Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 29 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 29 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the third murder 607

Το Τρίτο Εγκλημα (The Third Murder) του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν τριάντα χρόνια. Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί. Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

Δικαστικό δράμα με τον τρόπο του Χιροκάζου Κόρε-Εντα, φετινού θριαμβευτή του Φεστιβάλ Καννών με το Χρυσό Φοίνικα του «Κλέφτες Καταστημάτων», γυρισμένο πρίν από εκείνη την ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

fantomas

Ο Φαντομάς (Fantomas) του Αντρέ Υνεμπέλ

Ο μυστηριώδης Φαντομάς τρομοκρατεί τη Γαλλία. Ο επιθεωρητής Ζυβ, με τη βοήθεια ενός ρεπόρτερ που ονομάζεται Φαντόρ και ενός υπέροχου φωτογράφου, αποφασίζει να βάλει τέλος στις επιχειρήσεις του εγκληματία. Όμως ο Φαντομάς αντεπιτίθεται. Οι τρεις δυνάμεις του νόμου μπερδεύονται, ξεγελιούνται και απαγάγονται κατά τη διάρκεια των τρομακτικών περιπετειών τους. Μια σειρά ξεκαρδιστικά περίπλοκων καταστάσεων που κυμαίνονται από συναρπαστικές, γεμάτες σασπένς στιγμές μέχρι αξεπέραστα κωμικές.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στην ΕΡΤ 1

Papillon main

Ο Πεταλούδας του Μάικλ Νόερ

Οχι η παλιά ταινία, με τον Στιβ ΜακΚουίν και τον Ντάστιν Χόφμαν, αλλά το ριμέικ του 2017. Ενας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων γνωστός με το παρατσούκλι Πεταλούδας χάρη στο τατουάζ που φέρει στο στέρνο του, ο Σαριέρ θα παγιδευτεί και θα κατηγορηθεί άδικα για έναν φόνο που δεν διέπραξε, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ισόβια το 1933 για να εκτίσει την ποινή του αρχικά σε διαβόητη αποικιακή φυλακή της Γαλλικής Γουϊνέας και στη συνέχεια σε ακόμα πιο απάνθρωπο σωφρονιστικό ίδρυμα στο «Νησί του Διαβόλου». Αποφασισμένος να ξανακερδίσει την ελευθερία του, ο Πεταλούδας συμμαχεί με τον ιδιόρρυθμο και συνεσταλμένο παραχαράκτη Λουί Ντεγκά, ο οποίος –με αντάλλαγμα την προστασία του– προσφέρεται να χρηματοδοτήσει την απόδρασή του. Επιφανειακό σε σχέση με το πρωτότυπο βιβλίο και την ταινία του Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ, αλλά καλοφτιαγμένο, ό,τι πρέπει για μια βροχερή βραδιά. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

La La Land

La La Land του Ντέιμιαν Σαζέλ

Ο Σεμπάστιαν είναι ένας 35χρονος πιανίστας στο σύγχρονο Λος Αντζελες. Τίποτα όμως δεν είναι σύγχρονο στο μυαλό και την καρδιά του: η ζωή του κυλά σε άμετρο τέμπο – όπως η free jazz που λατρεύει. Φοράει 50ς κουστούμια, οδηγεί vintage αυτοκίνητο και κουβαλά τον εαυτό του μοναχικά, μελαγχολικά και πεισμωμένα. Δε θα συμβιβαστεί με τα jingle tunes των piano bars που μπορούν να πληρώσουν το νοίκι του. Θα παραμείνει εμμονικά πιουρίστας στην τέχνη του, φτωχός και ρομαντικός («γιατί λέμε αυτή τη λέξη σαν να είναι βρισιά πλέον;»). Αποκλεισμένος στο άδειο του διαμέρισμα, παρέα με στιβαγμένα βινύλια, αφίσες ιστορικών jazz joints, συλλεκτικά μεμοραμπίλια (όπως το σκαμπό του πιανίστα Χόγκι Καρμάικλ) και τα όνειρά του να ανοίξει το δικό του μαγαζί, όπου οι τζαζίστες θα μπορούν να τζαμάρουν «ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν κι όποτε θέλουν». Το οσκαρικό μιούζικαλ με πρωταγωνιστές την Εμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ, για όσους κοιτάζουν τον ουρανό με τ' άστρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 12.10 στο Cosmote Cinema 1

ahsoka

Ahsoka

Η ομώνυμη μίνι σειρά, «Ahsoka», λαμβάνει μέρος ανάμεσα στην έκτη και έβδομη ταινία, περίπου την ίδια περίοδο με τα «The Mandalorian» και «The Book of Boba Fett». Ακολουθεί την Ασόκα Τάνο, πρώην μαθήτριά του Aνακιν Σκάιγουοκερ, η οποία όμως εγκατέλειψε τους Τζεντάι πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση της. Μετά την πτώση του πρώην δασκάλου της, γυρνάει τον γαλαξία ως ανεπίσημη Τζεντάι, βοηθώντας με τον τρόπο της την επανάσταση. Στην σειρά, εμπλέκεται με μερικούς παλιούς γνωστούς, υψηλόβαθμα μέλη της Νέας Γαλαξιακής Δημοκρατίας, ώστε να βρει ένα σημαντικό στέλεχος της Αυτοκρατορίας, τον Ναύαρχο Θον, πριν από αυτοκρατορικούς πράκτορες, και ίσως μαζί του και έναν επίσης αγνοούμενο σύντροφο της.

Η νέα σειρά του Disney+ φέρνει στο mainstream μια από τις πιο αγαπημένες αλλά άγνωστες ηρωίδες του franchise. Η ενδιαφέρουσα ιστορία της, όμως, μένει μετέωρη από το βαθμό εξοικείωσης που απαιτεί από τον θεατή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+. Νέο επεισόδιο προβάλλεται κάθε Τρίτη

Hidden life

Μία Κρυφή Ζωή (A Hidden Life) του Τέρενς Μάλικ

Ο Φραντς και η Φραντσίσκα είναι αγρότες κι είναι ερωτευμένοι. Πιστεύουν στον Θεό και στη φροντίδα του, είναι αγαπημένοι με τους συγγενείς τους και με τους συντοπίτες τους. Κάνουν μια μικρή ζωή, μια «κρυφή» ζωή, εκείνη που περνά απαρατήρητη στη ροή της Ιστορίας. Εκτός αν κάποιος κάνει μια ανατροπή. Ο πόλεμος ξεκινά, ο Χίτλερ κερδίζει έδαφος κι ο Φραντς καλείται στο στρατό. Μόνο που δεν μπορεί να το δεχτεί. Δεν μπορεί να υπογράψει πίστη στον αυταρχικό ηγεμόνα που ο ίδιος θεωρεί παράφρονα και καταστροφικό. Κι έτσι, με τη συγκατάθεση της γυναίκας του και με οδύνη και των δυο, κατατάσσεται, αλλά δηλώνει αντιρρησίας συνείδησης: κι αυτή η απόφαση μπορεί να έχει μόνο μία κατάληξη.

Μπορεί να είναι ποιητής, ένας σκηνοθέτης που πάντα μοιάζει να εξετάζει τα ανθρώπινα από ψηλά, όμως είναι κι ένας άνδρας που ζει στην εποχή του: κι αυτή τη φορά, ο Τέρενς Μάλικ καρφώνεται στη γη, κυριολεκτικά και μεταφορικά και θυμίζει τι σημαίνει ο φασισμός και ποιες είναι οι αληθινές, απλές, ανθρώπινες αρχές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix