Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 6 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 6 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


oldboy 607

Oldboy του Παρκ Τσαν-γουκ

Ο επιχειρηματίας Ο Ντάε-σου βρίσκει τον εαυτό του φυλακισμένο σε ένα κελί που μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να γνωρίζει τον λόγο και το πρόσωπο που τον οδήγησε σε αυτό. 15 χρονιά μετά απελευθερώνεται, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σκοτεινής ιστορίας γεμάτη βία και μυστικά, για τα οποία η εκδίκηση αποτελεί μονόδρομο, σε μια στροφή του οποίου θα γνωρίσει τον έρωτα για μια νεαρή σούσι σεφ ονόματι Μι Ντο.

Το δεύτερο μέρος της διάσημης πλέον νοτιοκορεάτικης τριλογίας της Εκδίκησης (Sympathy for Mr. Vengeance 2002, Lady Vengeance 2005) με το όνομα του πρωταγωνιστή να παραπέμπει στον Οιδίποδα σε μια ιστορία αποκάλυψης που στον πυρήνα παραπέμπει σε αρχαία τραγωδία. Η ταινία κέρδισε πλήθος διακρίσεων στο Φεστιβάλ Καννών του 2004, μαζί με τις επευφημίες του προέδρου της επιτροπής, Κουέντιν Ταραντίνο, ενώ ξεχώρισε σε πλήθος άλλων κινηματογραφικών βραβεύσεων. Σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα νεο-νουάρ φιλμ όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

En Solitaire

Αλλαγή Πορείας (En Solitaire) του Κριστόφ Οφενστάιν

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Γιαν Κερμαντέκ, του οποίου τα όνειρα βγήκαν τελικά αληθινά όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον πασίγνωστο πρωταθλητή ιστιοπλοϊας την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη του Vendee Globe. Πρόκειται για αγώνα ιστιοπλοϊας ανά τον κόσμο, όπου ο ιστιοπλόος βρίσκεται στο σκάφος μόνος του χωρίς να έχει καμία βοήθεια και χωρίς να διακόπτεται ο αγώνας. Μετά από μερικές ημέρες στη θάλασσα, ο Γιαν χρειάστηκε να σταματήσει προκειμένου να επισκευάσει ένα πηδάλιο που εμφάνισε βλάβη. Το γεγονός αυτό θα διαταράξει σημαντικά την έκβαση του αγώνα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Wonder Wheel 607

Wonder Wheel του Γούντι Αλεν

Το καλοκαίρι του 1950, στην πολύβουη, πολύχρωμη, σπαρταρούσα από ζωή παραλία του Κόνι Άιλαντ στα περίχωρα του Μπρούκλιν, ο ναυαγοσώστης Μίκι, αφού μας αυτοσυστήνεται σε voiceover ως εκκολαπτόμενος συγγραφέας με φύση ποιητή, αρχίζει να αφηγείται την ιστορία της Τζίνι, αποτυχημένης ηθοποιού που κατέληξε σερβιτόρα και ζει με τον άξεστο άντρα της, Χάμπτι, και τον πυρομανή ανήλικο γιο της από τον πρώτο της γάμο, Ρίτσι, σε ένα σπίτι δίπλα στο τοπικό πάρκο αναψυχής, όπου ο σύζυγος βγάζει με το ζόρι τα προς το ζην ως χειριστής καρουζέλ.

Ο Γούντι Aλεν επιστρέφει στα μοτίβα του κλασικού αμερικανικού θεάτρου και τον «νεροχύτη» της Τζάσμιν, με ανάμικτα αποτελέσματα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Open

Νάρκη 607

Νάρκη του Δημήτρη Τσαλαπάτη

Ο 16χρονος Αλέξανδρος ζει με τους γονείς του στα Μεσόγεια Αττικής. Στις γειτονιές του φόβου οι κάτοικοι ψάχνουν τους δικούς τους «ήρωες». Τα σώματα πειθαρχούνται, οι επιθυμίες καταστέλλονται, αλλά ο ήρωας παραμένει ένα παιδί της ηλικίας του, που εναντιώνεται στις επιταγές των καιρών, της κοινωνίας και, κυρίως, του πατέρα του. Ο Αλέξανδρος θα κληθεί να αφήσει πίσω του για πάντα τον έφηβο εαυτό του και να πάρει θέση σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, σε ένα παρόν που άλλοι διαμόρφωσαν γι’ εκείνον.

Η μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Air

Air: Κυνηγώντας Ενα Θρύλο (Air) του Μπεν Αφλεκ

Το 1984, η εταιρεία Nike ωχριά μπροστά στους κολοσσούς Converse και Adidas, περιορίζοντας την αγορά της σε παπούτσια για τρέξιμο, άντε και για τένις. Ενας ταλαντούχος πωλητής με καλή γνώση του κόσμου του μπάσκετ και μια μοναχική ζωή που δεν τού έχει προσφέρει πολλά πράγματα για να χάσει, αποφασίζει ν' αλλάξει τις ισορροπίες. Η ιδέα του είναι η Nike ν' αφιερώσει ολόκληρο το ετήσιο μπασκετικό μπάτζετ της στη δημιουργία ενός και μόνο παπουτσιού, προορισμένου να φορεθεί και να προωθηθεί από έναν και μόνο αθλητή, νέο και φερέλπιδα που μοιάζει ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Ο πωλητής είναι ο Σόνι Βακάρο, ο αθλητής ο Μάικλ Τζόρνταν και το παπούτσι το Air Jordan, εκείνο που στην πορεία δεν έλειψε από καμία ντουλάπα κι από κανένα όνειρο.

Ο Μπεν Αφλεκ σκηνοθετεί άλλη μία ιστορία αμερικανικού ονείρου, αυτή τη φορά πανηγυρικά, αλλά και τόσο καλογραμμένα που ξεχνάς ότι ουσιαστικά πρόκειται για... διαφήμιση της Nike. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

quo vadis aida

Κβο Βάντις, Αϊντα; (Quo Vadis, Aida?) της Τζασμίλα Ζμπάνιτς

Στην καρδιά του πολέμου Σερβίας - Βοσνίας, το 1995, στη μικρή πόλη της Σρεμπρένιτσα έχουν συγκεντρωθεί, υπό διωγμό, χιλιάδες Βόσνιων Μουσουλμάνων. Το στρατόπεδο του ΟΗΕ είναι το μόνο σημείο που θεωρείται ασφαλές, ενώ ο χριστιανικός σερβικός στρατός του Μλάντιτς, ώρα με την ώρα, σφίγγει τον κλοιό της πολιορκίας. Μέσα στο στρατόπεδο, η Άιντα, πρώην δασκάλα αγγλικών, δουλεύει ως διερμηνέας για τους κυανόκρανους. Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα προς την καταστροφή, το μέγεθος της οποίας κανείς δεν γνωρίζει ακόμα, η Άιντα αγωνίζεται να βάλει μέσα στο στρατόπεδο τον άντρα και τους δυο γιους της, για να εξασφαλίσει, πιστεύει, τη ζωή τους.

H πολυβραβευμένη πολιτική ταινία της Τζασμίλα Ζμπάνιτς, μετά το «Σαράγεβο Σ' Αγαπώ», μια καθηλωτική αποτύπωση της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα με σημαία μια εκπληκτική γυναικεία ερμηνεία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμο στο Cinobo