Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Mission: Impossible

Επικίνδυνη Αποστολή (Mission: Impossible) του Μπράιαν ντε Πάλμα

Ο Ίθαν Χαντ όντας από τους ελάχιστους επιζώντες μιας καλά στημένης παγίδας, κατηγορείται για τη δολοφονία των συναδέλφων του, πρακτόρων του IMF, κατά τη διάρκεια αποστολής στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Πράγα. Τώρα, ο Ίθαν θα χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους, που περιλαμβάνει τη βοήθεια ενός εμπόρου όπλων με το όνομα «Μαξ», για να προσπαθήσει να βρει ποιος τον πρόδωσε.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

ocean's twelve

Η Συμμορία Των Δώδεκα (Ocean's Twelve) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των 11», ο Ντάνι Οσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι. Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Αμστερνταμ και φτάνουν ως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Αντζελες. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει. Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» και ένας μυστηριώδης όσο και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Με Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Αντι Γκαρσία, Ντον Τσίντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέισι Άφλεκ.

Η ταινία προβάλλεται 00.45 στο Open

Splash 607

Η Γοργόνα (Splash) του Ρον Χάουαρντ

Όταν ήταν παιδί, ο Άλαν θυμάται να τον σώζει από βέβαιο πνιγμό μια νεαρή γοργόνα μέσα στη θάλασσα. Χρόνια μετά, απογοητευμένος από την τελευταία του σχέση, ο Άλαν θα ξανασυναντηθεί μαζί της μέσα από περίπλοκες συμπτώσεις. Στην πραγματικότητα όμως, η γοργόνα είναι αυτή που αποφάσισε να τον ψάξει στην Νέα Υόρκη, αφού όταν η ουρά της στεγνώνει, τότε μπορεί να αναπτύσσει πόδια. Σύντομα, όμως θα πρέπει να αποφασίσει αν ο έρωτας της για τον Άλαν είναι τέτοιος που θα μπορούσε να μείνει μαζί του στην πόλη για πάντα ή να επιστρέψει στη θάλασσα

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον Alpha

dalva

Με τα Μάτια της Νταλβά (Dalva) της Εμανουέλ Νικό

«Ζακ» φωνάζει με αγωνία μία νεαρή γυναίκα, ενώ αστυνομικοί τη συγκρατούν, όσο συλλαμβάνουν κι απομακρύνουν έναν άντρα από το σπίτι. «Νταλβά» σπαράζει κι εκείνος, όσο τον βγάζουν σηκωτό. Εκείνη κλαίει και ουρλιάζει κι αντιστέκεται. Οσο την παρατηρείς, κάτι δεν πάει καλά. Μαλλιά κότσος, κόκκινο κραγιόν, δαντελένιο μακρύ φόρεμα, μαργαριταρένια σκουλαρίκια. Οι αστυνομικοί την μεταφέρουν πρώτα στο νοσοκομείο για να εξεταστεί. «Γιατί;» τους ρωτάει με άγριο βλέμμα. «Γιατί φοβόμαστε ότι ο πατέρας σου σού έκανε κακό...» Εκείνη τους κοιτάει σαν να είναι «οι άλλοι». «Οι εχθροί». Αυτοί που την άρπαξαν από τον μπαμπά της, τη μόνη ζωή που ήξερε, την αγάπη. Αυτό το βλέμμα θα είναι συνοδός μας, όσο γνωρίζουμε την 12χρονη Νταλβά. Ενα βλέμμα δυσπιστίας για τον έξω κόσμο και τις προθέσεις του. Στη δομή με άλλους κακοποιημένους ή ορφανούς εφήβους που την μεταφέρουν, αυτό το βλέμμα θα πάρει μαζί για άμυνα και προίκα. Δεν έχει ξανακούσει τις λέξεις «παιδόφιλος», «αιμομιξία». Εχει μεγαλώσει με τον άνθρωπο που την απήγαγε από την μητέρα της («η μαμά την παράτησε γιατί δεν την αγαπά» της έλεγε), την μεταμόρφωσε από 9 χρονών σε γυναίκα (δαντέλες, τακούνια, βαμμένα κόκκινα μαλλιά) την κρατούσε μακριά από το σχολείο κι άλλαζε συνεχώς σπίτια και διευθύνσεις για να μην τους βρουν. Τον άνθρωπο που τη βίαζε γιατί «την αγαπά». Τον «Ζακ», γιατί προφανώς δεν τον έλεγε «μπαμπά».

Το πολυβραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Εμανουέλ Νικό για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση δεν δείχνει την βία. Αλλά το αποτέλεσμά της. Κι ίσως αυτό να είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτο... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Passion of Anna 607

Το Πάθος (The Passion of Anna) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ο 48χρονος Αντρέας (Μαξ φον Σίντοφ) ζει απομονωμένος σε ένα άγριο και μακρινό νησί της Βαλτικής, μετά το χωρισμό του με τη γυναίκα του. Μια μέρα γνωρίζει τρεις ανθρώπους που διαταράσσουν τη μοναχική καθημερινότητά του: τον Έλις, έναν συναισθηματικά ψυχρό και ορθολογιστή επιτυχημένο αρχιτέκτονα, την αϋπνιακή και ανασφαλή γοητευτική σύζυγό του (Μπίμπι Άντερσον) που είναι εγκλωβισμένη σε έναν αδιέξοδο γάμο, και τη φίλη τους Άννα (Λιβ Ούλμαν), μία όμορφη αλλά μυστηριώδη χήρα με τραυματικό παρελθόν που τη σημάδεψε ψυχικά και σωματικά.

Μια από τις λιγότερο γνωστές ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, απροσπέλαστη αλλά και γοητευτική μαζί, υπηρετεί και αναδομεί τις θεματικές και αισθητικές αγωνίες του δημιουργού της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

society of the snow

Society of the Snow του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

O Μπαγιόνα πιάνει άλλη μια καταστροφή, αυτή την φορά την πτώση του Boeing 571 των αεροπορικών γραμμών της Ουρουγουάης, όπου είχε ναυλωθεί για να πετάξει μια ομάδα ράγκμπι στη Χιλή, συνετρίβη στην καρδιά των Ανδεων το 1972. Μόνο 29 από τους 45 επιβάτες του επέζησαν από το ατύχημα. Παγιδευμένοι σε ένα από τα πιο εχθρικά και απρόσιτα περιβάλλοντα στον πλανήτη, έπρεπε να καταφύγουν σε ακραία μέτρα για να παραμείνουν στη ζωή.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix