμα και ταλέντο στην τοξοβολία, προσφέρεται εθελοντικά να συμμετάσχει. Μαζί της, από την Περιοχή 12, κληρώνεται ο Πίτα, ο ζεστός και γλυκός γιος του φούρναρη. Τα δύο παιδιά γίνονται, ξαφνικά, σταρ, σε μια πορεία που έχει μία, μόνο, πιθανή κατάληξη: το θάνατο.

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του φουτουριστικού μυθιστορήματος της Σούζαν Κόλινς προσφέρει νόστιμο άρτο και θαυμάσια σκηνοθετημένα θεάματα, ενώ δεν προδίδει και την πίστη των fans. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix